enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:18 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:27 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:27 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor”
00:26 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:24 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:21 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:16 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:14 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:11 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:10 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:10 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:07 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:06 İstanbul’un Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart..
00:04 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:04 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:22 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) Başbakan adayı Thomas Kutschaty: Çifte vatandaşlık yasası için uğraşıyoruz!

Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) Başbakan adayı Thomas Kutschaty: Çifte vatandaşlık yasası için uğraşıyoruz!
28 Mart 2022
719
A+
A-

DÜSSELDORF – UHA HABER / Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Meclisinde konuşan Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD)  başbakan adayı Thomas Kutschaty, çifte vatandaşlık yasasının bir an önce Federal Meclisten geçmesi için uğraştıklarını açıkladı.  

KRV- Seçim Hakkı Girişimi başkanı Bahattin Gemici, “15 Mayısta Kuzey Ren Vestfalya’da yapılacak seçimlerde (SPD)’nin ağırlıkta olacağı bir hükümetin kurulması, çifte vatandaşlık yasasının Eyaletler Meclisinden geçmesini kolaylaştıracaktır.“ dedi.  

 Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) Düsseldorf Eyalet Meclisinde düzenlediği  ve çok sayıda Türk vatandaşı ve basın temsilcilerinin katıldığı “Çifte Vatandaşlık” konulu açık oturumda Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD)  başbakan adayı Thomas Kutschaty, bir konuşma yaptı.


KRV- Seçim Hakkı Girişimi başkanı Bahattin Gemici

Thomas Kutschaty yaptığı konuşmada, Sosyal Demokrat Parti (SPD) olarak konunun koalisyon protokolüne alınması için büyük çaba gösterdiklerini ve yasanın bir an önce Federal Meclisten geçmesi için uğraştıklarını belirtti.

Kutschaty, “Çifte vatandaşlık bu ülkede yaşayan göçmenlerin politik yaşama katılmalarını kolaylaştıracak, uyuma katkı sunacaktır.“ dedi.  

Eyalet milletvekili İbrahim Yetim’in sunuculuğunu yaptığı, milletvekili Volkan Baran’ın katkı sunduğu açık oturumda Göç, Mülteciler ve Uyum Bakanı Reem Alabali bu doğrultuda her gün mektuplar aldığını ve göçmenlerin büyük beklenti içinde olduklarını söyledi.   

Kuzey Ren Vestfalya Türk Veli Dernekleri Federasyonu`nun (FÖTEV NRW) Başkanı Dr. Aysun Aydemir de yaptığı konuşmada, anayurtla ilgili olan duygusal bağın çok önemli olduğun dikkat çekerek, kimsenin kendi vatandaşlığını kaybetmek istemediğini dile getirdi. 

Türkiye Araştırmalar Merkezi müdürü Prof. Dr. Hacı -Halil Uslucan da Alman vatandaşlığına olan başvuruların azaldığına dikkat çekti.

Meclis Başkanı bayan Carina Gödecke ise çifte vatandaşlığın bir gereksinim olduğunu ve çağın koşullarına göre yeniden düzenlenerek bir an önce hayata geçirilmesini istedi. 

 Toplantıya katılan KRV- Seçim Hakkı Girişimi başkanı Bahattin Gemici de yaptığı açıklamada; “Thomas Kutschaty göçmen haklarına saygılı, eşit haklardan yana tavır koyan bir siyasetçi. Çifte vatandaşlığın sadece 1. nesil için değil, 5 yıldır Almanya’da yaşayan herkes için kolaylaştırılmasını istiyoruz. Bu yüzden yurttaşlarımızı seçimlerde SPD’ye destek olmaya çağırıyoruz.“ dedi.  

Şair- müzisyen Aylin Çelik’in katkı sunduğu gecede başarılı işadamı Erkan Doğanay çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sevgi & Merhaba grubu sunduğu halk türküleriyle katılımcılara güzel anlar yaşattı. 

[Soldan: İbrahim Yetim (Milletvekili), Carina Gödecke (Meclis başkanı), Bahattin Gemici (Seçim Hakkı Girişimi başkanı), Thomas Kutschaty (SPD Başbakan adayı), Volkan Baran  (Milletvekili)] 

HABER, Foto: Bahattin GEMİCİ

[UHA Haber Ajansı, 28 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.