enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:19 Kocaelispor’un yeni transferi Haidara, Mali asıllı Fransız futbolcu…
12:57 TBMM’de zehirlenme şüphesiyle 100’ü aşkın kişi, ishal, kusma ve halsizlik şikayetleriyle hastaneye başvurdu.
12:38 Trump: “Hiçbir ilerleme yok, memnun değilim”
10:35 Emekli aylıklarını 16 bin 881 TL’ye çıkaran teklif, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.
10:16 Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır’ı ziyaretinde ‘ittifak’ a yeşil ışık
09:57 Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden işçileri, alana tabutla gelerek işçi zammına ve hükümete tepki gösterdi
09:19 Menopozla ilgili merak edilenler Menopozu Konuşuyoruz’da
00:59 Fransa ve İsviçre’de nükleer santraller aşırı sıcak nedeniyle vites düşürdü
00:57 Türkiye – Türkmenistan arasında ticaret hacmi yılın ilk altı ayında yüzde 26,3 arttı
00:47 Derin yoksullukla mücadele hikâyesi
00:34 Marmara Bölgesi’nde işverenler istihdamda olumlu hava bekliyor
00:30 Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal sulama projeleriyle atıl vaziyette bulunan tarım arazileri suyla buluştu…
00:20 Fransa yumuşak gücünü artırmak için ‘diplomatik rezerv’ başlattı
00:15 İtalya, AB üyesi olmayan ülke vatandaşlarına 500 bin iş vizesi verecek
23:31 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, doğurganlık hızındaki düşüş ile yaşlanan nüfusa dikkati çekti
23:18 Hafta sonu hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerine çıkıyor
23:00 MİT Başkanı Kalın’dan Hakkâri, Yüksekova ve Çukurca’ya ziyaret
22:46 Bakan Yumaklı: Lütfen dışarıda ateş yakmayın
21:49 Başkent Ankara’da 17. Türkiye Gitar Buluşması!
17:29 KADEM Kocaeli Temsilciliği’nden “Aşurede Buluşalım” Etkinliği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Şırnak Valisi Birol Ekici: “Şırnak’ta bugün gidilemeyen bir yer, ulaşılamayan bir nokta yoktur” dedi…

Şırnak Valisi Birol Ekici: “Şırnak’ta bugün gidilemeyen bir yer, ulaşılamayan bir nokta yoktur” dedi…
20 Mayıs 2025
6
A+
A-

* Şırnak Valisi Birol Ekici de hem 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı hem de TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığındaki heyetin kenti ziyaretinden dolayı bir günde iki bayramı yaşadıklarını söyledi.

* Detayı haberimizde!…

UHA / İnternational News Agency

ŞIRNAK, 20 MAYIS 2025 – Şırnak Valisi Birol Ekici, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un da katıldığı Şırnak Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen, “Şırnak Sivil Toplum Buluşması” programında bir konuşma yaptı.

Ekici, “Devletimiz bizi kucaklamaya geldi. Bugün heyetimizle birlikte 3 bin 200’den fazla Şırnaklı gencin çalıştığı ve artık üretim rekorlarının kırıldığı, bizi petrol şehri, üretim şehri yapan ve geleceğe taşıyan bir şehir haline getiren Gabar Dağı’nı gezdik. Şırnak’ta bugün gidilemeyen bir yer, ulaşılamayan bir nokta yoktur. Tarım ve ekonominin gelişmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlayan birlik ve beraberlik projesinin daha ileriye götürülmesi için Vali olarak var gücümle, heyecanla çalışacağım.” dedi.

AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar ise bin yıllık kardeşliğin, sarsılmaz birliğin ve yeniden dirilişin adımlarını birlikte attıklarını dile getirdi.

Bir zamanlar çatışmalarla, acılarla anılan toprakların bugün huzurun, kalkınmanın ve umudun adı olduğunu ifade eden Tatar, “Allah’a hamdolsun ki terörle mücadelede kararlılığımız sayesinde artık Şırnak’ta, Şırnak yaylalarında silah değil çocukların neşesi yankılanıyor. ‘Terörsüz Türkiye’ vizyonu sadece bir güvenlik projesi değil aynı zamanda bir medeniyet görüşüdür. Unutmayalım ki bu ülkeyi kanla değil kardeşlikle büyüteceğiz. Biz bu topraklarda korkuyla değil özgürlükle yaşayacağız.” diye konuştu.

Tatar, Cizre Organize Sanayi Bölgesi’nin artık işsizliğin değil üretimin merkezi haline geldiğini, Silopi Tarıma Dayalı İhtisas OSB ile binlerce gence istihdam alanı açıldığını kaydetti.

Şırnak’ın artık ticaretin, üretimin, enerjinin ve tarımın merkezi olduğunu dile getiren Tatar, bundan sonra Şırnak’ın gündeminin kardeşlik olacağını vurguladı.

Belediye Başkanı Mehmet Yarka da bir zamanlar terörle anılan kentte bugün üretim, enerji, barış ve kalkınmanın konuşulduğunu söyledi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığındaki heyetin kente gerçekleştirdiği ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Yarka, şöyle konuştu:

“Şırnak artık üreten, istihdam sağlayan, büyüyen ve Türkiye’nin enerji vizyonuna katkı sunan bir şehir haline gelmiştir ve bu dönüşüm tesadüf değildir. İrade, kararlılık ve güçlü bir siyasi vizyonun eseridir. Bu vesileyle başta Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ülkemizin refahı ve huzuru için emek veren tüm kabinesine şükranlarımı sunuyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.