enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:58 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
08:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:48 YHT Gar–Kuyubaşı–Esenboğa Havalimanı Metro Hattı’nın yapımına 2026 yılında başlanması hedefleniyor…
00:47 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:46 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:26 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:20 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:20 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:10 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
03:32 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
01:00 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:57 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:49 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:37 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
00:30 Suriye’de bir DEAŞ militanının düzenlediği silahlı saldırıda 2 ABD askeri ve 1 ABD vatandaşı hayatını kaybetti…
00:24 Gastronomide Yeni Dönem: MICHELIN Rehberine 54 Yeni Restoran
00:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nüfus artış hızı noktasında gerçekten dertliyiz”
00:23 Orban’dan Rus varlıklarının dondurulmasına tepki: ‘Brüksel sınırı aştı’
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Scholz: “Gerçek Dost Kötü Günde Belli Olur”

Scholz: “Gerçek Dost Kötü Günde Belli Olur”
22 Şubat 2023
841
A+
A-

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Kahramanmaraş’ta meydana gelen, çevre illerde ve Suriye’de büyük yıkıma ve can kaybına yol açan depremler nedeniyle yaptığı konuşmada, ülkesinin Türkiye ve Suriye’yi zor günlerinde yalnız bırakmayacağını söyledi.

siyah kurdele deprem anlamı|TikTok Arama Scholz, her haftasonu güncel önemli konulara değindiği “Kanzler Kompakt” isimli sosyal medya kanalları üzerinden yayınlanan video mesajını tamamen deprem felaketine ayırırken, mesajın Türkçe altyazılı olarak yayınlanması dikkat çekti.

Deprem felaketinin Almanya’da büyük üzüntüye yol açtığını söyleyen Scholz, henüz felaketin birinci gününde Almanya’dan Türkiye ve Suriye’ye arama-kurtarma ve sağlık ekiplerinin gittiğini, yardım kuruluşlarının ısıtıcı, jeneratör ve ilaç tedarikinde bulunduğunu bildirdi.

Deprem bölgesinde arama-kurtarma ve yardım faaliyetlerine katılan kurum ve kuruluşlara teşekkür eden ve çalışmalarında güç dileyen Scholz, “Yaşanan felaketi geri alamayız ama bu acil durumda yardım edebiliriz ve Almanya yardım ediyor” dedi.

“Hayatını kaybedenlerin yakınları ve dostlarıyla yas tutuyoruz. Yaralıların acılarını paylaşıyoruz, onlara acil şifalar diliyoruz” şeklinde konuşan Scholz, ayrıca Türkçe olarak “Gerçek dost, kötü günde belli olur” ifadelerini kullandı.

Almanya’da üç milyon Türkiye kökenli göçmenin yaşadığına değinen Başbakan, “Birçoğunun memleketi özellikle ağır hasara maruz kalan Hatay ve Gaziantep. Birçoğunun ise ailevi kökleri Suriye’de. Bir Türk atasözüne göre gerçek dost, kötü günde belli olur. Almanya’da benzer bir şekilde, gerçek dost, kendini zor günde belli eder denir. Biz gerçek dostuz. Dostunuz olarak acınızı paylaşıyoruz ve sizi zor gününüzde yalnız bırakmayacağız” diye konuştu.

Almanya’da yaşayan başta Türkler olmak üzere insanların Türkiye’ye uzanan bir merhamet köprüsü oluşturduğunu belirten Başbakan Scholz, “İnsani açıdan birbirine bu kadar yakın olan ülkelerimiz arasında bir dayanışma köprüsü oluşturdunuz” diyerek, Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için bağış veya kışlık giysi toplayan ya da para gönderen vatandaşlara ve kurumlara da ayrıca teşekkür etti.

Gazeteci* Cem DALAMAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.