enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:40 Uluslararası Esnaf Birliği (UEB), Türk dili konuşan ülkeler başta olmak üzere, ülkemizde ve dünya’da hızla büyüyor
11:04 Narkotikte “Avcı” dönemi: Yapay zeka destekli ilk operasyonda 305 gözaltı
10:45 Ticaret Bakanlığı’ndan , gümrük idarelerinde işlem gören teminatlara ilişkin bilgiler ve işlem süreçleri
00:47 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, parlamentoya görüşmeler hakkında bilgi verdi..
00:47 Trump, uluslararası liderleri Barış Konseyi’nin ilk toplantısına davet etti
00:43 MKE ürünlerine Suudi Arabistan yolu görünüyor
00:43 Ankara Keçiören Belediye Başkanı’ndan Özgür Özel hakkında suç duyurusu
00:31 Türkiye, Mısır, Katar ve Suudi Arabistan’ın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, katil İsrail’e sert kınama
00:31 BTP Lideri Hüseyin Baş, “Milli Ekonomi Modeli insanlık için en büyük şanstır”
00:26 Bakan Yumaklı: 11 ilde tarımsal altyapıya 67 milyar liralık yatırım yaptık
00:15 Türk zırhlıları Almanya’da
00:14 Epstein Mossad ajanı mıydı? Yeni belgeler soru işaretleri oluşturuyor
00:02 Devlet Bahçeli: Terörsüz Türkiye hedefi milli dayanışmayla hayat bulacaktır
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Mihalgazi Belediye Başkanı Akgün’e destek
17:10 Bir Terk Etme Hikayesi
13:13 Bir Geri Gidiş: Savunma Bakanlığı’ndan Savaş Bakanlığı’na
11:22 DEM Partili Gergerlioğlu’nun oğlundan Sabiha Gökçen için küstahça bir paylaşım
11:00 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek,Kocaeli’den Gelen Spor Basınını Ağırladı
00:57 Analiz: Türkiye-Mısır Yakınlaşmasının Stratejik Anlamı
00:53 Avrupa Haberleri: AB’den Rusya’ya yeni yaptırım hamlesi: Petrol taşımacılığı hedefte
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Suriyelilerin üçte ikisi sosyal yardım alıyor

Suriyelilerin üçte ikisi sosyal yardım alıyor
15 Temmuz 2021
611
A+
A-

UHA HABER / Almanya’da çalışma yaşındaki Suriyelilerin yaklaşık üçte ikisinin tamamen ya da kısmen sosyal yardımlara bağımlı olduğu bildirildi. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa/BK,ET)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da yaşayan Suriyelilerin yüzde 65’lik bölümünün tamamen ya da kısmen sosyal yardım aldığı bildirildi. Federal İstihdam Dairesi Mart ayı istatistiklerine göre bu oran Somalililer arasında yüzde 37,1, Afganlar arasında yüzde 43,7 olarak kaydedildi.

Sosyal yardım alan Suriyelilerin oranında bir önceki yılın aynı dönemine göre ise hafif bir düşüş gerçekleşti. 2020 Mart ayında sosyal yardımla geçinen Suriyelilerin oranı yüzde 70 olarak bildirilmişti.

Daire’nin verilerinin Yabancılar Merkezi Kayıt Sistemine dayandığına ve sadece iltica başvurusunda bulunanları değil, Almanya’da yaşayan tüm yabancı uyrukluları kapsadığına da işaret edildi.

İktidardaki Hristiyan Birlik partilerinin meclis grubu iç politika sözcüsü Mathias Middelberg, verileri “İstihdam Dairesi’nin rakamları, entegrasyon alanında önümüzde daha yapacak çok şey olduğunu gösteriyor” diye yorumladı. Suriyeliler arasında koruma statüsünde bulunanların ve Almanya’da kalma perspektifi bulunanların sayısının yüksekliğine işaret eden Middelberg, bu nedenle rakamların daha da dikkat çekici hal aldığını belirtti.

“Güvenli statü entegrasyona yetmiyor”

Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili Middelberg, “Güvenli bir statü sahibi olmanın istihdam piyasasına daha hızlı uyumu beraberinde getirdiği varsayımının burada gerçekleşmediği görülüyor. Yeşiller’in istediği gibi niteliksiz ya da az nitelikli iş gücü göçüne bel bağlayacağımıza halihazırda Almanya’da yaşayan koruma altındakilerin durumuna odaklanmalı, istihdam piyasasına uyum çabalarımızı yoğunlaştırmalıyız” diye konuştu.

CDU'lu politikacı Mathias Middelberg

CDU’lu politikacı Mathias Middelberg

Federal İstatistik Dairesi verilerine göre Nisan ayında sigortalı istihdam edilenlerin oranı Almanlarda yüzde 63,1, yabancı uyruklular arasında yüzde 46,8 iken Suriyelilerde bu oran yüzde 27,4 oldu.

Alman hükümetine danışmanlık yapan Entegrasyon ve Göç Bilirkişiler Kurulu’nun üyelerinden Panu Poutvaara, Almanya’da geçirilen ilk yıllarda işsizlik oranının genelde çok daha yüksek olduğuna işaret etti. Poutvaara, “Suriye’den kaçan sığınmacılar arasında çalışanların oranının düşük olmasında kadınların oranının yüksekliği de rol oynayabilir. Pek çok Suriyeli kadın eşinin arkasından Almanya’ya geldi ve daha kısa süredir burada. Genelde küçük çocukları var ve istihdam piyasasına katılamıyorlar. Kültürel nedenler de çalışmamakta rol oynuyor olabilir” diye konuştu.

[UHA Haber Ajansı, 15 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.