enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:21 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
00:09 Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında Göztepe evinde Gençlerbirliğini 1-0 mağlup etti.
00:01 Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında bugün Fenerbahçe’yi konuk edecek…
00:57 Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin açılışı,
00:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TRT’miz sorumlu yayıncılığın zeminini büyütüyor”
00:48 İstanbul’da, Afganistan ile Pakistan arasında Türkiye ve Katar’ın ara buluculuğuyla, ateşkese devam kararı alındı…
00:45 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:29 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Şimdiden su konusunda çok ciddi tedbirler düşünmek zorundayız”.
00:28 Bolu’daki otel yangını davasında karar açıklandı
00:27 Merkez Bankası Papara’nın faaliyet iznini iptal etti
00:26 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, İsrail’in uyguladığı soykırıma karşı dünyanın sessiz kalmasını eleştirdi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rütbeleri sökülmüş emniyet müdürlerine FETÖ operasyonu

Rütbeleri sökülmüş emniyet müdürlerine FETÖ operasyonu
23 Mayıs 2021
513
A+
A-

UHA HABER / Ankara merkezli 24 ilde süren soruşturma kapsamında 17’si rütbeleri sökülmüş 1. sınıf emniyet müdürü, 50’si TSK’dan ihraç edilmiş 67 FETÖ şüphelisi hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, FETÖ’nün Emniyet ve Jandarma’daki gizli yapılanmaları ile ilgili 2 ayrı soruşturma yürüttü.

HTS analiz çalışmaları soncu sözde üst düzey FETÖ üyeleri ve bağlı oldukları sözde yöneticileri ile iletişim kurdukları tespit edilen, emniyet mensupları tek tek tespit edildi.

Kamu görevinden çıkarılmış ve rütbeleri sökülmüş 17 birinci sınıf emniyet müdürü hakkında gözaltı kararı verildi.

İhraç edilen FETÖ şüphelisi eski müdürlerin örgütsel kodlamaları ile örgüte yüksek derecede bağlı olduları, FETÖ’nün emniyet gizli yapılanması içerisinde yer aldıkları öğrenildi.

60 ihraç asker için gözaltı kararı

İkinci soruşturma ise TSK’daki FETÖ yapılanmasına yönelik oldu. MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM ile SİBER Daire Başkanlıkları’nca yapılan ortak çalışmalar sonucunda, örgütün Jandarma Genel Komutanlığındaki ‘gizli hizmetler’ olarak adlandırılan yapılanması içerisinde yer aldıkları tesbit edilen ihraç askerler deşifre edildi.

46 şüpheli yakalandı

Tamamı daha önce kamu görevinden ihraç edilmiş/görevden uzaklaştırılmış 2’si yüzbaşı, 5’i üsteğmen, 43’ü astsubay olmak üzere 50 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

67 şüphelinin yakalanması için  Ankara merkezli 24 ilde operasyonlar düzenlendi. İlk etapta 46 şüpheli yakalandı.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 23 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.