enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:58 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya, Ukrayna’nın enerji sektörüne yönelik saldırılarını yeniledi

Rusya, Ukrayna’nın enerji sektörüne yönelik saldırılarını yeniledi
28 Nisan 2024
28
A+
A-

Rusya’nın Ukrayna işgal girişimi ile başlayan savaş yoğun şekilde sürerken Moskova enerji altyapısını hedef almayı sürdürüyor.

UHA / İnternational News Agency

Kiev’den UHA Haber’in Temsilcisi Gazeteci Daria KALENİUK’in EuroNews’edayandırdığı haberinde, Ukrayna Hava kuvvetleri, Rusya’nın bir gecede fırlattığı 34 füzenin 21’inin Ukrayna hava savunması tarafından düşürüldüğünü açıkladı. Rusya ise hava savunma sistemlerinin güney Krasnodar bölgesi üzerinde 60’tan fazla Ukraynalı insansız hava aracını etkisiz haşe getirdiğini duyurdu.

Rusya’nın Ukrayna işgal girişimi ile başlayan savaş yoğun şekilde sürerken Moskova enerji altyapısını hedef almayı sürdürüyor.

Ukrayna Enerji Bakanı Herman Halushchenko, ülkenin güneyindeki Dnipropetrovsk ve batıdaki Ivano-Frankivsk ve Lviv’deki enerji tesislerinin saldırıya uğradığını ve bir mühendisin yaralandığını söyledi.

Özel enerji operatörü DTEK, termik santrallerinden dördünün hasar gördüğünü ve “kayıpların” olduğunu söyledi. Kyiv Post’un haberine göre ise iki sivil yaralandı.

Bu ayın başlarında Rusya, Ukrayna’nın enerji tesislerini hedefleme adımlarını yenileyerek Ukrayna’nın en büyük enerji santrallerinden birini imha etti.

Ukrayna, Batılı müttefiklerine bu tür saldırıları engellemek için daha fazla hava savunma sistemi çağrısında bulundu.

Ukrayna Savunma Temas Grubu’nun Cuma günü yaptığı toplantıda ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, ABD’nin Ukrayna’ya hava savunma fırlatıcıları için ek mühimmat ve teçhizat sağlayacağını duyurdu.

Psikiyatri hastanesi hasar gördü

Rusya’nın hedef aldığı Ukrayna’nın ikinci büyük şehri Kharkiv’e yapılan füze saldırısı sonrası bir psikiyatri hastanesi hasar gördü ve bir kişi yaralandı.

Olay yerinden alınan fotoğraflarda tesisin bahçesinde devasa bir krater ve koridorlara sığınan hastalar görüldü. Bölge valisi Oleh Syniehubov, 53 yaşındaki bir kadının yaralandığını söyledi.

Rusya: 66 insansız hava aracı vuruldu

Rusya’da Savunma Bakanlığı ise hava savunma sistemlerinin ülkenin güney Krasnodar bölgesi üzerinde 66 insansız hava aracını engellediğini duyurdu. Moskova’nın ilhak ettiği Kırım Yarımadası üzerinde iki insansız hava aracı daha düşürüldü.

Krasnodar bölgesi valisi Veniamin Kondratyev, Ukrayna kuvvetlerinin bir petrol rafinerisini ve altyapı tesislerini hedef aldığını, ancak can kaybı veya ciddi hasar olmadığını söyledi. Acil Durumlar Bakanlığı bölge departmanı, saldırı sırasında Slavyansk-on-Kuban’daki Slavyansk petrol rafinerisinde yangın çıktığını bildirdi.

avatar for Daria Kaleniuk

Gazeteci* Daria KALENİUK

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.