enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:25 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
00:57 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2025’te 70 bin seyirciye ulaştı
00:55 İhracat verileri, Aralık 2025 ve geçen yılın tamamına ilişkin faaliyet illere göre ihracat veriler açıklandı…
00:49 Ocak ayının ikinci yarısında sıcaklıklar kademeli olarak artacak
00:48 “Gazze Mahkemesi”nin 26 Ekim 2025’te İstanbul’da açıkladığı Nihai Karar, ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu.
00:40 Kritik altyapı hizmetlerinin dayanıklılığı: 2025’te su ve atık su sistemlerinin güvenliği
00:33 Bakan Tunç, Rojin Kabaiş’in ailesi ile görüştü
00:29 Avrupa Birliği Savunma Fonu Kapsamında Türkiye’nin Konumu ve Engellemeler
00:26 Korku Filmi Zir-i Cin 4: Nesep Bağı 23 Ocak’ta Vizyonda
00:25 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),Ticaret satış hacmi, perakende satış hacmini açıkladı…
00:16 Gazze Gölgesinde Üçlü İttifak: İsrail-Yunanistan Hattı ve Doğu Akdeniz’de Yeni Güç Arayışı
00:15 Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen “Tıp ve Kültür-Sanat Sempozyumu”na katıldı…
00:06 Suriyeli Gazeteci Dima İZZEDDİN, Suriye’den Aktarıyor..
00:04 Kocaeli’n simgesi Tarihi Saat Kulesi restore ediliyor…
20:27 Gazeteci İlhan AKÇAY’dan Düzeltme ve Özür: Lale GÜL haberindeki Büyükelçi sözleri şahşıma aittir
09:49 Avrupa Birliği’nde Diplomatik Kariyerde Cinsiyet Eşitsizliği: Bir Özet ve Türkiye Persfektifi
09:17 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor !
06:00 Bakanı Bayraktar, “2026’da en az 2 bin megavat kapasiteli YEKA yarışmaları yapmayı hedefliyoruz”
00:57 Trump yönetiminden Fed Başkanı Powell’a suç duyurusu tehdidi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Şarkıcı Shakira ile İspanyol futbolcu Gerard Pique ayrıldı

Şarkıcı Shakira ile İspanyol futbolcu Gerard Pique ayrıldı
7 Haziran 2022
4.297
A+
A-

ROMA – UHA HABER / Ukrayna savaşı gıda tedarik zincirinde aksamaya neden olurken, Afrika ve Orta Doğu’dan gelebilecek göç dalgası Avrupa Birliği üyesi 5 Akdeniz ülkesinde endişeye neden oldu. 

Uluslararası Haber Ajansı (UHA) Avrupa Temsilciliğin ‘AP, AA’ kaynaklı haberine göre, Geçtiğimiz hafta İtalya’da bir araya gelen beş ülkenin içişleri bakanları bu yıl 150 bin göçmen beklediklerini açıklamıştı.  

AB üyesi 5 Akdeniz ülkesi İtalya, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), Yunanistan, Malta ve İspanya’nın içişleri bakanları, Venedik’te iki gün süren görüşmeler sonunda Afrika’dan gelebilecek olası mülteci dalgası endişesiyle, AB’nin göçmenlere yönelik “gönüllü” dayanışma politikasına son verilmesi ve mültecilerden kaynaklanan yükün yeniden dağıtılması çağrısında bulunuldu.

Beş üye ülke bu yıl için yaklaşık 150 bin göçmen beklendiğini aktardı. Göç konusunda güçlü ve ortak bir AB politikasına ihtiyaç olduğunu belirtildi.

Ayrıca Ukrayna’daki savaş nedeniyle tahıl ihracatının bloke edilmesi ve AB’nin, üyeleri arasında göçmen kaynaklı oluşan yükün yeniden dağıtılması için yeterli bir mekanizma geliştirmesi gerektiği bildirildi.

Göç konusunda daha fazla yasal yola ihtiyaç olduğuna dikkati çekilerek, kaçakçıların Avrupa’da kimin yaşayacağına karar vermesine izin verilmeyecek.

Birleşmiş Milletler’e göre bu beş ülkeye geçen yıl 123 binden fazla mülteci gitti, yılın ilk beş ayında ise bu sayı 36 bin olarak kayıtlara geçti.

[UHA Haber Ajansı, 07 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.