enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:43 Bakan Tunç: Çocuklarımızın güvenli bir geleceğe adım atmaları hepimizin ortak amacıdır
00:42 “Futbolda bahis” iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmda 8’i tutuklu 17 hakem hakkında (MASAK) raporu hazırlandı…
00:38 Radikal Hakaret Siyasetinin Amacı Ne?
00:29 Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı’nda, yılda yaklaşık 1 milyon 800 bin gıda analizi yapılıyor.
00:20 Yerel Yönetim Reformu Yaklaşırken…
00:16 Soykırımın yükü Gazzeli kadınların omzunda
00:08 Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Jae-myung Türkiye’ye gelecek
00:06 İstanbul Fatih’te bir otelde konaklayan 4 kişilik Böcek ailesinin ölümüyle ilgili, otel sahibi ve bir otel çalışanı tekrar gözaltına alındı
00:02 Gazze’de 11 Ekim’de ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana İsrail’in saldırılarında hergün çocuklar öldürülüyor…
21:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Güney Afrika Cumhuriyeti’nde…
17:14 Tarihi komisyon İmralı’ya gidiyor
11:34 Türkiye’den Yunanistan’a sert tepki: Hukuksuz oldu bitti girişimleri reddediyoruz
00:57 Bakan Tekin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının 2026 yılı bütçesine ilişkin sunumunda konuştu…
00:55 Vuçiç hakkında suç duyurusu: Saraybosna’da ‘İnsan Safarisi’
00:54 Kosova’da siyasi kriz: Hükümet yeniden kurulamadı, erken seçim kapıda
00:50 Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu anlaştı mı?
00:48 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nüfus artış hızımız azalıyor
00:32 Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğu, Meclis toplantısına eski ve yeni içme suyu borularını getirdi…
00:26 Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 2026’da iki kez yapılacak
00:22 AB’den ABD ve Rusya’nın Ukrayna’ya dair gizli barış planına tepki: Avrupa sürece dahil edilmeli
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya, Ukrayna’nın enerji sektörüne yönelik saldırılarını yeniledi

Rusya, Ukrayna’nın enerji sektörüne yönelik saldırılarını yeniledi
28 Nisan 2024
28
A+
A-

Rusya’nın Ukrayna işgal girişimi ile başlayan savaş yoğun şekilde sürerken Moskova enerji altyapısını hedef almayı sürdürüyor.

UHA / İnternational News Agency

Kiev’den UHA Haber’in Temsilcisi Gazeteci Daria KALENİUK’in EuroNews’edayandırdığı haberinde, Ukrayna Hava kuvvetleri, Rusya’nın bir gecede fırlattığı 34 füzenin 21’inin Ukrayna hava savunması tarafından düşürüldüğünü açıkladı. Rusya ise hava savunma sistemlerinin güney Krasnodar bölgesi üzerinde 60’tan fazla Ukraynalı insansız hava aracını etkisiz haşe getirdiğini duyurdu.

Rusya’nın Ukrayna işgal girişimi ile başlayan savaş yoğun şekilde sürerken Moskova enerji altyapısını hedef almayı sürdürüyor.

Ukrayna Enerji Bakanı Herman Halushchenko, ülkenin güneyindeki Dnipropetrovsk ve batıdaki Ivano-Frankivsk ve Lviv’deki enerji tesislerinin saldırıya uğradığını ve bir mühendisin yaralandığını söyledi.

Özel enerji operatörü DTEK, termik santrallerinden dördünün hasar gördüğünü ve “kayıpların” olduğunu söyledi. Kyiv Post’un haberine göre ise iki sivil yaralandı.

Bu ayın başlarında Rusya, Ukrayna’nın enerji tesislerini hedefleme adımlarını yenileyerek Ukrayna’nın en büyük enerji santrallerinden birini imha etti.

Ukrayna, Batılı müttefiklerine bu tür saldırıları engellemek için daha fazla hava savunma sistemi çağrısında bulundu.

Ukrayna Savunma Temas Grubu’nun Cuma günü yaptığı toplantıda ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, ABD’nin Ukrayna’ya hava savunma fırlatıcıları için ek mühimmat ve teçhizat sağlayacağını duyurdu.

Psikiyatri hastanesi hasar gördü

Rusya’nın hedef aldığı Ukrayna’nın ikinci büyük şehri Kharkiv’e yapılan füze saldırısı sonrası bir psikiyatri hastanesi hasar gördü ve bir kişi yaralandı.

Olay yerinden alınan fotoğraflarda tesisin bahçesinde devasa bir krater ve koridorlara sığınan hastalar görüldü. Bölge valisi Oleh Syniehubov, 53 yaşındaki bir kadının yaralandığını söyledi.

Rusya: 66 insansız hava aracı vuruldu

Rusya’da Savunma Bakanlığı ise hava savunma sistemlerinin ülkenin güney Krasnodar bölgesi üzerinde 66 insansız hava aracını engellediğini duyurdu. Moskova’nın ilhak ettiği Kırım Yarımadası üzerinde iki insansız hava aracı daha düşürüldü.

Krasnodar bölgesi valisi Veniamin Kondratyev, Ukrayna kuvvetlerinin bir petrol rafinerisini ve altyapı tesislerini hedef aldığını, ancak can kaybı veya ciddi hasar olmadığını söyledi. Acil Durumlar Bakanlığı bölge departmanı, saldırı sırasında Slavyansk-on-Kuban’daki Slavyansk petrol rafinerisinde yangın çıktığını bildirdi.

avatar for Daria Kaleniuk

Gazeteci* Daria KALENİUK

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.