enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
11:20 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “İsrail’in İran saldırıları, Her geçen zaman insanlığın aleyhinedir”
10:55 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:16 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
09:45 Bakan Yerlikaya: Jandarmamız milletimizin tertemiz vicdanındadır
00:48 Vali Aktaş’tan İzmit Sanayi Sitesi’nde inceleme turu
00:45 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
00:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
00:35 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
00:24 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı,186 yaşında
00:20 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
00:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Roth: DW’ye yayın yasağı kabul edilemez

Roth: DW’ye yayın yasağı kabul edilemez
4 Şubat 2022
389
A+
A-

BERLİN – UHA HABER / Almanya Kültür Bakanı Claudia Roth, Deutsche Welle’nin Rusya’da yasaklanmasına tepki gösterdi. Roth “Deutsche Welle’ye Rusya’da yayın yasağı ve Moskova bürosunun kapatılması hiçbir biçimde kabul edilemez” dedi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Almanya Kültür ve MedyaDw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkit Bakanı Claudia Roth, Deutsche Welle’nin (DW) Rusya’da yasaklanmasına tepki gösterdi.

Roth “Deutsche Welle’ye Rusya’da yayın yasağı ve Moskova bürosunun kapatılması hiçbir biçimde kabul edilemez” dedi.

Kararın Rus devlet televizyonu RT Almanca’ya Almanya’da yayın yasağı getirilmesine bir tepki olarak düşünüldüğünü söyleyen Roth “Ancak bu eşitleme herhangi bir dayanaktan mahrum” dedi.

Roth RT Almanca’nın lisansı olmadan yayın yaptığını ve izin başvurusunda bulunmadığını söyledi. Bunun DW’nin durumundan “tamamen farklı” olduğunu belirten Roth “Ayrıca DW devlete mesafeli bir teşkilatlanmaya sahiptir” dedi. Roth “Bunun anlamı şudur, RT Almanca’dan farklı olarak Alman devleti yayının şekillendirilmesi üzerinde bir etkiye sahip değildir” diye konuştu.

Roth, Rus tarafına “RT’nin lisans hukukundan doğan sorunları siyasi bir tepki için istismar etmeme” çağrısı yaparak, gerilimin yatışması için adımlar atılması gerektiğini söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı da Moskova’nın attığı adımı sert bir dille eleştirdi. Dışişleri Bakanlığı’nın bir sözcüsü “Rus hükümetinin bugün Deutsche Welle’ye karşı açıkladığı tedbirler her türlü dayanaktan yoksundur ve Alman-Rus ilişkilerini yeni bür yük altına sokmaktadır” dedi. Sözcü, Federal Hükümet’in Rus televizyonu RT Almanca’ya Almanya’da yayın yasağı getirilmesi sürecinde bir etkisi olmadığını söyledi.

Peter Limbourg (@dw_Limbourg) / TwitterDW Genel Müdürü Limbourg: Aşırı bir tepki

Deutsche Welle Genel Müdürü Peter Limbourg da Rus hükümetinin attığı adımı “aşırı bir tepki” olarak niteledi. “Moskova’daki büroyu kapatıyorlar. Rusya’dan bundan sonra hiçbir konuda hiçbir biçimde yayın yapılmamasını istiyorlar. Ve sanıyorum muhabirlerimiz de ülkeyi terk etmek zorunda kalacak” diyen Limbourg tüm bunların Rus hükümetinin “aşırı bir tepki” verdiğini gösterdiğini belirtti.

Limbourg “RT Almanca ile Deutsche Welle arasında benzerlik kuramazsınız. Biz kamu yayın kuruluşuyuz bir devlet kanalı değiliz. Öte yandan Rus gazetecilerin Almanya’da özgürce çalışmayı sürdürdüklerini ve ne istiyorlarsa yayınlayabildiklerini görmeliyiz. Bizim çalışma arkadaşlarımızın durumu ise öyle değil” dedi. Limbourg konuyla ilgili hukuki adımların atılacağını söyledi.

Ne olmuştu?

Almanya’da televizyon yayınları konusunda yetkili olan İzin ve Denetim Komisyonu (ZAK) RT Almanca’nın Almanya’daki yayınlarını Çarşamba günü yasakladı. Yasağa RT Almanca’nın yayın lisansının eksik olması gerekçe gösterilmişti. Rusya da bunun üzerine Almanya’nın yurt dışına yayın yapan medya kuruluşu olan Deutsche Welle’nin (DW) yayınlarını yasakladı. Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre DW’nin Rusya’da uydu ve diğer yayın araçları üzerinden Rusça yayın yapması engellendi. DW’nin Moskova bürosu kapatıldı ve muhabirlerinin akreditasyonları da iptal edildi.

EK Kaynaklar *DW, AFP

[UHA Haber Ajansı, 04 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.