enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:58 Katil İsrail şiddetin neticesinde son 2 yılda Filistin topraklarında 33 bin kadın ve kız çocuğu hayatını kaybetti…
00:57 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Heyetin, İmralı ziyareti tarihi bir gelişmedir
00:47 MSB: Kadına yönelik şiddetle mücadelede 1 milyonu aşkın personele eğitim verdik
00:46 Yeni bir araştırma: Z kuşağının şifre tercihleri dedelerinden daha kötü
00:46 Bakan Göktaş: Kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyi en üst seviyede sürdüreceğiz
00:41 Yeni Zelanda 2050’ye kadar 2.5 milyon kediyi öldürecek
00:40 Kandil mi İmralı mı? 27 Şubat Çağrısının Güç Dengelerine Etkisi
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazzeli kadınlara yönelik barbarlık hak ettiği tepkiyi görmedi”
00:35 MİT Başkanı Kalın’dan Gazze diplomasisi
00:32 İmamoğlu Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame kabul edildi..
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Toplumun temeli olan ailelerin de kilit taşı kadındır
00:14 Kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli bir adım daha atıldı…
00:14 Kişisel veri hırsızlarına operasyon: 14 şüpheli yakalandı
00:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Ermenistan’la normalleşmeye hazırız”
00:01 İngiltere’nin başkenti Londra’ya turist vergisi geliyor
22:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan Gönüllüler Koalisyonu Zirvesi’nin toplantısına katıldı
00:52 Devler Ligi’nde temsilcimiz Galatasaray bugün Union SG’yi ağırlayacak…
00:46 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu dün İmralı’ya gitti
00:41 15 bin öğretmen daha eğitim ordusuna katıldı
00:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı miraslarını titizlikle korumaktadır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sığınmacılara yönelik saldırılar korona tanımadı

Sığınmacılara yönelik saldırılar korona tanımadı
3 Mart 2021
710
A+
A-

UHA HABER / Almanya’da koronavirüs kısıtlamalarının damgasını vurduğu 2020 yılında sığınmacı ve ilticacılara yönelik bin 606 saldırı gerçekleşti. Saldırıların önemli bölümünü aşırı sağcılar gerçekleştirdi. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (epd/BK,JD)ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da 2020 yılında sığınmacı ve ilticacılara yönelik bin 606 saldırı gerçekleşti. İçişleri Bakanlığının Sol Parti’nin soru önergesine verdiği yanıtta yer alan geçici verilere göre saldırılarda 201 kişi yaralandı.

Sığınmacı yurtlarına gerçekleştirilen toplam 84 saldırıdan 79’unun faillerinin aşırı sağcı çevrelerden olduğu tespit edildi. Yardım kuruluşları ve gönüllü yardım çalışanlarına yönelik de 67 saldırı kayda geçti.

İstatistiklere şiddet eylemlerinin yanı sıra hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, mala zarar verme gibi vakalar da dahil ediliyor. 2019’da sığınmacı ve ilticacılara yönelik bin 620 saldırı kaydedilmişti.

Verileri Neue Osnabrücker Zeitung‘a değerlendiren Sol Parti, geçici verilerin 2019’a göre hafif bir azalma gösterdiğini, ancak rakamların resmileşmesi ile saldırı sayısının 2019’un üstüne çıkılmasını beklediklerini bildirdi.

Jelpke: Koronaya rağmen devam ediyor

Almanya’da sığınmacı ve ilticacılara yönelik saldırıların 2 bin 545 vaka ile zirve noktasına ulaştığı 2016’dan sonra vaka sayısında yıllardır gerileme kaydediliyor. Sol Parti, bu durumun Almanya’ya gelen sığınmacı sayısının azalması ve giderek daha az kişinin sığınmacı yurtlarında barınmasından kaynaklandığına işaret etti.

Sol Parti’den Ulla Jelpke, saldırı sayısındaki gerilemeye rağmen rahatlamak için bir neden görmediğini belirterek Almanya’da ırkçılığın korona kısıtlamalarına rağmen devam ettiğini kaydetti. Jelpke, “Rakamlar, Almanya’da aşırı sağcı şiddetin ne denli kökleştiğini gösteriyor” diye konuştu.

[UHA Haber Ajansı, 03 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.