ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:06 Suriye’nin Geçiş Hükümetinin Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, İdlib, ve Halep’in ardından Afrin’i ziyaret etti
20:42 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Özgür Özel’e tepki
20:29 MHP Genel Başkanı Bahçeli: TÜSİAD’ın vesayetçi sancıları nüksetti
20:15 Fahrettin Altun’dan The Economist’e tepki
19:25 Fotoğraf Krizinin Perde Arkası
10:25 Bakan Kurum, Kriter Dergisi’ne konuştu: Deprem bölgesine 584 milyar Tl. kaynak ayrıldı
10:00 Kocaeli’de İlk beşe giren ihracatın en fazla yapıldığı sektör belli oldu!
09:07 Tüzel kişilerin KKM hesap açma işlemi sonlandırıldı
08:35 AK Parti Grup Başkanvekili Gül, “Türkiye’nin 2025 yılında darbe anayasasından kurtulması gerekiyor”
07:58 Kriter’in Şubat Sayısı Çıktı: Yapay Zeka Savaşları
07:55 Ahmet Kaya ve Ferdi Tayfur
07:22 Erzincan İliç ilçesindeki toprak kaymasıyla ilgili TBMM Araştırma Komisyonu taslak raporu tamamlandı
07:12 Kocaeli genç-yaşlı, kadın-erkek taraftarlar, Trendyol Süper Lig’e çıkmak için hafta sayan Kocaelispor’a destek için üyelikte yarıştılar
19:56 Hazır Giyim Sektörü, Sürdürülebilirlik URGE Projesi kapsamında Kurumsal Karbon Ayakizi Eğitimine başladı
19:32 CHP’li Belediye Başkanlarından Mansur Yavaş’a teşekkür, Ekrem İmamoğlu’na ise ortak çağrı: ‘Millet adına aday ol’
12:44 TBMM Başkanı Kurtulmuş, 16-20 Şubat’ta Japonya’ya resmi ziyarette bulunacak
12:24 FETÖ’ye 39 ilde ‘Kıskaç’ operasyonu: 103 gözaltı
11:42 TÜSİAD YİK Başkanı Aras’a soruşturma
11:36 İsrail’in Filistinlileri cezalandırmak için kullandığı yöntem: Ev yıkımları
11:12 Dışişleri Bakanı Fidan’dan “Münih Güvenlik Konferansı” diplomasisi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sokak köpekleri kamuoyu araştırması

Sokak köpekleri kamuoyu araştırması
26 Mayıs 2024
20
A+
A-

* İletişim Başkanlığı, “Halkın Nabzı” araştırmaları kapsamında son yıllarda gündemden düşmeyen sokak köpekleri meselesini inceledi.

* Araştırmanın sonucunda mahallelerin yüzde 88,4’ünde sahipsiz sokak köpeklerinin bulunduğu ve katılımcıların yüzde 83,6’sının bunu “sorun” olarak gördüğü belirlendi.

UHA / İnternational News Agency 

İletişim Başkanlığı Dezenformasyon Bülteni yayımladı - Son Dakika Haberleri

İletişim Başkanlığı, son yıllarda ülke gündeminde her daim kendine yer bulan sokak köpekleri konusunda 5 sorudan oluşan bir kamuoyu araştırması yaptı.

18 Ekim-8 Kasım 2023 tarihlerinde yapılan araştırmaya, Türkiye’nin dört bir yanından gönüllüler katıldı.

Araştırmaya en yüksek katılım sırasıyla İstanbul, Ankara ve Antalya’dan oldu. Gönüllülere kapalı uçlu sorular yöneltildi.

Yaşadığınız mahallede sahipsiz sokak köpekleri mevcut mu?

Katılımcıların yüzde 88,4’ü “evet”, yüzde 11,4’ü ise “hayır” yanıtını verdi.

Sokak köpekleri kamuoyu araştırması

Sahipsiz sokak köpekleri konusunu Türkiye için sorun olarak görüyor musunuz?

Katılımcıların yüzde 83,6’sı “evet”, yüzde 16,4’ü ise “hayır” yanıtını verdi.

Bu sorunun çözümü için nasıl bir yol izlenmeli?

Katılımcıların yüzde 80,4’ü “barınaklara yerleştirilmeli, sahiplenilmeyen ve hasta olanlar uyutulmalı”, yüzde 18,4’ü “kısırlaştırılarak mevcut yaşam alanına bırakılmalı”, yüzde 1,2’si “bu haliyle mevcut yaşam alanlarında bırakılmalı” dedi.

Sokak köpekleri kamuoyu araştırması

Sahipsiz bir sokak köpeği sahiplenmeyi düşünür müydünüz?

Katılımcıların yüzde 74,4’ü “hayır”, yüzde 25,6’sı ise “evet” yanıtını verdi.

Siz veya aile-arkadaş çevrenizden sokak köpekleri tarafından saldırı vakası yaşayan oldu mu?

Katılımcıların yüzde 50,1’i “evet”, yüzde 49,9’u ise “hayır” yanıtını verdi.

Sokak köpekleri kamuoyu araştırması

Araştırma sonuçları

Yapılan kamuoyu araştırması neticesinde; katılımcıların büyük bir bölümünün mahallesinde sokak köpeklerinin olduğu ve kendileri için tehlike oluşturduğu, sokak köpekleri konusunun ülke gündemi için yadsınamayacak bir konu olduğu ve devlet tarafından çözüme kavuşturulması yönünde girişimlerin olması gerektiği, sokak köpeklerinin daha fazla vatandaşa zarar vermesinin engellenmesi adına barınaklara yerleştirilmesi; sahiplenilmeyen ile hasta olanların uyutulması gerektiği, katılımcıların yarısının yakın çevresinden en az bir kişiye sokak köpeği saldırısı gerçekleştiği, sahipsiz sokak köpekleri konusunu ülke için sorun olarak görenlerin büyük kısmının büyükşehirlerde yaşayanların oluşturdukları, sokak köpeklerinin yaşam alanlarından toplatılıp barınaklara yerleştirilmesini talep eden erkek katılımcıların kadın katılımcılara oranla daha fazla olduğu tespit edildi.

1997’de Ankara’da doğdu. 2019’da Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı bölümünden dereceyle mezun oldu. Kısa bir süre çeşitli ajanslarda çalıştı. Ocak 2020’den beri TRT Haber’de Grafik ve Animasyon Tasarımcısı olarak görev yapıyor.

Nursel Cobuloğlu Çoban

Grafik: Nursel Cobuloğlu Çoban

Nursel Cobuloğlu Çoban, 1997’de Ankara’da doğdu. 2019’da Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı bölümünden dereceyle mezun oldu. Kısa bir süre çeşitli ajanslarda çalıştı. Ocak 2020’den beri TRT Haber’de Grafik ve Animasyon Tasarımcısı olarak görev yapıyor.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.