enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:54 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:39 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Suriye’nin YPG ile imzaladığı anlaşma

Suriye’nin YPG ile imzaladığı anlaşma
18 Mart 2025
27
A+
A-

* AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, AK Parti Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sonrası bir gazetecinin, “Suriye ile YPG arasında imzalanan anlaşmayı nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna açıklamalarda bulundu.

*Detayı haberimizde!…

UHA / İnternational News Agency

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Suriye ile YPG arasında imzalanan anlaşmayı nasıl değerlendiriyorsunuz.” sorusu üzerine, şunları kaydetti:

Suriye’nin toprak bütünlüğü ve egemenliğini savunduğumuz için Suriye içerisinde birtakım parçalarda, birtakım silahlı grupların olması, Baas rejimi döneminden kalmış birtakım modellerin silahlı grup olarak yaşıyor olmasını doğru bulmuyoruz. Bizim açımızdan nettir, YPG bir terör örgütüdür. SDG de aynı şekilde değerlendirilmektedir bizim tarafımızdan. Şimdi o anlaşmanın maddeleri içerisinde, hem oradaki silahlı unsurların Suriye ordusunun parçası olması, o artık Suriye yönetimi nasıl entegre edecekse onun yöntemini onlar bulacaklar. Ama aynı zamanda da belli bir bölgenin hakimiyet altında tutulmasından vazgeçilmesi, o bölgenin Suriye yönetiminin hakimiyetine girmesi, Suriye bayrağının temsili altında olması, nitekim hava alanları, petrol üretim yerleri gibi bütün alanların Suriye yönetimine devredilmesi gibi bir yaklaşım çerçevesinde bu yorumla biz bu anlaşmanın Suriye için olumlu bir sonuç doğurabileceğini değerlendiriyoruz.

Çelik, anlaşmanın maddelerinin Suriye’nin toprak bütünlüğüne ve egemenliğine katkı verecek şekilde hayata geçmesi gerektiğini dile getirdi. Bu konuda bir yıllık bir geçiş süreci öngörüldüğüne dikkati çeken Çelik, uzun süreçlerin provokasyona, sabotaja açık olduğunu, bu konuda Suriye yönetimini destekleyeceklerini aktardı.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.