enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:12 “Aşkabat Forumu: Çok Kutuplu Düzen Arayışında Barış ve Güvenin Yeni Parametreleri”
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu…
11:19 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
07:14 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
00:45 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:33 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:26 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
00:01 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
20:26 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
09:33 1 Ocak’ta İstanbul’dan dünyaya “Gazze” mesajı verilecek
00:42 ABD ve İngiltere’de sağ çizgide yayın yapan üç gazete, İsrail eleştirisi yazara bedel ödetti…
00:33 Soğuğa yazılan destan: Sarıkamış Harekatı
00:31 Gazze’de ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına neden geçilemiyor?
00:29 Mehmet Uçum: 27 Şubat çağrısı bağlayıcıdır ve o çerçevenin dışına çıkılmamalıdır
00:26 Cezaevindeki 4 bin 200 PKK-KCK’lı için kademeli düzenleme: Suça karışmamış 950-1.050 PKK’lı eve dönüş yolunda mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Pfizer: Aşıda üçüncü doz gerekebilir

Pfizer: Aşıda üçüncü doz gerekebilir
17 Nisan 2021
412
A+
A-

UHA HABER / BionTech’in ABD’li ortağı Pfizer’in CEO’su Albert Bourla, koronavirüs aşılarının etkisini artırmak için üçüncü doza gereksinim olabileceğini ve aşılamanın her yıl tekrarlanması gerekebileceğini söyledi.

ABD’li ilaç üreticisi Pfizer’ın CEO’su Albert Bourla Alman BioNTech ile birlikte geliştirdikleri koronavirüs aşısının etkisini artırmak ve aşının sağladığı bağışıklığı güçlendirmek için üçüncü dozun da uygulanmasının gerekli olabileceğini açıkladı. Bourla, ayrıca aşılama işlemlerinin her yıl yenilenmesinin de ihtimal dahilinde olduğunu sözlerine ekledi.

Bourla, “Muhtemel bir senaryoya göre, altı ila on iki ay arasında bir dönemde üçüncü bir doza ve ardından yıllık yeniden aşılanmaya ihtiyaç olacak. Ancak bunların tümü henüz teyit edilmiş değil” dedi.

ABD merkezli CNBC kanalının Nisan ayı başlarında kaydettiği ancak Perşembe günü yayınladığı röportajda Bourla, yeni ortaya çıkan virüs mutasyonları nedeniyle ilave uygulamalara gidilebileceğini ifade ederek, Sars-CoV-2 varyantlarının bu süreçte önemli rol oynadığını söyledi.

Bazı bilim insanları ve ilaç şirketlerinin temsilcileri de benzer açıklamalar yaparak, halen kişi başına iki kez uygulanması öngörülen aşılama işleminin varyantlar nedeniyle artırılabileceğine işaret etmişti.

Pfizer ve Alman ortağı Biontech’in de aralarında olduğu çok sayıda aşı üreticisi mevcut koronavirüs aşılarının etkilerini artırmak ve bazı aşıların uygulandığı kişilerde ortaya çıkan yan etkileri gidermek için araştırmalarını sürdürüyor.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 17 Nisan 2021]

ETİKETLER: , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.