enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Müze ve ören yerlerini yaklaşık 29 milyon 700 bin kişi ziyaret etti”
00:56 Beyaz Saray’ın Gazze Barış Planının Akıbeti Belirsiz
00:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kökü dışarıda ideolojik yaklaşımları reddediyoruz”
00:48 Bu hafta boyunca yurt genelinde hava yağışsız ve kurak olacak.
00:43 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı…
00:39 Bakan Göktaş, Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı’nda konuştu
00:32 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Gerekirse İmralı’ya kendim giderim
00:32 Bursa’da bir ay süren su kesintilerinin ardından, Büyükşehir Belediyesi su ücretinde yüzde 30 artışa gitti…
00:29 İstanbul’un Macaristan Fahri Konsolosu Şahbaz’dan Başkonsolos Keller László’ya Ziyaret
00:18 Böcek ailesinin Adli Tıp Kurumu ön raporu TRT Haber’de
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuştu…
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, “Türkiye, Güney Kafkasya’da barışın tesis edilmesi için çaba göstermektedir”
00:11 Bakan Tunç: “Hedefimiz umudu onaran, hatayı düzelten, insan onurunu merkeze alan bir yaklaşımı hakim kılmaktır”
06:50 Sempozyum | Sosyal Panorama 2025: Türkiye’de Değişen Nüfus ve Ailenin Geleceği
00:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elim uçak hadisesinin neden yaşandığını çok daha net göreceğiz ve kamuoyuyla paylaşacağız”
00:50 TOBB’un Nefes kredi hacmi 25 milyar liradan 50 milyar liraya yükseltildi…
00:48 Bakan Uraloğlu, “Üretilen dördüncü Milli Banliyö Tren Seti Gaziantep Büyükşehir Belediyesine teslim edildi”
00:43 Türkiye genelindeki metro tünelleri, olağanüstü durumlarda 1 milyon 374 bin kişiye acil barınma imkanı sağlayacak kapasitede…
00:40 “2025 yılında 65 ilde 255 kazı alanına ulaştık”
00:39 Bakan Güler: Kutuların çözümü ve ilk bulgulara ulaşma süreci en az 2 ay sürer
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Polonya’da seçimler öncesi sokağa inen yarım milyon kişi hükümeti protesto etti

Polonya’da seçimler öncesi sokağa inen yarım milyon kişi hükümeti protesto etti
6 Haziran 2023
13
A+
A-

Organizatörlerin belediye verilerine dayandırdığı bilgilere göre milliyetçi ve muhafazakar hükümeti protesto etmek için yarım milyon kadar kişi Varşova sokaklarına indi.

UHA / Europe İnternational News Agency

Uluslararası Haber Ajansı (UHA) Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (EuroNews)’ye dayandırdığı haberine göre, Polonya, Komünist rejimin 1989’da çöküşünden bu yana en büyük halk yürüyüşlerinden birine sahne oldu.

Organizatörlerin belediye verilerine dayandırdığı bilgilere göre milliyetçi ve muhafazakar hükümeti protesto etmek için yarım milyon kadar kişi Varşova sokaklarına indi.

Ana muhalefette bulunan Sivil Platform (PO) lideri ve eski Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk’un çağrısı üzerine yapılan protestoya ülkenin dört bir yanından Lehler katıldı.

Sonbaharda yapılacak parlamento seçimleri öncesi gerçekleştirilen gösteride hayat pahalılığı ve yolsuzluklar eleştirilirken sekiz yıldır iktidarda bulunan aşırı sağcı hükümete karşı “Yeter artık”, “Otoriter bir Polonya istemiyoruz” yazılı pankartlar taşındı ve sloganlar atıldı.

Demokratik ve özgür seçimlerin gerçekleştirilmesi ve Avrupa Birliği politikalarına uyulması da gösterideki diğer çağrılar arasındaydı.

Polonya, Avrupa’da Macaristan ve Türkiye ile birlikte ‘otoriter’ yönetimlere örnek gösteriliyor. Polonya’da muhalefet partileri de zaman zaman hükümeti “Macaristan ve Türkiye’nin yolundan gitmekle” suçluyor.

Ek kaynaklar • AFP

Gazeteci* Tuba Nur TÜRKELİ

***

4.08.1989 yılında Almanya’nın başkenti Berlin kentinde dünyaya geldi. Liseye kadar Almanya’da okudu. 2009-2013 yılları arasında Lisans eğitimini Kocaeli Üniversitesi’nin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Uluslararası İlişkiler bölümünde gerçekleştirdi.

2014-2017 yılları arasında Yüksek Lisans eğitimini Almanya’nın Nürnberg kentinde Friedrich-Alexander-Üniversitesi’nin Beşeri/Sosyal Bilimler ve Teoloji Fakültesi’nde uzmanlık alanı olarak Siyaset Bilimini seçtiği Ortadoğu Çalışmaları bölümünde tamamladı.

Çeşitli kuruluşlarda mesleğiyle ilgili staj ve çalışma imkanı buldu. NSU terör örgütüyle ilgili yaptığı, haber ve araştırmaları birçok medyada yer aldı.

Bir dönem T.C Berlin Büyükelçiliği’nde de staj yaptı. Anadil seviyesinde Almanca ve iyi derecede İngilizce biliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.