enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:27 Kabine yoğun gündemle toplanacak
09:57 Kıbrıs’ı AB mi Bölecek?
11:17 MİT Başkanı İbrahim Kalın, İstanbul’da başta Kudüs olmak üzere Hamas heyetiyle görüştü
10:55 Türkiye’nin güneş enerjisi kurulu gücü 25 bin megavatı geçti
10:24 Trump yönetimi İran sendromuyla güç kaybetmeye devam ediyor
00:51 İran savaşında hangi ülkeler kazanacak, hangileri en çok zarar görecek?
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:14 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:57 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
19:35 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:18 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:02 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:55 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:16 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:49 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:08 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:55 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sea-Watch: Akdeniz’de 102 sığınmacı kurtarıldı

Sea-Watch: Akdeniz’de 102 sığınmacı kurtarıldı
28 Şubat 2021
515
A+
A-

UHA HABER / Yedi ayı aşkın bir “zorunlu aradan” sonra yeniden faaliyete geçen Sea-Watch 3 adlı kurtarma gemisi, Akdeniz’de 102 sığınmacıyı kurtardı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘Deutsche Welle’den aktardığı dpa’nın haberine göre,  Sea-Watch 3 adlı kurtarma gemisinin Akdeniz’de onlarca göçmeni daha kurtardığı belirtilldi. Berlin merkezli insani yardım örgütü Sea-Watch, toplam 102 kişinin hava kaçırmakta olan şişme bottan gemiye alındığını ve burada tıbbi destek aldığını açıkladı.

Örgütün cuma günü kurtardığı 45 sığınmacıyla birlikte gemideki sığınmacıların sayısı 147’ye çıktı. İnsani yardım örgütü, kurtarılanların 13’ünün velisiz çocuk sığınmacı olduğunu açıklamıştı.

Örgüt, Sea-Watch 3’ün kurtarma faaliyetlerine yedi aylık bir ara vermeye zorlandığını belirtmiş, ancak bir hafta kadar önce İspanya’nın Burriana şehrindeki limanı terk edebilmişti. Sea-Watch, Avrupa Birliği’ne (AB) insani yardım örgütlerinin kurtarma faaliyetlerini engellemeye son verme çağrısı yapıyor. Sea-Watch, Avrupa’nın kurtarma operasyonlarında sistematik bir gecikme yaşandığını ve Birliğin sivil kurtarma gemilerini bloke ettiğini belirtiyor. Örgüt, ticari gemilerin insanları kurtardığında ise yalnız bırakıldığına dikkat çekerek, Avrupa’nın “ölüme terk etme” politikasını eleştiriyor.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM), 20 Şubat’ta yine Akdeniz’de meydana gelen ve en az 41 sığınmacının hayatını kaybetmesine neden olan facianın ardından Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği ile ortak bir bildiri yayımlamıştı. Bildiride, “Akdeniz’de zor durumda olan göçmen ve sığınmacıların hayatlarının kurtarılması Avrupa Birliği’nin ve uluslararası topluluğun yeniden önceliği haline gelmelidir” çağrısı yapılmıştı.

BM verilerine göre bu yıl içinde 170 kişi Akdeniz’de hayatını kaybetti. İtalyan İçişleri Bakanlığı da 2021 yılında yaklaşık 4 bin 500 sığınmacının, Akdeniz üzerinden, genellikle Libya kıyılarından hareket edenler için hedef konumundaki ülkeye vardığını açıklamıştı.

[UHA Haber Ajansı, 28 Şubat 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.