enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:11 Deutsche Bank’tan kapsamlı Türkiye analizi: Dolar, büyüme ve faiz tahmini
00:02 Ayvalık merkezli Türk zeytinyağı firması Nova Vera, uluslararası arenada dünya birincisi oldu…
11:42 Futbolda bahis soruşturmasında yeni operasyon
10:10 Küresel piyasalarda son durum ve günlük değişimler
09:44 Cuma Hutbesi: “İnsan, Huzuru İbadetle Elde Eder”
06:15 Düşünce ve ifade özgürlüğü!…
04:25 “KOBİ’lerin maliyet yükünü hafifletecek önemli bir adım”
00:59 Dışişleri Bakanı Fidan, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 32. Bakanlar Konseyi Toplantısı’nda konuştu…
00:52 Türkiye genelinde satılan gayrimenkul sayısı bu yılın ocak-kasım döneminde yüzde 7,6 artış oldu…
00:52 Elektrikli Araç,TOGG
00:45 NATO, Ukrayna için 5 milyar dolarlık silah yardımı hedefine yaklaşıyor…
00:44 Beş soruda Barzani’nin Cizre’ye ziyaret krizi…
00:44 Türkiye İstatistik Kurumu, kasım ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı…
00:43 Almanya’nın İsrail yapımı yeni savunma kalkanı: Arrow 3…
00:31 Fatma Deniz: Alman üniversitesine Türk rektör…
00:30 Kıbrıs konusunda Türk tarafına baskı mı var?
00:29 İspanya ve Hollanda, ‘İsrail’ nedeniyle Eurovision’dan çekildi…
00:25 TBMM Başkanı Kurtulmuş, 19. toplantının açılışında yaptığı konuştu…
00:18  İrlanda’nın medya otoritesinden TikTok ve LinkedIn’e soruşturma…
00:06 AB’nin en üst düzey generali: Avrupa’nın drone stratejisinde yeniden yapılanmaya ihtiyacı var…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Slovenya hükümeti, Filistin devletinin tanınması önergesini onayladı

Slovenya hükümeti, Filistin devletinin tanınması önergesini onayladı
31 Mayıs 2024
26
A+
A-

Slovenya hükümeti, İspanya, Norveç ve İrlanda’nın Filistin’i devlet olarak tanımasının ardından benzer adım için düğmeye bastı.

UHA / İnternational News Agency

Slovenya hükümeti Filistin devletinin tanınması önergesini kabul etti, onay için parlamentoya gönderdi.

Başbakan Robert Golob, hükümetinin tanıma önerisini önümüzdeki hafta başında toplanabilecek olan parlamentoya gönderdiğini söyledi.

Slovenya hükümetinin kararı, İspanya, Norveç ve İrlanda’nın Filistin devletini tanımasından iki gün sonra geldi.

Golob, hükümet oturumunun ardından yaptığı açıklamada “Tüm dünya barış yönünde hareket etmeli. Barışa ulaşmanın yolu iki devletli çözümdür.” dedi.

Slovenya’nın başkenti Ljubljana’daki hükümet binasına Filistin bayrağı asılırken Golob, “Bu karar kimseye, hatta İsrail’e karşı değil, bir barış mesajıdır” diye konuştu.

Golob bu hafta yaptığı açıklamada, İsrail’in Refah’a düzenlediği ve 1 milyondan fazla Filistinlinin kaçmasına neden olan son saldırılara tepki olarak süreci hızlandırdığını söyledi.

Kararın yürürlüğe girmesi için parlamentonun onayı gerekiyor. Golob’un iktidardaki liberal koalisyonu 90 üyeli mecliste rahat bir çoğunluğa sahip ve oylamanın formalite olması bekleniyor.

AB’de Filistin’i tanıyan 10. ülke olacak

Slovenya bu adımıyla 27 ülkeli Avrupa Birliği’nin Filistin devletini resmen tanıyan 10. üyesi olacak.

Slovenya tanıma sürecini ilk olarak mayıs ayı başında başlatmış ancak Gazze’de devam eden İsrail-Hamas savaşındaki durum düzelene kadar bekleyeceğini söylemişti.

Birleşmiş Milletler’in üçte ikisinden fazlasını oluşturan 140’tan fazla ülke bir Filistin devletini tanıyor.

Filistin devletini tanıma hamlesi AB ile İsrail arasındaki ilişkilerin dibe vurmasına neden oldu.

İspanya ve İrlanda, Gazze’nin güneyindeki Refah’a yönelik saldırılarını sürdüren İsrail’e karşı AB’nin önlem alması için baskı yapıyor.

Gazze Sağlık Bakanlığı’na göre İsrail’in hava ve kara saldırılarında 36.000 Filistinli öldü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.