enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:42 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Günay Uslu’nun ev sahipliğinde Amsterdam The College Hotel’deydi…
11:52 Girişimcilik Vakfı Fellow ve Challenger Programlarına başvurular için son tarih: 29 Haziran
09:27 Türkiye balistik füze projelerinde daha da hızlanacak
06:54 İzmir’in Çeşme’ye su veren Kutlu Aktaş Barajı’nda seviye yüzde 10’a geriledi, ilçenin yaklaşık 30 günlük içme suyu kaldı.
06:50 Gana uyruklu dağcı Nicholas ACKAH’ın cenazesi, aradan geçen 27 güne rağmen hâlâ Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda bekletiliyor.
00:55 Kira Artışında Dünya Birincisiyiz!
00:49 TRT1 Televizyon Kanalında reyting rekorları kıran ‘Gönül Dağı’ dizisinde Niğdeli Osman Özcan
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’e yükselen üç kulübün yönetim kurulunu, teknik heyetini ve futbolcularını kabul etti.
00:35 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Büyükakın, KOTO Meclis Üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi
00:32 Dışişleri: Netanyahu ve iş birlikçileri adil şekilde yargılanmalı
00:25 Basınla buluşan Niğde Belediye Başkanı Özdemir, Niğde’nin dönüşümüne dair önemli bilgileri paylaştı.
00:23 AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail Dışişleri Bakanının sözleri Nazi zihniyetinin temsilcisidir
00:20 Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Bungalov Tatili vaadiyle dolandırıcılık yapan çete çökertildi
00:06 Meclis’e Sunulacak Yasa Teklifi Zeytinlikleri, Korunan Alanları ve Kültürel Varlıkları Tehdit Ediyor
00:02 UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası için geri sayım başladı: Dünyanın gözü Sakarya’da olacak
00:01 ABD, İsrail’in İran saldırılarına katılacak mı?
22:23 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle yarın Türkiye’ye gelecek.
21:22 Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan Türkiye’ye ziyaret
19:20 Kızıldeniz Gölgesinde El-Şebab, DEAŞ-Somali ve Husiler İttifakı mı?
18:21 İsrail-İran savaşı’nda, Nükleer felaketten bir başka dünya savaşına kadar korkutucu senaryolar değerlendiriliyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya: Kiev ile ‘İsveç gibi tarafsızlık’ temelinde uzlaşma seçeneğini görüşüyoruz

Rusya: Kiev ile ‘İsveç gibi tarafsızlık’ temelinde uzlaşma seçeneğini görüşüyoruz
17 Mart 2022
574
A+
A-

MOSKOVA – UHA HABER / Rusya, Kiev’in ‘tarafsızlığı’ tartışmayı kabul etmesinin ardından Ukrayna ile anlaşmaya yakın olunduğunu duyurdu.

Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Tarafsızlık statüsü, elbette güvenlik garantileriyle birlikte ciddi şekilde tartışılıyor” dedi.

Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov da “Ukrayna’da İsveç gibi tarafsız devlet oluşturulması fikrinin” bir uzlaşma seçeneği olacağına inandıklarını söyledi.

Olası bir barış anlaşmasının bazı bölümlerinde uzlaşıya yakın olunduğu mesajını veren Lavrov, ‘Şimdi müzakerelerde tam da bu tartışılıyor. Bence anlaşmaya yakın olan kesinlikle spesifik formülasyonlar var.” diye konuştu.

Müzakerelerin kolay olmadığını belirten Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in şubat ayında NATO genişlemesi olmadan Ukrayna için ‘tarafsızlık’ statüsünden bahsettiğini hatırlattı.

Lavrov, kilit konuların “Ukrayna’nın doğusundaki insanların güvenliği, bu ülkenin silahsızlandırılması ve Rusça konuşan kişilerin hakları” olduğunu söyledi.

Ukrayna tarafı da savaşın sona ermesi için müzakerelere istekli olduğunu, ancak “Rus ültimatomlarına teslim olmayacağını” söylüyor.

Rusya Devlet Başkanı, 24 Şubat’ta işgali açıklarken, ABD’yi NATO askeri ittifakını doğuya doğru genişletmekle suçlamıştı.

Putin, Rusya’nın 2014 yılında Kırım’ı ilhak etmesinden bu yana Ukrayna’da Rusça konuşan insanların ‘milliyetçiler ve neo-Naziler’ tarafından soykırıma maruz kaldıkları için askeri operasyonu başlatmaktan başka seçeneğin olmadığını duyurmuştu.

Ukrayna ve Batı, soykırım iddialarının temelsiz olduğunu söylüyor.

[UHA Haber Ajansı, 17 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.