enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:59 FNSS, Nurol Makina ve Miilux OY arasında Teknik İş Ortaklığı Protokolü imzalandı
06:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize nasıl daha iyi hizmet ederiz buna odaklanıyoruz”
05:08 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan,”Gerçeği sadece CHP genel başkanı görmüyor”
00:53 ABD’de tabu kırıldı: Gazze’yi konuşan kazandı
00:41 (TÜİK) verilerine göre, il ve ilçe merkezlerinde ikamet ederken belde ve köylerde yaşayanların oranı geriledi…
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artığı faşizan zihniyeti lanetliyorum
00:05 İstanbul’da İl Tarım ve Orman ile Ticaret müdürlüklerine bağlı ekiplerince, ramazan ayı öncesinde kasaplara yönelik denetimler artırıldı
14:48 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
14:32 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Zeynep Güneş Akgün’e destek
11:38 İçişleri Bakanı Çiftçi’den Erzurum’a duygusal veda
11:02 Kabinede bayrak değişimi
06:57 Kas Yırtılması Belirtileri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir?
00:59 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Adana ve Mersin’deki sel mağdurlarına 33,5 milyon lira kaynak
00:54 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:53 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:53 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:37 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:34 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
00:33 MSB Güler, 11’inci Hudut Tugay Komutanlığında: “Gazze’de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız”
00:28 Adalet Bakanı Tunç, Mattia Ahmet Minguzzi’nin mevlüt programına katıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rus Donanması ABD Gemisini Karadeniz’de Takipte

Rus Donanması ABD Gemisini Karadeniz’de Takipte
26 Kasım 2021
487
A+
A-

MOSKOVA-UHA HABER / Rus ordusunun, NATO müttefikleriyle birlikte devriye görevi için Karadeniz’e gelen güdümlü füze destroyeri USS Arleigh Burke’ü takip ettiği bildirildi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Rus TASS H. Ajansı‘na dayandığı haberinde, manevra, Rusya, Ukrayna ve NATO’nun son haftalarda askeri tatbikatlar yürüttüğü ve Moskova’nın Kiev ve Washington’un Ukrayna’yı işgal etmeyi düşündüğü yönündeki şüphelerini reddettiği bölgede, yüksek gerilimin sürdüğü bir dönemde gerçekleşti.

ABD Altıncı Filosu, Rusya’nın Karadeniz’de uçak ve gemileri içeren askeri tatbikatlar düzenlediğini açıklamasından bir gün sonra, Arleigh Burke’ün rutin bir devriye görevi için Karadeniz’e çıktığını açıkladı.

Açıklamada, “Gemi Karadeniz’deyken bölgedeki NATO müttefikleri ve ortaklarıyla birlikte, bu hayati uluslararası suyolunda güvenlik ve istikrarı sağlamak için çalışacak” denildi.

Ukrayna, kitlesel protestoların ardından Rus yanlısı bir cumhurbaşkanının görevden alındığı 2014’ten bu yana Moskova’nın yörüngesinden uzaklaşarak Batı’ya yaklaştı. NATO üyesi değil, ancak savunma yardımı, devriye gemileri ve tanksavar silahları tedariki de dahil olmak üzere Washington’dan destek alıyor.

Arleigh Burke’ün görevi, Rus donanmasının da yakından takip ettiği USS Mount Whitney komuta gemisinin bu ayın başlarında Karadeniz’e girmesinin ardından geldi.

[UHA Haber Ajansı, 26 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.