enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya’da savaş karşıtı protestolara sert müdahale: Sadece dün 3000’e yakın eylemci gözaltında!

Rusya’da savaş karşıtı protestolara sert müdahale: Sadece dün 3000’e yakın eylemci gözaltında!
7 Mart 2022
555
A+
A-

MOSKOVA – UHA HABER / Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal saldırıları, ülke içinde de protesto ediliyor. Hafta sonu Moskova’da işgali protesto etmek için çok sayıda kişi sokağa çıktı ve “Savaşa Hayır” sloganları attı. Gösterilere güvenlik güçleri sert müdahalede bulundu. 3000 civarında protestocu gözaltına alındı.

Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik işgal girilimlerine karşı, hafta sonu ülkenin birçok şehir ve kasabasında protestolar gerçekleştirildi. Rus polisi, Moskova yönetiminin, Ukrayna’yı işgal girişimine karşı Pazar günü düzenlenen protestolarda, yaklaşık 2500 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

RUSYA’DA SAVAŞ KARŞITI PROTESTOLARA POLİS SERT MÜDAHALE ETTİ

Rus haber ajanslarının açıklamalarına göre, bir polis sözcüsü Moskova’da “izinsiz protestoya” katılan yaklaşık 2 bin 500 kişiden 1700 protestocunun gözaltına alındığını duyurdu. Açıklamada ayrıca Rusya’nın ikinci büyük şehri St. Petersburg’da yaklaşık 1500 kişilik bir mitingde 750 protestocunun gözaltına alındığı da bildirildi.

6 Mart'ta St Petersburg'daki bir gösteride bir protestocu polis tarafından gözaltına alındı ​​Fotoğraf: Anatoly Maltsev/EPA

6 ŞUBAT’TA 2976 OLMAK ÜZERE TOPLAMDA 11345 PROTESTOCU GÖZALTINA ALINDI

Protestolarındaki gözaltıları takip ederek haber yayımlayan OVD-Info, 6 Şubat 2022 tarihinde Rusya genelinde 49 kasaba ve şehirde gözaltı sayısını 2.976 kişi olarak belirledi. Aynı kaynak, 24 Şubat’tan itibaren Rusya’da savaş karşıtı eylemlerde toplam 11.345 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Ayrıca, polisin protestoculara elektrik şoku uyguladığı ve çevik kuvvet polisinin protestocuları coplarla dövdüğüne ilişkin görüntülerin yayına sızdığı belirtildi.

[UHA Haber Ajansı, 07 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.