enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
00:44 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:32 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:21 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
12:15 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
07:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:14 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:55 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:48 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:39 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:38 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:29 ABD’nin Güney Kahkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:26 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:20 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
00:18 Irak’ta ABD’nin karşı çıktığı Nuri Maliki kimdir?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Su Politikaları Derneği’nin İMMİB ile birlikte yürüttüğü AWARE projesi başladı!…

Su Politikaları Derneği’nin İMMİB  ile  birlikte yürüttüğü AWARE projesi başladı!…
21 Nisan 2025
28
A+
A-

* Su Politikaları Derneği’nin İstanbul Maden ve Metal İhracatçıları Birliği (İMMİB) ile eş başvurucusu olduğu SANAYİDE SUYUN VERİMLİ KULLANILMASI  amaçlı projenin ihale aşaması tamamlandı.

 * Hizmet Alımı İhalesini, Çevre Çözümleri Ar-Ge Ltd. Şti. firması kazandı.

* Detay haberimizde!…

UHA /  İnternational News Agency

ANKARA,  21 NİSAN 2025 – UHA Haber’in HPA News’e dayandırdığı haberinde, Su Kaybının Önlenmesiyle İklim Değişikliğine Dayanıklılık ve Uyumun Desteklenmesi Projesi (AWARE)  endüstride su kullanımı konusunda farkındalık yaratarak su kayıplarının önlenmesini desteklemek ve böylece ülkemizin iklim değişikliğine uyum mücadelesine katkı sağlamak hedefiyle yola çıktı.

Proje, Marmara Bölgesinde kimya ve maden sektörlerinde su yönetimi konusunda farkındalığın arttırılması  ve su kullanım  bilincinin  geliştirilmesini amaçlanıyor.

Proje’nin Açılışı 10 Mayıs 2024’te Gerçekleştirilmişti.

Su Politikaları Derneği Başkanı Dursun Yıldız

Projenin açılış toplantısı 10 Mayıs 2024 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilmişti. Sanayi, kamu, akademi ve sivil toplum temsilcilerinin katıldığı toplantı İMMİB YouTube kanalında yayınlandı.

Açılış toplantısında, proje ortağı olan Su Politikaları Derneği ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı temsilcilerinin sunumlarının ardından proje faaliyetlerinin detayları aktarılmıştı. Ayrıca ülkemizde su yönetiminin ve su kaynaklarının durumu, iklim değişikliğinin sektörlere etkisi, projenin gelecek faaliyetlerinden paydaşların ve firmaların nasıl faydalanabileceği hususları ele alınmıştı.

AWARE PROJESİ Hakkında

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı kapsamında ortaklaşa finanse edilen Su Kaybının Önlenmesiyle İklim Değişikliğine Dayanıklılık ve Uyumun Desteklenmesi (AWARE) Projesi İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği (İMMİB) koordinatörlüğünde ve Su Politikaları Derneği ortaklığıyla yürütülüyor.

Temel hedefi endüstride su tüketiminin azaltılması yoluyla ülkemizin iklim değişikliğine karşı mücadelesine destek sağlamak olan proje kapsamında işletmelerin su yönetimi konusunda farkındalıklarının artırılması ve üretim süreçlerinde tüketilen su miktarlarının azaltılması yoluyla iklim değişikliğine karşı kapasite ve uyumlarının iyileştirilmesine yönelik faaliyetler gerçekleştirilecek.

Proje kapsamında Marmara Bölgesi’nde su temini, üretim sürecindeki su kullanımı ve atık sular üzerine hibrit bir anket çalışması da yapılacak.

Su Kaybının Önlenmesiyle İklim Değişikliğine Dayanıklılık ve Uyumun Desteklenmesi Projesi (AWARE Project)

Projenin amacı temel olarak endüstride su yönetimi konusunda farkındalığın artırılarak su kayıplarının önüne geçilmesi ve iklim direncinin güçlendirilmesi.

Bu kapsamda, metalik olmayan mineral ürünler ile kimyasallar ve kimyasal ürünler alt sektörleri olmak üzere iki ana hedef grup bulunuyor. Genel hedef ise Marmara Bölgesi’nde faaliyet gösteren ilgili imalat sanayilerinde su yönetimi konusunda farkındalığın artırılması yoluyla hem işletmelerin hem de ülkemizin iklim değişikliğine karşı dayanıklılığını ve uyum kapasitesini iyileştirmek olacak.

Projenin temel faaliyetleri aşağıdaki şekildedir:

  • İlgili sektörler özelinde iklim değişikliği etki analizleri geliştirilmesi,
  • Firmaların su kullanımlarına dair bir anket ile su kullanımı analiz raporu geliştirilmesi,
  • Dünya çapında su yönetimi konusunda örnek teşkil eden uygulamaların araştırılması ve bulguların yaygınlaştırılması,
  • Mevcut en iyi uygulamaları incelemek için sektör ve akademi temsilcileriyle birlikte yerinde ziyaretler gerçekleştirilmesi ve bunlar hakkında inceleme raporları hazırlanması,
  • Gerçekleşen analizlerden ve ziyaretlerden edinilen bilgilerden yola çıkılarak su yönetimi ve döngüselliğe odaklanan çevrimiçi çalıştaylar düzenlenmesi,
  • Derlenen bilgileri içeren belgesel ve kitapçıklar hazırlanması,
  • Proje boyunca elde edilen tüm bilgiler ve analizler doğrultusunda sektörel eylem planı önerisi hazırlanması.

Proje, özet olarak;  metalik olmayan mineraller sektörleri ile ve kimyasallar ve kimyasal ürünler alt sektörlerinde üretim süreçlerinde su yönetimi hakkında farkındalık oluşturmayı ve iklim değişikliğine direnci güçlendirmeyi hedeflemektedir. İklim değişikliğinin bu sektörler üzerinde yaratacağı etkiler hakkında geliştirilecek analizler, işletmelerin kendilerini bu etkilere karşı nasıl hazırlayabileceği konusunda rehberlik edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.