enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP milletten kopuk marjinallerinin oyuncağı haline geldi
00:42 Hollanda’daki Hükümet Krizi Ekseninde Ekonominin Nabzı
00:32 Hollanda’dan Mektup Var!
00:21 İnfografik: Moskova’da Kritik Görüşme: Putin ve Arakçi Bir Araya Geldi
00:10 Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, hukuksuz tutukluluğu sonrası ilk basın açıklamasını yaptı.
20:57 Güneydoğu, Trakya ve İç Anadolu son yarım yüzyılın en düşük yağışını aldı
13:12 Antalya’da, CHP’li Manavgat Belediyesine yönelik rüşvet, irtikap ve zimmet operasyonu
11:40 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, gözaltına alındı
11:29 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında; Adana ve Adıyaman belediye başkanları gözaltına alındı
10:44 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, son günlerde kamuoyunda dolaşan “istifa edecek” iddialarını yalanladı…
10:28 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasından notlar: Ne olmuştu?
09:49 Türkiye’nin köklü kuruyemiş markalarından Peyman, iflasın eşiğinde
00:58 Türkiye’ye “işgalci” demek, namussuzluktur!
00:39
00:30 Suriye Devlet Başkanı Ahmad eş Şara, Suriye “bölünmez bir bütündür”
00:29 Ünlü ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen’den Özgür Özel’e Sert Uyarı: “Yargıyla Uğraşma, İşine Bak Sen!”
00:28 Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum: Yeni anayasa hangi güvenceleri kapsamalı?
00:27 Gazze’de önerilen yeni ateşkesin detayları neler?
00:26 Bu transferde istediğini alamayan Galatasaray’a Sırp kaleci Dorde Petrovic şoku!
00:21 CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın “böcek bulundu” iddiası, delil yetersizliği ve çelişkili ifadelerle çöktü.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Son bir haftada 95 terörist etkisiz hale getirildi

Son bir haftada 95 terörist etkisiz hale getirildi
13 Eylül 2024
18
A+
A-

Milli Savunma Bakanlığı, terör örgütüne yönelik son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda 95 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı Basın Bilgilendirme Toplantısı’nda terörle mücadeleye ilişkin veriler paylaşıldı.

Bu kapsamda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörü kaynağında yok etme anlayışı doğrultusunda sürekli ve kapsamlı olarak gerçekleştirdiği operasyonlarda son bir haftada 95 terörist etkisiz hale getirildi. Böylece 1 Ocak’tan bugüne kadar 983’ü Irak’ın, 980’i Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere etkisiz hale getirilen terörist sayısı bin 963 oldu.

Irak’ın kuzeyinde 41 hedef imha edildi

Açıklamada, 2 ve 9 Eylül’de Irak’ın kuzeyindeki Metina, Zap, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos’ta bulunan terör hedeflerine yönelik icra edilen harekatlarla ilgili bilgilere de yer verildi.

Operasyonda, içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, depo ve terör örgütünün kullandığı tesislerden oluşan toplam 41 hedef başarıyla imha edildi.

Azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak gerçekleştirilen harekatlarda ilk belirlemelere göre 27 terörist etkisiz hale getirildi. Açıklamada, hedeflerdeki etki kıymetlendirmesinin devam ettiği belirtildi.

2 terörist daha teslim oldu

Ayrıca, bu hafta içerisinde Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 2 PKK’lı terörist daha Habur’daki hudut karakoluna teslim oldu.

Hudutlardan geçmeye çalışan 493 şahıs yakalandı

Cumhuriyet tarihinin en yoğun tedbirleri ve tesis edilen kademeli güvenlik sistemiyle uluslararası standartlarda korunan hudutlarda son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 493 şahıs yakalandı. Bin 545 şahıs ise hududu geçemeden engellendi. Yakalanan şahıslardan 6’sının terör örgütü mensubu olduğu belirlendi.

Böylelikle, 1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 10 bin 91’e yükseldi. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 75 bin 332 oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.