enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya Ukrayna’da İngiliz SAS Komandolarını Soruşturuyor

Rusya Ukrayna’da İngiliz SAS Komandolarını Soruşturuyor
24 Nisan 2022
556
A+
A-

MOSKOVA – UHA HABER / Rusya, bir grup İngiliz SAS özel harekat subayının Ukrayna’de bulunduğu haberlerinin ardından inceleme başlattı. Rusya’nın üst düzey resmi soruşturma komisyonu yaptığı açıklamada, SAS’ın sabotaj uzmanlarının, Ukrayna’nın batısına konuşlandırıldığını iddia eden bir haberi incelediğini bildirdi.

Açıklamada, SAS güçlerinin “Ukrayna topraklarında Ukrayna özel servislerine sabotaj konusunda yardımcı olmak için gönderildikleri” haberinin takipçisi olunacağı kaydedildi.

Rusya’nın resmi haber ajansı RIA Novosti, bugün Rus bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Ukrayna’da İngiliz askeri özel güçleri olan SAS üyelerinin bulunduğunu yazmıştı. Habere göre İngiltere, Ukrayna’nın Lviv bölgesine yaklaşık 20 SAS üyesinin gönderdi.

İngiltere ordusuna bağlı olan SAS (Özel Hava Kuvvetleri) özel operasyonlar, gözetleme ve terörle mücadele için eğitilmiş elit bir askeri güç olarak görev yapıyor.

İngiltere Savunma Bakanlığı, Rusya’nın soruşturması hakkında Reuters’in bilgi talebine yanıt vermedi.

İngiltere, bu yılın başlarında Ukrayna’daki yerel güçlere tanksavar silahları kullanma eğitimi vermek için ülkeye askeri eğitmenler gönderdiğini söylemişti. Ancak İngiliz hükümeti Rusya’nın işgalinden bir hafta önce 17 Şubat’ta, büyükelçisinin korumaları dışındaki tüm birliklerini Ukrayna’dan geri çektiğini açıklamıştı.

NATO ülkesi olan İngiltere’den olası güçlerin Ukrayna’daki varlığına ilişkin Rusya’nın soruşturması ciddi bir gelişme. Ülkedeki herhangi bir SAS varlığına karşı Rusya’nın hangi adımları atmayı planladığı ise bilinmiyor. Rusya geçmişte Batı’ya Ukrayna’daki “özel askeri operasyonunun” önüne geçmemesi yönünde uyarılarda bulunmuştu.

[UHA Haber Ajansı, 24 Nisan 2022]

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.