enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
11:20 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “İsrail’in İran saldırıları, Her geçen zaman insanlığın aleyhinedir”
10:55 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:16 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
09:45 Bakan Yerlikaya: Jandarmamız milletimizin tertemiz vicdanındadır
00:48 Vali Aktaş’tan İzmit Sanayi Sitesi’nde inceleme turu
00:45 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
00:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
00:35 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
00:24 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı,186 yaşında
00:20 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
00:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas: Böyle müttefiklik olmaz olsun

Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas: Böyle müttefiklik olmaz olsun
21 Eylül 2022
231
A+
A-

Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas, New York’ta temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazar günü akşam yemeğinde Amerikalılara önemli mesajlar verdiğini söylüyor.

Mehmet Barlas'nin Sabah Gazetesindeki tüm yazıları - Köşe Yazısı OkuBaşyazarı Mehmet Barlas, köşesinde kaleme aldığı ‘Böyle müttefiklik olmaz olsun‘ başlıklı yazısında müttefiklik konusuna değinerek, FETÖ ve PKK’ya destek veren Yunanistan’ı Türkiye’ye karşı kışkırtan, Ermenistan’dan Türkiye’yi eleştiren ABD’ye, “İşbirliği içinde hareket etmeliyiz, böyle müttefiklik olmaz” dediğine dikkat çekiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın baştan sona haklı olduğunu yazan Mehmet Barlas, “Neden mi? ABD yönetimi Afganistan’ın yerine koyduğu Yunanistan’da askeri yatırımlarını artırıyor. Dedeağaç’ta komutanların da kalabileceği tesisler inşa edilirken, Girit Adası’nda F-35 uçaklarına göre tesisler yapılıyor” diyor.

Yunan ana muhalefeti endişeli: Türkiye ile gerginlik istenmeyen vukuata dönüşebilir - TGRT HaberYazar Barlas, Yunan muhalefet lideri Çipras’ın, “Türkiye’yle diyalog olmaması çok büyük kayıp” diyerek hükümeti eleştirdiğini hatırlatarak, gerek Yunanistan’ın, gerekse Türkiye’nin gözden kaçırdığı bir diyalog merkezi bulunduğunu ve bunun adının da İstanbul Ortodoks Fener Rum Patriği Bartholomeos olduğunun altını çiziyor.

Bartholomeos’un, Türkiye’deki Rumların olduğu gibi Yunanlıların da dini lideri olduğuna yazan Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas, Tarihçilere göre Bartholomeos’un aynı zamanda Bizans imparatoru olduğunu yazıyor.

I. Bartholomeos - VikipediTürkiye’nin, el üzerinde tuttuğu Bartholomeosla Yunanistan’a uzanan bir diyalog kapısını isterse kolayca ayarlayabileceğini hatırlatan Mehmet Barlas, şöyle aktarıyor:

“Hatırlanacağı gibi Yunan Başbakanı Miçotakis de Türkiye’ye geldiği zaman önce Bartholomeos’u ziyaret etmiş ve haberlere konu olmuştu. Tabii Amerika, Yunanistan’ı kışkırtmaya ve silahlandırmaya devam ettiği müddetçe diyalog zor ama ben aklıma gelen bir kapıyı gösterdim”.

HABER : Ataner YÜCE

[UHA Haber Ajansı, 21 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.