enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
00:44 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:32 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:21 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
12:15 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
07:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:14 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:55 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:48 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:39 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:38 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:29 ABD’nin Güney Kahkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:26 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:20 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Şehit babasının izinde bir gönüllü

Şehit babasının izinde bir gönüllü
6 Ağustos 2021
720
A+
A-

UHA HABER / Manavgat’ta ekiplere destek olan gönüllülerden biri de Tansu Kaplan. Yardım malzemelerini canla başla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Yaptıklarının anlamı onun için çok büyük. O, 18 yıl önce alevlerle mücadelede şehit düşen bir orman işçisinin kızı.

Köy köy dolaşıyor, yaralar sarılsın diye uğraşıyor. Antalya’da yaşayan Tansu Kaplan, şehit bir orman işçisinin kızı. Babası, 18 yıl önce yine bir orman yangınında alevlerle mücadele ederken hayatını kaybetti.

Antalya’da yaşayan Tansu Kaplan, şehit bir orman işçisinin kızı. Babası, 18 yıl önce yine bir orman yangınında alevlerle mücadele ederken hayatını kaybetti.

Şehit kızı, adeta babasının bıraktığı yerden göreve devam ediyor. Yardım malzemeleri toplayarak, yangından etkilenen ailelere ulaştırıyor.

“İşten çıkıp buraya geliyorum, yaraları birlikte saracağız…”

Manavgat’taki orman yangınının kendisini çok üzdüğünü söyleyen Kaplan, babasının 18 yıl önce yine aynı bölgede çıkan bir yangını söndürürken, dumandan zehirlenip şehit olduğunu anlatıyor:

“3 saatlik uykuyla duruyorum. İşten çıkıp buraya geliyorum. Buradan uyuyup işe geçiyorum. Şu anda Gündoğmuş’ta mevcut devam eden yangının bulunduğu bölgede babamın da içinde olduğu 6 kişi hep birlikte bir vadide kalıyor. Orada dumandan zehirlenip maalesef şehit oluyorlar.”

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

“İnsanlar hepimize muhtaç. Burada hep birlikte başaracağız, toparlayacağız hep birlikte yaraları saracağız” diyen Tansu Kaplan, erzak ve hijyen malzemelerini alevlerle mücadele eden orman işçilerine de ulaştırıyor.

Zor günlerin bir an önce son bulması için mücadele ediyor.

[UHA Haber Ajansı, 06 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.