enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sporda şiddete caydırıcı cezalar yolda

Sporda şiddete caydırıcı cezalar yolda
14 Aralık 2023
55
A+
A-

* Hakem Halil Umut Meler’in futbol sahasında saldırıya uğramasının ardından sporda şiddete yeni yaptırımlar gündeme geldi.

* Adalet Bakanı Tunç, cezaların caydırıcı biçimde artırılacağını söyledi.

* Düzenlemeye göre, şiddet uygulayan yöneticilere süresiz men cezası getirilebilecek. Sahalarda yüz tanıma sistemi kurulacak.

 UHA / İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiSüper Lig maçında hakemin saldırıya uğramasının ardından Adalet Bakanlığı harekete geçti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’da düzenlenen yasak ve fiilleri işleyenlere yönelik ceza hükümlerini caydırıcılık açısından yeniden değerlendireceklerini ifade etti.

Tunç, “Spor alanlarında taşkınlık yapanlar, spor alanlarına yasak madde sokanlar, Müsabaka ve seyir alanlarının güvenlik ve düzenine ilişkin tedbirlerin alınmasında görevini yapmayanlar, belirli bir spor müsabakası sonucunu etkilemek için bir başkasına menfaat temin edenler, spor alanlarında hakaret ve tehdit içeren tezahürat yapanlar, sporda şiddeti teşvik edecek şekilde basın ve yayın yoluyla açıklama yapanlar hakkında uygulanacak yaptırımların cezanın caydırıcılığı açısından yeniden  değerlendirilmesi yönündeki çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Yeşil sahalarımızı, dostluk ve kardeşlik alanı haline getirmek için elbirliği ile çalışacağız.” dedi.

Süresiz men cezası verilebilecek

Düzenlemenin ayrıntılarına TRT Haber ulaştı. Üzerinde çalışılan yeni düzenlemeye göre şiddete başvuran yöneticilere yönelik cezaların artırılması öngörülüyor.

Buna göre, yaralama gibi suçlarda şiddetin büyüklüğüne göre sahalardan süresiz men cezası verilebilecek.

Yüz tanıma sistemi getirilecek

Seyirciler için yüz tanıma sistemi getirilmesi de gündemde. Böylece, ceza aldığı için stadyumlara girişleri yasak olanların, passolig sahteciliğine başvurarak tribünlere girişleri engellenecek.

Ayrıca, stat güvenliğini artıracak yeni önlemler gündeme gelebilecek. Saha içinde güvenlik güçlerini daha etkin kılacak tedbirlere başvurulacak.

4 yıldır uygulanıyor

2011 yılında çıkan ve 2019 yılında yeniden düzenlenen Sporda Şiddetle Mücadeleye ilişkin kanun 4 yıldır uygulanıyor. Yasaya göre kesici ve yanıcı maddeleri sahaya sokanlar 2 yıla, bu maddeleri temin edenlere 5 yıla, müsabakanın güvenliğini bozanlara ise 3 yıla kadar hapis cezası verilebilecek. Mevcut yasayla kasten yaralama suçunu işleyenlerin cezası yarı oranında artırılıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.