enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Son 20 yılda engelli istihdamı 12 kat arttı

Son 20 yılda engelli istihdamı 12 kat arttı
4 Aralık 2023
23
A+
A-

* Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Engellilerin hayata katılımını sağlamak için başlatılan çalışmalar her geçen gün artıyor.

* Son 20 yılda engelli istihdamı 12 kat arttı. Gündüz ve yatılı bakım merkezlerinin sayıları fazlalaştı. 560 binin üzerinde aileye evde bakım desteği verilmeye başlandı.

UHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Son 20 yılda engelli istihdamı 12 kat arttı. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) ile 68 bin 108 engelli, kamu kurumlarına atandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, engellilerin sosyal ve ekonomik hayata katılabilmeleri adına önemli çalışmalar yürütüyor.

560 binden fazla aileye nakdi yardım sağlanıyor

Türkiye genelinde 134 gündüzlü bakım ve rehabilitasyon merkezinde engelli bireylerin öz bakım ve sosyal yaşam beceriler kazanması sağlanıyor, engelli yakınları ise terapi desteği alıyor.

Evde bakım yardımı, gündüz bakım hizmetleri, umut evleri, 560 binin üzerinde aileye evde bakım için nakdi yardım desteği ve yatılı bakım hizmeti.

60 binin üzerinde engelli birey memur olarak istihdam ediliyor

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Elmas Esra Ceceli çalışmaları TRT Haber’e anlattı.

Şu an 60 binin üzerinde engelli bireyimiz memur olarak istihdam ediliyor. 35 bin engelli vatandaşımıza 107 kamu, 300’ün üzerinde de özel bakım merkezinde bakım hizmeti veriyoruz. Bunların tamamı ücretsiz olarak veriliyor.

Engelliler şehir içi ulaşımında da ücret ödemiyor. Otizm Eylem Planı ile ailelere danışmalık hizmeti de verilecek.

“Engelli çocuğu olan ailelerin bir sosyal hizmet danışmanı olacak”

Ceceli, engelli çocuğu olan ailelere bir sosyal hizmet danışmanı verileceğini ve bu danışmanın yol göstereceğini söyledi.

Bakım altındaki engellilerin sporla rehabilitasyonu için çalışma başlattıklarını da aktaran Ceceli, “Engellilerimizin spora yatkınlıklarını tespit etmeye çalıştık. Bunların arasından olimpik sporcuların da çıkabileceğini düşünüyoruz. Çünkü çok başarılı olan paralimpik sporcularımız var” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.