enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:18 ABTTF Başkanı: HRW’nin hukukun üstünlüğündeki sorunlara dikkat çeken raporu Meclis gündeminde
00:14 Kocaeli Büyükşehir’le Suriye Rakka’da iftar bereketi
00:08 Bakan Fidan, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:07 TBMM Başkanı Kurtulmuş, siyasi partileri ziyaret etti
00:06 CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebi kabul edilmedi
00:06 TBMM Başkanlı Kurtulmuş, “Soykırımın durdurulması için maalesef bir şey yapılamıyor”
00:06 Bakan Gürlek: Yargı bağımsızlığı vazgeçilmez bir ilkedir
00:06 Vakıflar Genel Müdürlüğünce, “Vakıf Başkanları İftar Buluşması” programı Ankara’da düzenlendi.
00:06 Milli motosikletçi Razgatlıoğlu, 27 Şubat’ta Tayland’da MotoGP’de yarışacak ilk Türk sporcu
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 23 yılda yaptığımız atılımla özellikle insansız teknolojilerde önemli bir seviyeye eriştik””
00:05 Gazeteci İlhan KARAÇAY: İftar sofralarını eleştirmem büyük yankı yaptı
00:04 Akif Çağatay Kılıç, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini ilmek ilmek dokuyoruz
00:02 Mavi Vatan’a yeni güç: SANCAR SİDA
00:37 Bakan Kurum’dan “Sındırgı” paylaşımı: Söz verdik, sözümüzü tutacağız
00:15 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Terörsüz Türkiye raporuyla ilgili olarak,”Türkiye için hayati bir eşiği aştık”
00:12 Kocaeli’n Kartepe ilçesinde Erik Ağaçları “Yalancı Bahar”a Aldandı” Erikler yanarsa bizde yanarız”
00:11 Uzun yıllar boyunca geleneksel yöntemlere hakim olan Gayrimenkul sektöründe,Teknolojik Devrim ve Dijital Dönüşüm
00:10 Ömer Çelik: İsrail’in sınırları neresidir?
00:10 Rusya’da Bilal Erdoğan yorumları…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Soylu’dan ABD Büyükelçisi’ne: “Pis Ellerini Çek”…

Soylu’dan ABD Büyükelçisi’ne: “Pis Ellerini Çek”…
4 Şubat 2023
155
A+
A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu hafta içinde İstanbul’da Beyoğlu çevresindeki diplomatik misyonların kapatılması konusunda Amerika’nın Ankara Büyükelçisi Jeffrey Lane Flake’i suçladı.

Antalya’da İl Göç İdaresi Değerlendirme Toplantısı’na katılan İçişleri Bakanı, “Amerikan Büyükelçisi‘ne buradan söylüyorum, hangi gazetecilere yazı yazdırdığını biliyorum, pis ellerini Türkiye’nin üzerinden çek, çok net söylüyorum, pis ellerini Türkiye’nin üzerinden çek. Neleri yaptırdığınızı, hangi adımları attırdığınızı, Türkiye’yi nasıl karıştırmak istediğinizi net bir şekilde biliyorum. O pis ellerinizi, o maskeli, sırıtan yüzlerinizi Türkiye’nin üzerinden çekiniz. Bu kadar açık” dedi.

Soylu: “Her Amerikan Büyükelçisi ‘Ben Türkiye’de nasıl darbe yaptırırım’ telaşı içerisindedir”

Türkiye’ye gelen her Amerikan Büyükelçisi’nin “nasıl darbe yaptırırım” telaşı içinde olduğunu iddia eden İçişleri Bakanı, ABD büyükelçilerinin Avrupa’yı da idare ettiğini öne sürdü.

Süleyman Soylu, “Türkiye’nin şöyle bir talihsizliği var; Türkiye’ye gelen her Amerikan büyükelçisi, ‘Ben Türkiye’de nasıl darbe yaparım, yaptırırım’ telaşı içerisindedir. Bu, Türkiye’nin temel bir talihsizliğidir. Diğer (ülkelerin) büyükelçilerini toplar, fıs fıs fıs, onlara akıl vermeye çalışır. Avrupa’da da aynısını yapıyorlar ya, onlar idare ediyorlar Avrupa’yı, Amerikan büyükelçiliği. Avrupalılar üzülmez bu söze merak etmeyin. Onlar gerçeklerin ne olduğunu biliyorlar. Hakikaten biliyorlar, otururlar dizayn ederler, Türkiye’yi de dizayn edebileceklerini zannediyorlardı ama bir adam oyunlarını bozdu, Recep Tayyip Erdoğan” dedi.

Amerika’nın Ankara Büyükelçiliği’nin konuyla ilgili açıklama yapmayacağı bildiriliyor. VOA Türkçe’nin ulaştığı bir yetkili de bu bilgiyi teyit etti.

Büyükelçi Flake bugün İstanbul’da demirleyen ABD gemisini ziyaret etti

Soylu’nun hedefe koyduğu ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffrey Lane Flake, 8 gün önce yani 26 Ocak 2022’de göreve başladı. Cumhuriyetçi Parti’nin eski Arizona Senatörü olan Büyükelçi Flake, eşi Cheryl Flake ve büyükelçilik müsteşarı Scott Oudkirk ile birlikte dün İstanbul’da demirli bulunan Amerikan destroyeri USS Nitze’yi ziyaret etti.

Gemi komutanı Yarbay Katie Jacobson ile birlikte gazetecilere açıklamalarda bulunan Flake, “Bu sabah otel penceresinden bakıp geminin gelişini ve bayrağımızı görmenin ne kadar güzel olduğunu anlatamam. Bu NATO’nun iki büyük müttefiki ABD ve Türkiye olarak ortaklığımızın harika bir göstergesi” dedi.

Türkiye’nin çok önemli bir müttefik ve denizlerdeki ortağı olduğunu söyleyen Yarbay Jacobson da, ziyaretten onur duyduğunu belirtti.

ABD Büyükelçiliği: “Nitze’nin ziyareti Türk yetkililerle koordinasyon içinde planlı bir ziyaret”

VOA Türkçe’nin ulaştığı büyükelçilik yetkilisi bu ziyaretin Türk yetkililerle koordinasyon içinde gerçekleştirilen planlı bir ziyaret olduğunu, geminin Gölcük’e de uğrayacağını söyledi.

USS Nitze

[USS Nitze]

Yetkili, “ABD ve müttefiklerinin ortak çıkarlarını savunmak için Altıncı Filo’nun operasyon alanında faaliyet gösteren USS Nitze, kısa bir süre İstanbul’da durdu. Türkiye çok değerli bir NATO müttefiki ve Nitze’nin ziyareti, Türkiye ile uzun süredir devam eden ve hayati ortaklığımızı daha da güçlendirmek için bir fırsat. Türkiye’nin ABD Donanması ile Akdeniz’de yürüttüğü ortak operasyonlar, NATO İttifakı’nın gücünü pekiştiriyor ve birlikte çalışabilirliği arttırıyor. Akdeniz, deniz ticareti ve Avrupa çapında istikrarı sağlamak için kritik bir su yoludur. ABD Donanması, bölgesel müttefiklerimiz ve ortaklarımızla yakın koordinasyon içinde bu bölgede rutin olarak faaliyet göstermektedir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.