enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:10 Dışişleri’nden katil İsrail’in Batı Şeria’da arazi tesciline sert tepki
00:09 Kocaeli’ Gebze ilçesinde Barış Manço’yu eserleriyle anıldı
00:09 İletişim Başkanı Duran’dan ‘TRT World Citizen Awards’ paylaşımı
00:06 Su Yönetiminde Yapay Zeka’nın Evrimi
00:04 TBV’nin Yarının Denklemi serisinin yeni bölümü yayınlandı
00:01 Filistin’de İsrail’in yaptığı gibi CHP’li Milas İlçe Başkanı Ahmet Kılbey’den iş makanasıyla Asırlık Ağaç Katlimı!
10:13 ‘Sevgililer Günü’nü dini bir tartışma olarak değil, sevdiklerimiz için anlamlı bir gün olarak görelim
00:53 Mehmet Beyazıt’tan İki Eser Tek Kitapta: “Yüreğime Kar Yağıyor” ve “Tanrı Misafiri” Satışta!
00:49 Kocaeli’n Gebze ihracat şampiyonu firmalar ödüllendirildi…
00:45 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:39 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının,COP31’in organizasyonel hazırlıkları
00:39 Kocaeli’den Haberler…
00:30 Türk Eğitim Derneği’nin 98. Yıl Resepsiyonunda Seçkin Davetliler Eğitim İçin Bir Araya Geldiler
00:27 ABTTF’den AB Komisyonu’na ortak rapor: Yunanistan’daki STK’larından ülkede hukukun üstünlüğündeki gerilemeye dair
00:12 Kafkasya dağlarnda açan çiçek. Anadolu’da neden söndü…
00:07 Adil Türkiye Partisi: “Erken Seçim Yarışı Başlıyor, Hazır Olan Kazanır”
00:12 Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı: ‘Ruslar gerçekten barış istiyor mu?’
00:11 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Akın Gürlek’i “doğramakla” tehdit etmişti! Küfürbaz Özgür’e yakışan ziyaret
00:10 Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov Erakçi’yi tebrik etti
00:09 ABD’nin Orta Doğu’daki Askerî Gücü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sahte internet sitesi adresleriyle 850 bin dolarlık vurgun

Sahte internet sitesi adresleriyle 850 bin dolarlık vurgun
14 Ocak 2022
368
A+
A-

İSTANBUL – UHA HABER / Dolandırıcıların sahte internet adresleri üzerinden sanal GSM hatlarının bakiyelerini boşalttıkları, çalıntı kredi kartlarından para aktardıkları ve çalınan 850 bin doları da sosyal medya platformu Twitch üzerinden akladıkları belirlendi.

Oltalama yöntemi kullanıyorlar. Orijinal siteye benzeyen ancak ismindeki bir harf yada sayının değiştirildiği linkleri gönderiyorlar. Ardından sanal gsm hatlarındaki bakiyeyi boşaltıyorlar. Zanlıların, çalıntı kredi kartlarından da para çektiği belirlendi. Kartların genellikle Rusya, Almanya ve Fransa gibi ülkelerdeki bankalara kayıtlı oldukları belirlendi.

Polis, dolandırıcıların yöntemini deşifre etti. İstanbul’da geçtiğimiz günlerde düzenlenen operasyonda 40 şüpheli gözaltına alındı. TRT Haber soruşturmanın ayrıntılarına ulaştı.

Hesaplar ele geçirilerek kara para kaynağına dönüştürüldü

Dolandırıcılar sanal GSM hattı kullananları kendilerine hedef seçti. İnternet üzerinden hatlarına kontör yüklemek isteyen kişilerin hesapları ele geçirilerek içerisindeki bakiye kara para kaynağına dünüştürüldü.

Elde edilen paralar Bit ve kripto paraya çevrildi

Dolandırıcılar, sanal GSM hattı ve çalıntı kredi kartlarından elde ettikleri paraları Twitch uygulamasına yükleyerek uygulamadan Bit satın aldı. Paraya da çevrilebilen Bit’ler daha sonra anlaşmalı yayıncının hesabına ‘bağış’ olarak aktarıldı. Yayıncılar ise bu meblağı kripto paraya çevirip dolandırıcılara göndererek komisyon aldı.

26 mağdurun şikayetçi olduğu twitch soruşturmasında aklanan para 850 bin dolar. Peki, dolandırıcılarla yayıncılar arasındaki irtibat nasıl sağlanıyor? Araştırmaya göre, taraflar yüz yüze gelmiyor. Ya mesajlaşıyorlar ya da arada komisyoncular oluyor. Buradaki amaç ise fiziki takip olursa yakalanmamak.

Uzmanlar, dolandırıcıların tuzağına düşülmemesi için sanal kart kullanımını öneriyor.

Haber: Murat Can Öztürk, Erdal Kılınç

[UHA Haber Ajansı, 14 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.