enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
08:12 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:57 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
03:57 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:56 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:48 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:46 Gazeteci Nevzat ÇİÇEK: Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:38 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:18 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:09 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

RSF Almanya’dan Türkiye’ye akreditasyon tepkisi

RSF Almanya’dan Türkiye’ye akreditasyon tepkisi
21 Temmuz 2021
293
A+
A-

UHA HABER / Sınır Tanımayan Gazeteciler Almanya, Stern muhabirine akreditasyon verilmemesine tepki gösterdi. Kuruluş Türkiye’de yetkililerin bu yolla eleştirel basına baskı yaptığını savundu. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (epd / GA, HT)’ye dayandırdığı habere göre, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF), Türk yetkililerin yabancı gazetecilere yönelik akreditasyon sürecini “keyfi” olduğu gerekçesiyle eleştirdi. Alman Stern dergisinin Ortadoğu muhabiri Jonas Breng’in basın kartının uzatılmaması üzerine açıklama yapan RSF Almanya, “bu şekilde Türk yetkililerin eleştirel basını baskı altına aldığını ve haberlerini kısıtladığını” öne sürdü.

RSF Almanya Salı günü yaptığı açıklamada, Stern muhabiri Jonas Breng’in akreditasyonunun hiçbir gerekçe gösterilmeden reddedildiğini ifade etti. Bu nedenle Breng’in Ortadoğu muhabiri olarak İstanbul’dan görev yapması mümkün olmuyor. Sınır Tanımayan Gazeteciler Almanya‘nın verdiği bilgiye göre Breng şu anda basın kartı verilmeyen tek Alman gazeteci. Daha önceki yıllarda da Tagesspiegel gazetesi muhabiri Thomas Seibert ve ZDF televizyonu muhabiri Jörg Brase akreditasyon sorunu yaşamıştı.

Alman gazeteciler Thomas Seibert ve Jörg Brase (soldan sağa)

Alman gazeteciler Thomas Seibert ve Jörg Brase (soldan sağa)

RSF Almanya Temsilcisi Christian Mihr, akreditasyon verilmemesinin, “eleştirel gazetecilerin kasıtlı olarak engellenmesi” için yapıldığını savundu. Mihr bu nedenle, akreditasyon verilmeyen basın mensuplarının başvurabilecekleri bağımsız bir merci olmasını talep etti.

Yabancı gazeteciler akreditasyonları olmadan bir takım mesleki haklarından mahrum kalıyor. Örneğin Cumhurbaşkanlığının basın toplantılarına katılamıyor ya da protesto eylemlerinde polis müdahalelerini çekemiyor. Aynı zamanda polisin akreditasyonu olmayan basın mensuplarının sokak röportajlarını engelleme hakkı olduğuna dikkat çekiliyor. Sınır Tanımayan Gazeteciler yabancı gazeteciler için akreditasyonun sadece çalışma izni değil, oturum izni için de gerekli olduğunu vurguluyor.

Yabancı gazeteciler akreditasyonları olmadan bir takım mesleki haklarından mahrum kalıyor. Örneğin Cumhurbaşkanlığının basın toplantılarına katılamıyor ya da protesto eylemlerinde polis müdahalelerini çekemiyor. Aynı zamanda polisin akreditasyonu olmayan basın mensuplarının sokak röportajlarını engelleme hakkı olduğuna dikkat çekiliyor. Sınır Tanımayan Gazeteciler yabancı gazeteciler için akreditasyonun sadece çalışma izni değil, oturum izni için de gerekli olduğunu vurguluyor.

[UHA Haber Ajansı, 21 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.