enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:59 Erdoğan: Bölgemizin üzerine barış güneşinin doğmasına kimse engel olamayacak
00:56 GMKA’dan, 2025 Yılı Yeşil Gelecek Programı Bilgilendirme Toplantısı ve Proje Başvurusu Hazırlama Eğitimi
00:56 Ev ve mutfak eşyaları sektörünün uluslararası “Tasarım, Teknoloji ve Ticaret” buluşmasına sayılı günler kaldı.
00:52 Sıcaklıklar 6-12 derece daha artacak
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Kadınların gücüyle yükselen bir Türkiye var”
00:44 İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında, haklarında gözaltı kararı verilen 18 şüpheliden 15’i yakalandı.
00:44 Kartalkaya faciasıyla ilgili 3 bürokrata soruşturma izni
00:41 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “Bu düzeni değiştirmek boynumuzun borcudur!”
00:41 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturmasında, Tunç Soyer ve 64 şüpheli için 45 yıla kadar hapis istendi
00:36 Gazeteci Özlem Bay’ın ‘Haber Ajandası’ndan: Bir Tabloya sığan asırlık bir yolculuk
00:26 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO), Hayata Dokunan Eğitim: İlk Yardım Sertifikaları Verildi
00:25 Macaristan’ın Fahri Konsolosu Osman Şahbaz’dan, İstanbul Fatih Belediyesi’nden Macaristan’a “Kardeş Şehir” Mektubu!
00:20 Gıda ve tarımda inovasyona kadın eli değiyor
00:19 TED Ankara Koleji Öğrencilerinden Madalya Rekoru: Uluslararası Stem Olimpiyatlarından 30 madalya ile döndüler
00:17 Sessiz çatlama: Yeni nesil tükenmişlik ve 438 milyar dolarlık sessizlik
00:14 TBMM Başkanı Kurtulmuş: İsrail’in hukuk tanımaz saldırılarını nefretle kınıyoruz
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Peygamber ocağımıza 9 yeni cami kazandırdık
10:13 “Özgür Duvar” fikirlerle doldu
09:55 28 ilde DEAŞ opearasyonu: 153 gözaltı
09:45 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında haklarında gözaltı kararı verilen 18 şüpheliden 14’ü yakalandı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Son zamanlarda artan telefon patlamalarına karşı uzmanlardan uyarı

Son zamanlarda artan telefon patlamalarına karşı uzmanlardan uyarı
24 Temmuz 2024
22
A+
A-

Antalya’da her geçen gün sıcaklıkların artmasıyla birlikte cepte taşınan telefonlar adeta bombaya dönüşüyor.

Gazeteci* Vildan ÖZKAN’ın haberine göre, Antalya’da sıcak havalarla birlikte adeta bombaya dönüşen cep telefonları için uzmanlardan vatandaşlara uyarı geldi.

CEP TELEFONLARI ADETA BOMBA GİBİ 

Artan sıcaklıklarla birlikte uzun süre şarjda bırakılan cep telefonları adeta patlamaya yakın bir bomba gibi risk taşıyor. Özellikle Antalya’nın kavurucu sıcaklarında, güneş ışınlarının etkisiyle araç içinde veya doğrudan güneş altında bırakılan telefonlar, potansiyel olarak patlamaya yakın bir bombaya benziyor. Son zamanlarda bu tür patlama olayları sıkça vatandaşların karşısına çıkıyor. Özellikle uzun süre şarjda bırakılan telefon, hava sıcaklığıyla birlikte patlama riskini arttırıyor.

CEP TELEFONU TAMİRCİLERİ UYARIDA BULUNDU 

Vatandaşlara uyarıda bulanan cep telefon tamircileri sıcak havalarda cep telefonlarının şarjda uzun saatlerde kalmaması gerektiğini ve sahte bataryalara karşı da dikkatli olunmasını önerdi. Özellikle sahte bataryaların çabuk şişmesi telefonun ömrünü kısaltıyor. Özellikle telefonun uzun süre şarjda kalması cihazın hemen ısınmasına neden oluyor. Bu durum telefonun ömrünü kısaltıyor.

VİLDAN ÖZKAN

Gazeteci* Vildan ÖZKAN     

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.