enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:49 11. Yargı Paketi Meclis’te kabul edildi
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP vesayete teslim olmuş, baskılara direnememiş, sürecin önünü açacak hiçbir somut teklif getirememiştir.”
00:28 Karadağ, Türk vatandaşlarına vize muafiyetini yeniden başlatıyor
00:12 “Aşkabat Forumu: Çok Kutuplu Düzen Arayışında Barış ve Güvenin Yeni Parametreleri”
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu…
11:19 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
07:14 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
00:45 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:33 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:26 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
00:01 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
20:26 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
09:33 1 Ocak’ta İstanbul’dan dünyaya “Gazze” mesajı verilecek
00:42 ABD ve İngiltere’de sağ çizgide yayın yapan üç gazete, İsrail eleştirisi yazara bedel ödetti…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

SU Politikaları Derneği’nin Rapor Almanağı Yayınlandı

SU Politikaları Derneği’nin Rapor Almanağı Yayınlandı
20 Haziran 2022
267
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Su Politikaları Derneği tarafından bilimsel olarak hazırlanan ‘Rapor Almanağı’ yayınlandı.

Su Politikaları Derneği Başkanı Dursun Yıldız, ‘Rapor Almanağı’ konusunda Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’ya yaptığı açıklamada, Su Yönetimi ve Su Politikaları  konularında toplumsal farkındalığın bilgiye dayalı analizlerle  arttırılmasına  katkıda bulunmaya çalışdıklarını söyledi.

Dursun Yıldız, “Su Kaynaklarımız, iklim değişikliği, hızlı nüfus artışı ,kente göç ve kirlilik tehditi altında bulunmakta olup daha akılcı, planlı ve verimli olarak kullanılmak ve yönetilmek zorunda” olduğuna dikkat çekti.

Su Politikaları Derneği olarak bugüne değin ilgili oldukları alanlarda güncel ve genel konularda birçok rapor hazırlayıp kamuoyu, ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaştıklarını açıklayan Yıldız, bu raporlardan bazılarının taşkın, sel ,musilaj, su kalitesi yönetimi gibi güncel olarak gelişen ve kamuoyu gündemine gelen konularda ön raporlar şeklinde hazırlandığını ifade etti.

Su Politikaları Derneği  Başkanı Dursun Yıldız, burada amaç gündeme gelen konunun sebep ve sonuçları ile bilgiye dayalı analizler yaparak kamuoyundaki farkındalığın arttırılmasına katkıda bulunmak ve konu üzerindeki spekülasyonları önlemek olduğunu dile getirdi.

Dursun Yıldız, “Çünkü günümüzde dijitalleşen dünya ve iletişim araçlarındaki teknolojik gelişmeler  bilgiye geçmişten çok daha çabuk ulaşılması olanağını tanımış ancak birçok konuda yanlış bilgilerle algı yönetimine de imkan sağlamıştır” dedi..

Bunun önlenmesi için  Su, Enerji, Gıda ve Çevre güvenliği gibi doğrudan toplumsal yaşamı ilgilendiren konularda güvenilir verilerle ve bilimsel yaklaşımlarla yapılacak analizlerin yer aldığı raporlara ihtiyaç olduğunu hatırlatan Yıldız, “Su Politikaları Derneği olarak hazırladığımız raporlarla bu sorumluluğumuzu  da yerine getirmeye çalıştık” şeklinde konuştu.

TRT_Francais_680*100 banner

Yıldız, bu almanakta yer alan diğer raporların ise çalışma programlarında belirtilen Dijital Su, Yeşil Dönüşüm,  Zebra Midye, Hidro Enerji Potansiyeli, gibi daha genel  konularda hazırlanan raporlar olduğuna dikkat çekti.

Kasaba Doktoru_680*100 banner

Su Politikaları Derneği  Başkanı Dursun Yıldız, yukarıda belirtilen çerçevede hazırladıkları tüm raporları özet olarak bu almanak’ta toplayarak ilgili kişi, kurum ve kesimlerin bu çalışmalardan haberdar olmasını  sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.

[UHA Haber Ajansı, 20 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.