enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
00:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
00:12 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Siyasilerin açıklamalarına RTÜK cezası, Saymaz’a soruşturma

Siyasilerin açıklamalarına RTÜK cezası, Saymaz’a soruşturma
11 Mayıs 2022
933
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Milletvekilleri Ahmet Şık ve Özgür Özel’in Gezi Davası kararıyla ilgili eleştirilerini yayınlayan dört kanala para cezası verildi. İsmail Saymaz’a ise dava hakimiyle ilgili haberi nedeniyle terör soruşturması açıldı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), CHP Grup Başkanvekili ve Manisa milletvekili Özgür Özel ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul milletvekili Ahmet Şık’ın Gezi Davası sonrası yaptıkları açıklamaları haberleştiren KRT, Tele 1, Halk TV ve Flash TV’ye “iktidarı küçük düşürme ve aşağılama”” gerekçesiyle yüzde 3 para cezası verdi. RTÜK üyeleri İlhan Taşcı ve Onur Konuralp karara tepki gösterdi.

İlhan Taşcı, kanallara yönelik cezanın oyçokluğuyla alındığını belirterek “RTÜK’ün bugünkü cezaları gösterdi ki; milletvekillerinin söyledikleri birilerince beğenilmediğinde kanallar cezalandırılarak bu isimlerin yayınlara çıkarılmaması hedefleniyor. Amaç kimse gerçekleri duymasın, bilmesin! Medyaya baskı siyasilerin açıklamalarına kadar uzandı” eleştirisinde bulundu.

RTÜK üyesi İlhan Taşcı
RTÜK üyesi İlhan Taşcı Fotoğraf: Privat

RTÜK üyesi Onur Konuralp de canlı yayına verilen cezayı eleştirerek “Oysa Özgür Özel ve Ahmet Şık’ın değerlendirmeleri, ifade özgürlüğü ile yasama sorumsuzluğunun güvencesi altındadır. Milletvekilleri açısından bu yönüyle ihlal yaratan karar, TV’ler açısından da basın özgürlüğü ihlali ve sansür hamlesidir. Uzman raporlarında, mevcut iktidarın ve mahkeme heyetinin itibarının zedelendiği iddiasının da bulunması ayrı bir garabettir” paylaşımında bulundu.

İsmail Saymaz hakkında terör soruşturması

Diğer yandan gazeteci İsmail Saymaz hakkında, Gezi Davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi hakimlerinden Murat Bircan’ın eşinin geçmişiyle ilgili yaptığı haber nedeniyle terör soruşturması açıldı. İsmail Saymaz, AKP’den aday adayı olmuş hakim Bircan’ın eşi Arzu Bircan’ın “FETÖ itirafçısı ve şüphelisi” olduğunu kamuoyuna duyurmuştu.

İsmail Saymaz, Twitter hesabından duyurduğu soruşturmayla ilgili olarak “Gezi Parkı Davası’nda AK Parti’den aday adayı olmuş hakimin eşinin FETÖ’den şüpheli olduğunu ve ifade verdiğini yazdığım için hakkımda terör soruşturması başlatıldı” dedi.

Saymaz’ın avukatı Aslı Kazan da Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca başlatılan soruşturmayı eleştirerek “Türk yargısının alacakaranlık kuşağı. Gezi Davasında Osman Kavala’ya ve Taksim Dayanışmasına ceza yağdıran heyette kendisi teşkilattan AKP’li eşi Cemaat şüphelisi hakim bulunması sorun değil ama bunu haber yapmak suç” ifadelerini kullandı.

Kazan, Saymaz’ın 12 Mayıs Perşembe günü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifade vereceğini belirterek “Gazetecilik yapmak suç değildir” paylaşımında bulundu.

[UHA Haber Ajansı, 11 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.