enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:18 ABTTF Başkanı: HRW’nin hukukun üstünlüğündeki sorunlara dikkat çeken raporu Meclis gündeminde
00:14 Kocaeli Büyükşehir’le Suriye Rakka’da iftar bereketi
00:08 Bakan Fidan, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:07 TBMM Başkanı Kurtulmuş, siyasi partileri ziyaret etti
00:06 CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebi kabul edilmedi
00:06 TBMM Başkanlı Kurtulmuş, “Soykırımın durdurulması için maalesef bir şey yapılamıyor”
00:06 Bakan Gürlek: Yargı bağımsızlığı vazgeçilmez bir ilkedir
00:06 Vakıflar Genel Müdürlüğünce, “Vakıf Başkanları İftar Buluşması” programı Ankara’da düzenlendi.
00:06 Milli motosikletçi Razgatlıoğlu, 27 Şubat’ta Tayland’da MotoGP’de yarışacak ilk Türk sporcu
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 23 yılda yaptığımız atılımla özellikle insansız teknolojilerde önemli bir seviyeye eriştik””
00:05 Gazeteci İlhan KARAÇAY: İftar sofralarını eleştirmem büyük yankı yaptı
00:04 Akif Çağatay Kılıç, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini ilmek ilmek dokuyoruz
00:02 Mavi Vatan’a yeni güç: SANCAR SİDA
00:37 Bakan Kurum’dan “Sındırgı” paylaşımı: Söz verdik, sözümüzü tutacağız
00:15 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Terörsüz Türkiye raporuyla ilgili olarak,”Türkiye için hayati bir eşiği aştık”
00:12 Kocaeli’n Kartepe ilçesinde Erik Ağaçları “Yalancı Bahar”a Aldandı” Erikler yanarsa bizde yanarız”
00:11 Uzun yıllar boyunca geleneksel yöntemlere hakim olan Gayrimenkul sektöründe,Teknolojik Devrim ve Dijital Dönüşüm
00:10 Ömer Çelik: İsrail’in sınırları neresidir?
00:10 Rusya’da Bilal Erdoğan yorumları…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Suriye, Rusya’nın Yeni Sınırlarını Tanıdı

Suriye, Rusya’nın Yeni Sınırlarını Tanıdı
17 Mart 2023
134
A+
A-

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a göre Şam, referandum sonuçlarına göre birleşen bölgelerle Rusya’nın yeni sınırlarını tanıyor: DPR, LPR, Herson ve Zaporozhye bölgeleri.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)nın SputnikNews’e dayandırdığı haberine göre, “Evet tabii ki. Sputnik haber ajansının Rusya’nın yeni sınırlarını tanımasıyla ilgili sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Burası Rus toprakları, savaş olmasaydı bile tarihi Rus toprakları diyorum” dedi .
Dolayısıyla Suriye’nin konumu tarihsel gerçeklere dayanmaktadır.
“Belki yaklaşık 100 yıl önce Ukrayna’ya teslim edildiler, sanırım (Vladimir) Lenin döneminde. Orada Rus vatandaşları yaşıyor ve yerel gerçekler buranın Rus toprağı olduğunu gösteriyor. Esad, “Bu pozisyona ikna olduk” dedi.

Esad, Suriye’deki Rus askeri varlığını genişletiyor

“Terörle mücadele bugünün konusu ama geçici. Herhangi bir ülkedeki Rus askeri varlığı geçici olmamalıdır. Uluslararası dengeden bahsediyoruz ve Rusya’nın Suriye’deki varlığı bir Akdeniz ülkesi olarak dünyadaki güç dengesi açısından önemlidir” dedi.
Ona göre, günümüzün süper güçleri varlıklarını kendi bölgelerine hapsederek kendilerini savunamazlar veya dünya sahnesinde kendilerine uygun rolleri oynayamazlar.
Bu nedenle Esad, Suriye’deki Rus askeri varlığını genişletmenin iyi bir fikir olduğuna inanıyor. Ayrıca, tehditlerin etkili bir şekilde kontrol altına alınmasını sağlamak için Rus askeri üslerinin modern silahlarla donatılmasını savundu.

Deprem sonrası Rus yardımı

Esad, depremden sonra Suriye halkına verdiği destek için Moskova’ya da teşekkür etti. Rusya ilk saatlerden itibaren yardım etti, Rus ordusu kurtarma operasyonlarına katıldı ve bu yardımlar devam edecek.

Esad, Ukrayna konusunda

Politikacı, Üçüncü Dünya Savaşı’nın şu anda Ukrayna’da yürütüldüğüne inanıyor. Ancak modern silahlar, özellikle nükleer silahlar nedeniyle, geleneksel tarzda değil, bir vekalet savaşı olarak yürütülmektedir. “Zelensky şimdi ordusuyla Batı adına savaş yürütüyor.”

“ABD Hegemonyasına” Karşı Koalisyon

Suriye Devlet Başkanı’na göre, dünyadaki “ABD hegemonyasına” karşı koymak için bir ülkeler koalisyonuna ihtiyaç var. Rusya ve Çin’e bu konuda özel bir sorumluluk düşüyor. Ancak şimdi ABD’den uzaklaşan ve ABD’nin dünya istikrarı için bir tehdit oluşturduğunu düşündükleri için Washington’a olan güvenlerini kaybeden başka ülkeler var. (SputnikNews)
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.