enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:56 Ambulansa yol vermeyen sürücülere ağır cezalar geliyor
00:43 Sıfır Atık Vakfı Onursal Başkanı Emine Erdoğan, “Sıfır atık kararı artık bir Birleşmiş Milletler politikasıdır”
00:41 Yüksek Seçim Kurulu, CHP’nin 39’uncu Olağan İstanbul İl Kongresinin devamı yönünde karar verdi
00:26 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “(Filistin’de) İki devletli çözüm hayata geçerse biz burada fiili garantör olma sorumluluğunu almaya hazırız”
00:24 46 yıl önce kahpe ASALA tarafından öldürülen Ahmet Benler Bill Gates olabilirdi…
00:22 Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Zirai Don Olayını Araştırma Komisyonu, gelecek hafta son toplantısını yapacak.
00:12 Türkiye’nin 17. “İyilik Gemisi”nden indirilen insani yardım malzemelerinin bir kısmını taşıyan 25 tır, Refah Sınır Kapısı’na doğru yola çıktı.
00:08 Adalet yatırımlarını anlatan bir video paylaşan Adalet Bakanı Tunç, “Adaletin yüzyılını güçlü temellere inşa ediyoruz”
10:43 Gazze Görev Gücü’ne katılarak insani yardım faaliyetlerine gönüllü destek vermek isteyen vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) başvurdu…
09:05 Gıda sevkiyatı kadar temiz su temini de acil!
00:59 Moskova ve Şam geçmişi geride bırakıp ilişkilerini yeniden tesis ediyor
00:55 Gaziantep mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan soğan kebabı, özellikle sonbahar ve kış aylarında artan talep ile dikkat çekiyor.
00:40 Putin, Trump’la yaptığı telefon görüşmesinin ardından Güvenlik Konseyi’ni acil toplantıya çağırdı.
00:33 İçmeler Marmaris’in ve Dilek Yarımadası’nın adını parlatan o sakin mavi, dalgası nazik kumu ince günü uzatan bir huzur.
00:30 Ukrayna’ya karşı ‘demiryolu savaşı’ başlatan Rusya, demiryolu hatlarına saldırılarını yoğunlaştırdı…
00:25 Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, flüt sanatçısı Aslıhan And ile evlendi.
00:04 Trump’ın Ortadoğu barış girişimi İran’ı ikiye böldü
00:03 Kuzey Kıbrıs’ta kritik seçim: İki devlet mi, federasyon mu?
00:50 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun 15’inci toplantısında, kadın ve gençlerden oluşan STK’ların temsilcileri dinlendi…
00:46 Beş soruda Eurofighter’lar hakkında bilmeniz gerekenler
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Suriye’de rejim aleyhine gösterilere katılanların 1,5 milyar dolara yakın mal varlığına el kondu

Suriye’de rejim aleyhine gösterilere katılanların 1,5 milyar dolara yakın mal varlığına el kondu
9 Nisan 2022
469
A+
A-

ŞAM – UHA HABER / Suriye’de Devlet Başkanı Beşar Esad aleyhine gösterilere katılanların şu ana kadar 1,5 milyar dolara yakın mal varlığına el konduğu bildirildi.

Başkent Şam yakınlarında muhaliflerin gönderildiği Sednaya Cezaevi’ndeki tutuklu ve kayıp kişilerin yakınlarının sürgünde kurduğu derneğe göre, gözaltına alınan muhaliflere, cezaevine girmeden önce sahip oldukları mal varlıklarından feragat ettiklerine dair zorla belgeler imzalatılıyor.

Şam yönetimi, bu yöntemle cezaevlerine atılan muhaliflerin gayrimenkul, araba, arsa, tarla, mücevher ve değerli elektronik eşyalarına el koyuyor.

Derneğin araştırması, Suriye’de 2011 yılında başlayan isyandan bu yana rejim aleyhtarı gösteriye katıldığı için gözaltına alınanların yüzde 40’ının mal varlığına el konulduğunu ortaya koydu.

Eskiden cezaevinde kalan ancak dışarı çıktıktan sonra yurt dışına kaçanların da varlıklarına el konulduğunu belirten dernek yönetimi, Şam rejiminin uluslararası yaptırımlar yüzünden yaşadığı mali sıkıntıyı bu yolla aşmayı denediği saptamasında bulundu.

İngiliz the Guardian gazetesine konuşan eski mahkum Hassan Al Haj, “Halep yakınlarındaki bir köyde zeytin ve fıstık ağaçlarımız, tarla ve evlerimiz vardı. Şam rejimi geri dönmeyelim diye hepsine el koydu.” dedi.

Al Haj, topraklarının ve diğer taşınmazların daha sonra gizli servise yakın kişilere dağıtıldığını öğrendiğini bildirdi.

İngiliz gazetesine konuşan Al Haj ve diğer eski tutuklular, terör suçlamasıyla mahkemeye çıkartıldıklarını ve gözleri bağlı bir şekilde mal varlıklarından feragat ettiklerine dair zorla resmi belgeleri imzalamaları için kendilerine baskı yapıldığını aktardı.

Derneğin üyesi Diab Serrih ise Şam rejiminin özellikle Halep, Humus, Daraya kentlerinde muhaliflerin mal varlıklarına el koyduğunu hatırlatarak, Esad’ın intikam veya korkutma taktiği izlediğini söyledi.

Güvenlik nedeniyle “Tarık İbrahim” kod adıyla konuşan başka bir Suriyeli muhalif ise Şam yakınlarında ailesine ait 15 bin metrekare büyüklüğünde bir toprağa rejimin el koyduğunu kaydetti.

2012 yılında iki kardeşiyle birlikte bir hükümet karşıtı gösteri sonrası tutuklandığını belirten İbrahim, kardeşlerinin daha sonra Sednaya askeri cezaevinde infaz edildiğini kaydetti.

[UHA Haber Ajansı, 09 Nisan 2022]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.