enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Putin, Ukrayna’da savaşan Müslüman Tatar askerlerini ‘cesaretlerinden dolayı övdü’

Putin, Ukrayna’da savaşan Müslüman Tatar askerlerini ‘cesaretlerinden dolayı övdü’
22 Mayıs 2022
647
A+
A-

MOSKOVA – UHA HABER / Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’daki savaşa katılan Müslüman Tatar askerlerini övdü.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın Rus Haber Ajansı TASS’a dayandırdığı haberinde, Putin’in Tataristan’da İslam’ın 1100. yılı münasebetiyle yaptığı açıklamada, “Ukrayna’daki özel askeri operasyona katılan Müslüman askerler cesaret ve özveri gösteriyorlar” dediğini bildirdi. 

Kremlin’in internet sitesinde yayınlanan yazılı açıklamasında Putin, “Yeni nesil Rus Müslümanlarının atalarının vatanseverlik ve adalet ideallerine bağlı kaldığını; seleflerinin gelenek ve uygulamalarına saygı duyduğunu” kaydetti.

TASS, “Rusya’nın ticaret, ekonomi, bilim ve teknolojilerin yanı sıra insani konularda daha fazla iş birliğini geliştirmek için Müslüman ülkelerle dostane ilişkileri güçlendirmeye büyük önem verdiğini” belirtti.

Çeçen lider Kadirov, Ukrayna topraklarında olduğunu açıkladı - Dünyadan  Haberler

Rusya’daki özerk bölge Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov da birlikleriyle Ukrayna’da savaşmaya gittiğini duyurmuştu.

Kendisini sıklıkla Putin’in ‘neferi’, ‘askeri’ ’emir eri’ gibi sıfatlarla tanımlayan Kadirov, Batılı ülkelerin kendisine yönelttiği insan hakları ihlalleri suçlamalarını reddediyor.

[UHA Haber Ajansı, 22 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.