enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:41 Gazeteci Ali Asmar, İsrail’in 2025’te yürüttüğü çok cepheli savaşı ve Suriye’nin bu stratejideki kritik rolünü
07:57 Amerika’nın Büyük Strateji Arayışı
07:33 Çerkezköy-Kapıkule hattında sinyalizasyon ve test çalışmaları devam ediyor
07:07 Yüksek Gelir Hedefi Çerçevesinde 2026’da Türkiye Ekonomisi
07:05 2026 Hukuk ve Yargı Gündemi
00:44 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG’nin 10 mart mutabakatına uyup bir an önce üzerine düşen yükümlülükleri getirmesini bekliyoruz”
00:36 Somaliland Hakkında İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan Acil Toplantı
00:28 Bakan Güler: “Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğü temelinde, terör örgütleriyle mücadelesine destek veriyoruz”
00:08 Bugün “Yüzyılın Konut Projesi” kapsamında Antalya’da inşa edilecek 13 bin 213 konut için kura çekimi yapılaca
00:05 İran’da Tahran Savcısı Ali Salihi, vatandaşları dışarı çıkmaması konusunda uyardı…
00:02 Öğretmenlerin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin temel ilkelerde güncellemeye gidildi
20:43 48 il için “sarı” uyarı: Çığ, fırtına, sağanak ve kar yağışına dikkat
13:33 Trump, en kötü ABD Başkanı olarak tarihe geçecek
10:33 Mücahit ve Mücahidelerin Anlatımıyla Kıbrıs Türk Milli Mücadelesi” adlı kitabın tanıtımı yapıldı
07:42 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
07:46 Karayolları Otoyol Jandarma Timlerine emanet..!
07:03 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
07:00 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
06:16 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli’nin toplam uzunluğu 8,2 Kilometre
18:30 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Savaştaki Ukrayna’da hükümette rüşvet ve yolsuzluk istifaları

Savaştaki Ukrayna’da hükümette rüşvet ve yolsuzluk istifaları
26 Ocak 2023
769
A+
A-

Ukrayna’da, Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenzki, hükümetinde yolsuzlukla mücadele hamlesi başlatırken, bazı üst düzey yetkililer istifa etti.

Zelenski’nin üst düzey bir danışmanı, bir bakan yardımcısı ve beş bölge valisi görevlerinden ayrıldı.

Geçtiğimiz günlerde rüşvet iddialarıyla, şişirilmiş fiyatlarla gıda satın alınması ve bir yetkilinin lüks bir yaşam sürdüğü suçlamaları gündeme gelmişti.

Zelenski’nin üst düzey danışmanlarından Mihaylo Podolyak, cumhurbaşkanının adaletin herkese uygulanması gibi “halkın önemli bir talebine” yanıt verdiğini söyledi.

Zelenski daha önce de devlet görevlilerinin onaylı görevler dışında ülke dışına çıkmasını yasaklamıştı.

İlk istifa eden isim, Zelenski’nin Özel Kalem Müdür Yardımcısı Kirilo Timoşenko oldu. Timoşenko, bölgesel politikalardan sorumluydu ve daha önce Zelenski’nin seçim kampanyasında çalışmıştı.

Timoşenko, geçen Şubat’ta başlayan Rus işgalinden bu yana, hükümetin önemli sözcülerinden biri olmuştu.

Timoşenko, Ukraynalı araştırmacı gazeteciler tarafından, savaş sırasında pahalı spor otomobiller kullanmakla suçlanmıştı ve iddiaları reddetmişti.

Kirilo Timoşenko
[KAYNAK,GETTY IMAGES, Ukraynalı araştırmacı gazeteciler, Cumhurbaşkanı Danışmanı Kirilo Timoşenko’yu savaştaki ülkede lüks bir yaşam sürmekle suçladı.]

Timoşenko, Telegram’daki mesajında Zelenski’ye “her gün ve her dakika iyi işler yapma fırsatı verdiği için” teşekkür etti.

Savunma Bakan Yardımcısı Viyaçeslav Şapovalov da, pek bilinmeyen bir şirketten, ordu için şişirilmiş fiyatlarla gıda alımı yapmakla suçlanıyordu. İlgili devlet birimi bunun “teknik bir hata” olduğunu öne sürmüş ve para alışverişi yapılmadığını savunmuştu.

Savunma Bakanı Oleksi Reznikov da aynı iddialar nedeniyle şühe altında.

Görevden alınan diğer üst düzey yetkililer şöyle;

  • Başsavcı Yardımcısı Oleski Simonenko
  • Bölgesel Kalkınma Bakan Yardımcısı Ivan Lukerya
  • Bölgesel Kalkınma Bakan Yardımcısı Viyaçeslav Negoda
  • Sosyal Politika Bakan Yardımcısı Vitali Muziçenkok
  • Dnipropetrovsk, Zaporijya, Kiev, Sumi ve Herson bölge valileri

Ukrayna, 2021’de Transparency International’ın yolsuzluk listesinde 180 ülke arasında 122’inci olmuştu.

Yolsuzlukla mücadele, ülkenin Avrupa Birliği’ne tam üyelik başvurusunun ilerlemesinde AB’nin başlıca taleplerinden biri.

Cumhurbaşkanı Zelenski, Pazar günü yaptığı konuşmada “geçmişe dönüş” olmayacağı taahhüdünde bulunmuştu.

Zelenski’nin konuşmasından önce, Ukrayna Altyapı Bakan Yardımcısı Vasil Lozinkski de jeneratör tedarikinde 350 bin dolar rüşvet alma suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

[UHA Haber Ajansı, 26 Ocak 2023]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.