enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:53 Burhanettin Duran: Türkiye barış ve adalet adına aktif sorumluluk alma iradesini gösteriyor
00:49 Türkiye-ABD ilişkilerinde Pinpon Diplomasisi: F-35’ten vize krizine gidip gelen 
00:42 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Almanya’yı ziyaret edecek. Fidan, Berlin’de Türk toplumu temsilcileri ve iş insanlarıyla buluşacak
00:31 CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir İntibak Yasasını Meclis Gündemine Taşıdı
00:28 Bakan Tunç: Casusluk soruşturmasında BAE vatandaşı şüpheli yok
00:18 Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’u ziyaret etti
01:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına şiddet, insanlığa ihanettir!
00:42 Türkiye’nin Gazze’de barış sürecine liderlik etmesi, İsrail’in bölgesel hesaplarını zorluyor…
00:41 Soykırımcı İsrail’den yeni skandal: Yargısız idam
00:32 11. Yargı Paketi bugün Meclis’e sunulacak
00:23 Spekülatif fiyat hareketlerinin önüne geçiliyor…
00:09 Siyasi dalgalanmalara ve yaptırımlara rağmen, İran – Türkiye arasındaki ticaret son yirmi yıldır artış trendinde…
22:11 Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nce bu geceden itibaren Serbest Rota Hava Sahası uygulamaya başlayacak…
19:31 Okuma kültürü – Okuma alışkanlığı 
00:58 Katil İsrail şiddetin neticesinde son 2 yılda Filistin topraklarında 33 bin kadın ve kız çocuğu hayatını kaybetti…
00:57 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Heyetin, İmralı ziyareti tarihi bir gelişmedir
00:47 MSB: Kadına yönelik şiddetle mücadelede 1 milyonu aşkın personele eğitim verdik
00:46 Yeni bir araştırma: Z kuşağının şifre tercihleri dedelerinden daha kötü
00:46 Bakan Göktaş: Kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyi en üst seviyede sürdüreceğiz
00:41 Yeni Zelanda 2050’ye kadar 2.5 milyon kediyi öldürecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Şehrin Özeti: Vedat Tek Kültür Merkezi

Şehrin Özeti: Vedat Tek Kültür Merkezi
21 Mayıs 2022
4.597
A+
A-

KASTAMONU – UHA HABER / Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü İlknur Aynan, kurumun şapka, dantel, bebek, oyuncak, silah müzesi, Atatürk sergi salonu ve fotoğraf galerisiyle Kastamonu’nun özeti olduğunu söyledi.

Kastamonu Şapka Müzesi Kırgızistan'da şapka sergisi açacakMimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi’nin Müdürü İlknur Aynan, sanat merkeziyle ilgili olarak Uluslararası Haber Ajansı (UHA)‘ya  yaptığı açıklamada, 2008 yılında dönemin Valisi Mustafa Kara tarafından açılan Şapka Müzesinde bine yakın şapkanın sergilendiğini söyledi.

İlknur Aynan, şapka, dantel, bebek, oyuncak, silah müzesi, Atatürk sergi salonu ve fotoğraf galerisiyle Kastamonu’nun özeti olduğunu belirterek, “Çalışmalarımızı Kastamonu’nun ön plana çıkması için sürdürüyoruz.” dedi.

Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü İlknur Aynan, bugüne kadar katılım sağladıkları fuarlar ve medya desteği ile müze bölümlerine ilginin her geçen gün arttığını dile getirdi.

96.... - Picture of Mimar Vedat Tek Kultur ve Sanat Merkezi, Kastamonu - Tripadvisor

Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezinin kuruluşu ve çalışmaları hakkında da bilgi veren İlknur Aynan, merhum Mustafa Kara’nın Kastamonu Valiliği döneminde Vedat Tek Kültür Merkezi’nin kurulum çalışmalarına başlandığını ve ilk olarak şu anda arkeoloji müzesinin altında bulunan silahlar temizlenerek sergi alanına konulduğunu açıkladı.

Kastamonu Şapka Müzesi'ne yoğun ilgi

Daha sonra şapka müzesi fikrinin ortaya çıktığını ifade eden Sanat Merkezi Müdürü İlknur Aynan, 2018’de 3 şapkayla başladıklarını ve şimdi 900’ün üzerinde sergiledikleri şapkanın bulunduğunu söyledi.

İlknur Aynan, “Sayın valimizle istişarelerde bulunuyorduk, fikirlerimizi önemsemesi bizim de daha çok heyecan duymamızı sağlıyordu. Ardından dantel müzesi, bebek müzesi faaliyete geçti” dedi.

Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü İlknur Aynan ŞAPKA MÜZEMİZİ TANIMAYAN KALMAYACAK

Vedat Tek Kültür Merkezi’nin fuarlar ve medyanın gücüyle bugün ilgi odağı olduğunu açıklayan Müdürü İlknur Aynan, “Gittiğimiz fuarlarda tüm stantları dolaşarak yorulmadan faaliyetlerimizi aktardık. Medyanın gücüyle çok insana ulaştık. Her zaman tek gayemiz Kastamonu’nun tanıtımına katkı sağlamak. Profesyonel yardım almadan yaratıcılığımızı ortaya koyduğumuz, vitrin düzenlemesinden obje seçimine kadar ilgilendiğimiz bu merkezde anı biriktirirken Kastamonu’nun turizmine de katkı sağlıyoruz” dedi.

Silah Müzesi Açılışı | Açıksöz Gazetesi

İlknur Aynan, sadece şapkalar ile değil antikalar ve galeri bölümü ile Atatürk Sergi Salonu şehrin geçmişine ve barındırdığı potansiyele de ışık tuttuğunu belirterek, Kastamonu’nun günlük yaşam hikayesini ve tarihsel sürecini konuklarına aktardıklarını ifade etti.

MİMAR VEDAT TEK KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ, KASTAMONU – AYAK İZLERİM

“Kastamonu’nun daha çok ön plana çıkmasını istiyorum” diyen İlknur Aynan, “Civar illere baktığımızda şehrimiz kültürüyle ve doğasıyla ön planda. Ekip ruhuyla hareket etmeliyiz, birbirimizi teşvik etmeliyiz. Sürdürülebilir ve kurumsal politikalar izlemeliyiz” şeklinde konuştu.

Asaleti Temsil Eden Şapkalar Müzede Rekora Koşuyor » Kültürel Değerler Haberleri

Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi’nin başarılı genç müdürü İlknur Aynan, Turizm alanında faaliyet gösteren kişilerin de aynı zamanda şehirlerin bir nevi yüzü olduğuna değinerek,  “bu kapsamda giydiğim kıyafet, şapka ve tavrımla Kastamonu insanını temsil etmek için de gayret gösteriyorum. Şerife Bacı ruhuyla kadim ve doğası bozulmamış bir şehir olduğumuzu aktarmam gerektiğinin bilincinde hareket etmeye çabalıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

ŞAPKA MÜZESİNİ ZİYARET ETTİK. - Kastamonu Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu

Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi, 31 Ekim 2008 tarihinde ziyarete açılmış olup, bünyesinde Cumhuriyet Evi, Türkiye’de bir ilk olan şapka ve dantel müzesi, Atatürk Sergi Salonu, bebek evi, resim galerisi yer alıyor. 

***

İlknur Aynan:

Kastamonu nüfusuna kayıtlı olan İlknur Aynan, İşletme Fakültesi mezuniyetinin ardından Ziraat Bankası Genel Müdürlüğünde Yönetici Asistanı olarak göreve başladı. 2007 yılında Kastamonu Valiliği kadrosuna geçerek Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi’nin kurucu müdürü oldu.

Kastamonu Kalkınma Vakfı Genel Müdürlüğü, Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Derneği (TÜMBİAD) Kültür ve Sanat Komisyonu Başkanlığı görevlerini de sürdürmekte.  Evli ve 1 çocuk annesi.

[UHA Haber Ajansı, 21 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.