enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:14 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kazanımlarımız daha sağlam güvenceye alınacak”
12:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran’ın egemenliğine saldırıları tasvip etmiyoruz
12:10 2025 Dağ Bisikleti Eliminator Dünya Şampiyonası Sakarya’da gerçekleşti…
10:56 Sapanca Gölü ‘Yeşil Yol’ projesiyle geleceğe hazırlanacak…
09:21 Fahrettin Altun: Birçok alanda ciddi kırılmalar yaşandı ve güç dengeleri değişti
03:55 AK Parti Sözcüsü Çelik, “En büyük tehdit Netanyahu hükümetinin kendisidir”
00:37 AK Parti Parti Sözcüsü Çelik, “Nükleer silahlarla ilgili sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan yıllar önce AK Parti’nin prensibini net bir şekilde ortaya koydu”
00:35 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “İran’ın müzakereye yaklaşmaması diye bir sorun yok”
00:29 Macaristan’ın Szekszárd Belediyesi’den İstanbul Fatih Belediye’ne “Kardeş Şehir” davet mektubu!
00:22 AK Parti Sözcüsü Çelik,”İran’ın müzakereye yaklaşmaması diye bir sorun yok”
00:13 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Terörsüz Türkiye son derece yerinde, doğru bir strateji”
00:01 Yorum: İsviçre’nin Taraflı ve Barışa Hizmet Etmeyen Tutumu
13:30 EGİAD’lı Sanayiciler Yaz Akşamında Buluştu
10:50 SPD Başkanı Dursun Yıldız : Ankara’nın Güvenli Su Geleceği İçin Gerede Su Temini Sisteminin Katkısı Arttırılmalı !
09:52 TÜBİSAD Plus’ta girişimlerin global yolculuğu konuşuldu
00:58 Aon’un 2025 Küresel Siber Risk Raporu yayımlandı
00:55 “Savunma Sanayiinde Yenilikçi Teknolojiler: Fotonik Sistemler ve Uygulamaları” konulu webinar, çevrim içi olarak gerçekleştirilecek…
00:52 Yeni bir araştırma, “Lif içeriği zengin besinler, yaşlanmayı yavaşlatabilir mi?”
00:42 “Etki Ölçümü ve Yönetimi Zirvesi II: Geleceğe Yatırım” Başarıyla Gerçekleştirildi!
00:13 Türk Markalara, Uluslararası Mücevher Fuarına Katılım Desteği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Slovenya hükümeti, Filistin devletinin tanınması önergesini onayladı

Slovenya hükümeti, Filistin devletinin tanınması önergesini onayladı
31 Mayıs 2024
22
A+
A-

Slovenya hükümeti, İspanya, Norveç ve İrlanda’nın Filistin’i devlet olarak tanımasının ardından benzer adım için düğmeye bastı.

UHA / İnternational News Agency

Slovenya hükümeti Filistin devletinin tanınması önergesini kabul etti, onay için parlamentoya gönderdi.

Başbakan Robert Golob, hükümetinin tanıma önerisini önümüzdeki hafta başında toplanabilecek olan parlamentoya gönderdiğini söyledi.

Slovenya hükümetinin kararı, İspanya, Norveç ve İrlanda’nın Filistin devletini tanımasından iki gün sonra geldi.

Golob, hükümet oturumunun ardından yaptığı açıklamada “Tüm dünya barış yönünde hareket etmeli. Barışa ulaşmanın yolu iki devletli çözümdür.” dedi.

Slovenya’nın başkenti Ljubljana’daki hükümet binasına Filistin bayrağı asılırken Golob, “Bu karar kimseye, hatta İsrail’e karşı değil, bir barış mesajıdır” diye konuştu.

Golob bu hafta yaptığı açıklamada, İsrail’in Refah’a düzenlediği ve 1 milyondan fazla Filistinlinin kaçmasına neden olan son saldırılara tepki olarak süreci hızlandırdığını söyledi.

Kararın yürürlüğe girmesi için parlamentonun onayı gerekiyor. Golob’un iktidardaki liberal koalisyonu 90 üyeli mecliste rahat bir çoğunluğa sahip ve oylamanın formalite olması bekleniyor.

AB’de Filistin’i tanıyan 10. ülke olacak

Slovenya bu adımıyla 27 ülkeli Avrupa Birliği’nin Filistin devletini resmen tanıyan 10. üyesi olacak.

Slovenya tanıma sürecini ilk olarak mayıs ayı başında başlatmış ancak Gazze’de devam eden İsrail-Hamas savaşındaki durum düzelene kadar bekleyeceğini söylemişti.

Birleşmiş Milletler’in üçte ikisinden fazlasını oluşturan 140’tan fazla ülke bir Filistin devletini tanıyor.

Filistin devletini tanıma hamlesi AB ile İsrail arasındaki ilişkilerin dibe vurmasına neden oldu.

İspanya ve İrlanda, Gazze’nin güneyindeki Refah’a yönelik saldırılarını sürdüren İsrail’e karşı AB’nin önlem alması için baskı yapıyor.

Gazze Sağlık Bakanlığı’na göre İsrail’in hava ve kara saldırılarında 36.000 Filistinli öldü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.