enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:55 Ankara’nın devreye girdiği Refah’taki Tünel Krizi için ABD-Türkiye’nin Ortak Hamlesi
19:39 Ahıska Türklerinin sürgün edilişinin 81. yılı
06:45 Adı terörle anılan Gabar Dağı, şimdi enerjide önemli bir nokta…
00:42 İklim kriziyle bağlantılı aşırı hava olaylarından son 10 yılda 250 milyon kişi evlerini terk etti…
00:35 Gazeteci Mustafa Salman’ın, Küresel Gazeteciler Konseyi 5. Küresel Medya Çalıştayı izlenimleri…
00:34 Tarihi komisyon 18 Kasım’da toplanacak
00:28 Konya’dan Kenya’ya bir başarı hikayesi
00:16 Babam Prof. Dr. İbrahim Hakkı Atun!…
00:10 KO-MEK’te öğrenciydi, şimdi Rusça usta öğreticisi oldu; Ukrayna’dan Kocaeli’ye uzanan başarı hikâyesi
00:01 Romanya Dışişleri Bakanı Oana Toiu’nun Ankara Ziyareti ve Türkiye-Romanya Güvenlik İlişkilerinde Gelişmeler
22:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin Kıbrıs davasındaki duruşunun her zaman net…
22:25 Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen “C130” tipi askeri kargo uçağında şehit olan askerlerin naaşları Ankara’ya getirildi…
12:47 MSB: Envanterdeki C-130 uçaklarının uçuşları tedbiren durduruldu
00:45 Sağlık hizmetlerindeki tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerine köklü değişiklik
00:36 Gelenekle modernlik arasında köprü kuran kadın sufiler!
00:33 Bakan Işıkhan, “2025 yılı Ağustos ayı itibarıyla belediyelerin, SGK’ye toplam borcu 234,2 milyar lira”
17:30 Düşen askeri kargo uçağında 20 askerimiz şehit oldu
00:58 Kapadokya’da balon sepetlerine, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü”nde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri asıldı.
00:57 Adana’da Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın “Üç Jokerli Konken’i” adlı oyununa büyük ilgi… 
00:57 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’yla ilgili gerekçeli kararı açıklandı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Parlamentodan geçti: Avusturya’ya aşı zorunluluğu geliyor

Parlamentodan geçti: Avusturya’ya aşı zorunluluğu geliyor
22 Ocak 2022
336
A+
A-

VİYANA – UHA HABER / Avusturya, ilk AB ülkesi olarak aşı zorunluluğunun uygulanmasını onayladı. Uygulama 4 Şubat’tan itibaren yürürlüğe girecek. Aşı olanlar için de aşı piyangosu düzenlenecek.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (AFP)’ye dayandırdığı haberine göre, Aşı zorunluluğu, Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkitAvusturya Parlamentosu’nda saatler süren tartışmanın ardından Perşembe akşamı yapılan oylamada 33’e karşı 137 oyla kabul edildi. Avusturya böylece aşı zorunluğunu kabul eden, ilk Avrupa Birliği üyesi oldu. 4 Şubat’ta yürürlüğe girmesi planlanan yasal düzenleme uyarınca,aşı yaptırmaktan kaçınanlar Mart ortasından itibaren 600 ila 3 bin 600 euro arasında değişen yüksek para cezalarına çarptırılacak.

Yasal düzenlemede bazı istisnalar da bulunuyor. Hamileler ve tıbbi engelleri bulunan kişiler, aşı olmayabilecek. Ayrıca 14 yaşın altındaki çocuklar da aşı zorunluluğundan muaf tutuluyor.

Mart ortasına kadar olan süre, her hanenin yazılı olarak bilgilendirilmesi amacıyla bir geçiş dönemi olarak öngörülüyor. Bu süre içinde aşı olmayanlar cezaya çarptrılmayacak. Ancak sonrasında aşı olmayanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacak ve böylece bu kişilerin para cezasına çarptırılmaları gündeme gelecek.

Wien Sitzungssaal des Nationalrates
Avusturya Parlamentosu’nun Genel Kurul salonu

Yasal işlemin tekrarlanması durumunda ceza artacak

Yasa, Avusturya’da ana ve ikinci ikametgahı olanların aşı belgelerini ibraz etmemeleri durumunda haklarında yasal işlem başlatılmasını öngörüyor. Trafik kontrollerinde de aşı belgesi sorulabilecek. Para cezası da söz konuşu kişinin gelirine ve sahip olduğu mal varlığına göre tespit edilecek. Kişinin hakkındaki suç duyurusunun tekrarlanması halinde de para cezası arttırılacak. Yasada hapis cezası uygulaması ise yer almıyor.

Aşı zorunluluğuna ilişkin yasal düzenleme, koalisyon ortakları Avusturya Halk Partisi (ÖVP), Yeşiller, Avusturya Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) ve liberallerin işbirliğinde hazırlandı. Parlamentoda yapılan oylamada sadece sağ popülist Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) milletvekilleri ret oyu kullandı.

Aşı piyangosu düzenlenecek

Koalisyon ortakları ayrıca aşı oranını artırmak için bir teşvik ve ödüllendirme paketi üzerinde de anlaştı. Aşılanan kişilere 500 euroluk ödülün yer aldığı bir aşı piyangosu organize edilmesi planlanıyor. Ayrıca aşı oranlarını artıran belediyelere de mali destek verilmesi düşünülüyor.

[UHA Haber Ajansı, 22 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.