enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:47 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
00:38 Fatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
00:25 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:23 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
00:21 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
00:11 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
00:04 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
06:52 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:21 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya’dan çok sayıda kişi Finlandiya’ya geçiyor

Rusya’dan çok sayıda kişi Finlandiya’ya geçiyor
5 Mart 2022
914
A+
A-

MOSKOVA – UHA HABER / Rusya ile Finlandiya arasındaki Vaalimaa sınır geçişinde, otobüsler ve arabaların pasaport kontrolünde oluşturduğu kuyruk gün geçtikçe büyüyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (BBC)’ye dayandırdığı haberine göre, Vaalimaa, Finlandiya’nın başkenti Helsinki’nin yaklaşık 200 kilometre doğusunda.

Rusya’dan Finlandiya’ya geçenler Ukraynalılar değil, ülkelerinde bir “sıkı yönetim ilanı”ndan korkan Ruslar.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in protestoculara müdahalesini sertleştirmesinden ve sıkı yönetim ilan etmesinden korkan Rusya vatandaşları, çok yüksek sayıda olmasa da yoğun olarak Finlandiya’ya geçiyor.

Psaport kuyruğunda bekleyen ve neden sınır geçtiğini sorduğumuz genç bir Rus kadın, “Ukrayna halkı bizim halkımız, bizim ailemiz. Onları öldürmemeliyiz. Korkunç hükümetimiz görevde oldukça geri dönmeyi düşünmüyorum. Bu durum çok, çok üzücü.” diye yanıt veriyor.

Finlandiya’dan Rusya’dan kaçan savaş karşıtlarına yönelik, tıpkı Ukraynalılara olduğu gibi bir sempati var. Bu sempati, Finlandiya’nın geleneksel tarafsız duruşunu da bir nebze değiştirmiş gibi görünüyor.

Son yapılan anketlere göre Finlandiya halkının çoğunluğu artık ülkelerinin NATO’ya katılmasının zamanının geldiğini düşünüyor.

[UHA Haber Ajansı, 05 Mart 2022]

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.