enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:16 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:41 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
06:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
00:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
00:12 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya büyük bir tatbikata daha başlıyor

Rusya büyük bir tatbikata daha başlıyor
19 Şubat 2022
479
A+
A-

MOSKOVA – UHA HABER / Rusya, Cumartesi günü balistik füzelerin de deneneceği büyük bir askeri tatbikata başlayacağını duyurdu. Devlet Başkanı Putin’in de bizzat katılarak, tatbikattaki askerleri denetleyeceği bildirildi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın Muhabiri Celal KILIÇ’ın haberine göre, Son günlerde Ukrayna sınırına yakın bölgelerdeki askerlerini kademe kademe geri çektiğini açıklayan Rusya bu kez, bugün (Cumartesi) büyük bir askeri tatbikata başlayacağını duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, stratejik birliklerin ve balistik füzelerin yer alacağı tatbikatın Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından bizzat denetleneceği bildirildi.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, tatbikatların düzenli eğitim sürecinin bir parçası olduğunu ifade ederek, ülkesinin bu tatbikatlarla gerginliği tırmandırma sinyali verdiği iddialarını reddetti.

Yapılacak tatbikatta Putin’in rolünün çok önemli olacağını belirten Peskov, Devlet Başkanı’nın söz konusu tatbikatı bir komuta merkezinden izleyeceğini kaydetti.

Rusya son dört aydır Ukrayna’nın kuzeyinde, doğusunda ve güneyinde çeşitli tatbikatlar düzenliyor. Batı’nın kaynakları Rusya’nın Ukrayna sınırına yaklaşık 150 bin askerden oluşan bir güç yığdığını öne sürüyor.

Azerbaycan'da Rus askerleri

Rusya Savunma Bakanlığı, tatbikatlarda askeri komuta ve kontrol, muharebe ekiplerinin hazır olması, savaş gemileri ve stratejik füze gemilerinin yanı sıra stratejik nükleer ve nükleer olmayan silahların güvenilirliğinin test edileceğini duyurdu.

Tatbikatta Rusya’nın Havacılık ve Uzay Kuvvetleri, Güney Askeri Bölge, Stratejik Füze Kuvvetleri, Kuzey Filosu ve Karadeniz Filosu yer alacak.

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü‘nün bu hafta yayınlanan yıllık askeri denge raporuna göre, Rusya’nın stratejik füze kuvvetleri 50 bin kişiden oluşuyor. Rus ordusu, toplamda 900 bin kişilik aktif askeri güce sahip.

Almanya’dan çağrı

Ukrayna krizi, dün başlayan 58. Münih Güvenlik Konferansı’nın da gündeminde. Konferansın başkanı Wolfgang Ischinger, ARD televizyonunda yayınlanan Morgenmagazin programında yaptığı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’nın gelecekteki olası bir NATO üyeliğini “tehdit” olarak nitelendirmesini “çok zorlama” olarak değerlendirdi. Ischinger, NATO’nun 2004’ten bu yana “doğuya doğru genişlemeye” yönelik başka bir adım atmadığını vurguladı.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock
Annalena Baerbock

Federal Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ise Münih’te Rus temsilcilerle hiçbir görüşme yapılmayacağından dolayı üzüntü duyduğunu kaydetti. Baerbock, Moskova’ya “gerginliği azaltma yolunda ciddi adım atması” çağrısında bulundu.

Biden ile video konferans

Öte yandan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Ukrayna krizi hakkında nasıl ilerleneceği konusunu müttefiklerle ele almak istiyor.

Biden’ın Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun yanı sıra Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, Polonya ve Romanya’dan önde gelen politikacılarla video konferansı yapacağı bildirildi. Avrupa Birliği (AB) ve NATO’nun da söz konusu görüşmede temsil edileceği kaydedildi.

Toplantıda, Ukrayna sınırındaki Rus birlikleri ve diplomatik çabaların ele alınması bekleniyor.

EK Kaynaklar *dpa,Reuters,AFP

[UHA Haber Ajansı, 19 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.