enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
00:44 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:32 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:21 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
12:15 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
07:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:14 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:55 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:48 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:39 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:38 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:29 ABD’nin Güney Kahkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:26 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:20 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘‘Suriye’de ABD Hava Operasyonlarında Siviller Öldü’’

‘‘Suriye’de ABD Hava Operasyonlarında Siviller Öldü’’
15 Kasım 2021
385
A+
A-

WASHINGTON-UHA HABER / New York Times gazetesi ABD ordusunun 2019 yılında IŞİD’le mücadelesi sırasında Suriye’ye düzenlediği hava operasyonlarının üzerini örttüğünü bildirdi. Gazete 64 kadar kadın ve çocuğun hayatını kaybettiği bu operasyonların savaş suçu da sayılabileceğini yazdı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Reuters‘den aktardığı haberine göre, New York Times’ın Cumartesi günkü haberine göre Bağuz kasabası yakınına arka arkaya düzenlenen iki saldırının talimatı Suriye’de kara operasyonları yürütmekle görevli gizli bir ABD özel operasyon birimi tarafından verildi.

Gazeteye göre Suriye’deki hava operasyonlarından sorumlu ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ilk kez bu hafta saldırıları kabul ederek meşru olduklarını belirtti.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı Cumartesi günü yaptığı açıklamada New York Times gazetesine verdiği rakamı tekrar etti ve saldırılarda 16 IŞİD savaşçısı ve dört sivil olmak üzere 80 kişinin öldürüldüğünü yineledi. CENTCOM, geri kalan 60 kişinin sivil olup olmadığının belli olmadığını bunun nedeninin de kadın ve çocukların da savaşta yer alabilmeleri olduğunu belirtti.

Cumartesi günkü açıklamada ordu, saldırıların meşru müdafa olduğunu, orantılı olduğunu ve sivil kayıpların önlenmesi için gerekli adımların atıldığını belirtti.

CENTCOM’dan yapılan açıklamada ‘‘Bu olayda saldırıyı kendimiz haber verdik ve kendi delillerimiz doğrultusunda soruşturarak istenmeyen can kayıplarının tam sorumluluğunu aldık’’ denildi.

60 can kaybı içinde sivillerin tespit edilememesinin nedeninin çok sayıda silahlı kadın ve en az bir silahlı çocuğun tespit edilmesi olduğu belirtildi.

CENTCOM saldırının Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ağır ateş altındayken düzenlendiğini ve SDG’nin bölgenin sivillerden arınmış olduğu bilgisini verdiğini kaydetti.

New York Times gazetesine göre Savunma Bakanlığı’nın genel müfettişi 18 Mart 2019’da meydana gelen olay hakkında soruşturma açtı ancak soruşturmada bombalamadan söz edilmedi ve derinlemesine bağımsız bir inceleme hiçbir zaman yapılmadı. Gazete haberinin gizli belgelere ve gizli raporlarla ilgili açıklamalara ayrıca konuyla doğrudan ilgili kişilerle yapılan mülakatlara dayandığını söyledi.

New York Times, operasyon merkezinde bulunan bir Hava Kuvvetleri avukatının saldırıların olası savaş suçu olduğuna inandığını ve bu konuda işlem yapılmayınca Savunma Bakanlığı genel müfettişiyle Senato Silahlı Hizmetler Komitesini uyardığını belirtti.

[UHA Haber Ajansı, 15 Kasım 2021]

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.