enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:14 “Suyun sürdürülebilir şekilde yönetilmesi hem çevresel hem de ekonomik açıdan büyük önem taşıyor”
09:57 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
09:32 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:16 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
06:51 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
06:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
00:47 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
00:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”…
13:42 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:21 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:04 DoktorTakvimi, bu yıl da Great Place To Work Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesinde yerini aldı
10:36 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
10:04 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
09:32 Vücudun temel yapı taşlarından biri olan D vitamininin eksikliği sağlık sorunlarına neden olabilir…
08:10 (RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
07:36 Eğitimde Büyük Çöküş: Türkiye Avrupa’nın 61 Katı Eğitim Enflasyonu Yaşıyor!…
00:59 Terör ve İstihbarat!…
00:54 Türkiye-İtalya arasında, ticaret, sanayi yatırımları, uzay, kültür, spor, sosyal hizmetler, arşiv, ulaştırma ve savunma sanayi alanında 11 anlaşma imzalandı….
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Pandemi Türkiye’deki Mültecileri Borca Sürükledi

Pandemi Türkiye’deki Mültecileri Borca Sürükledi
1 Temmuz 2021
541
A+
A-

UHA HABER / Corona virüsü pandemisi, Türkiye’de yaşayan milyonlarca Suriyeli mültecinin yoksulluk düzeyini daha da arttırdı. Kızılay ile Uluslararası Kızılhaç Federasyonu ve Kızılay Birliği’nin araştırmasına göre, Türkiye’deki birçok Suriyeli yaşamlarını sürdürebilmek için büyük miktarlarda borçlanmış durumda.

Yaklaşık 4 milyon mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye’deki mültecilerin çoğunluğunu Suriye’deki iç savaştan kaçanlar oluşturuyor. Çoğunun yasal çalışma izni yok ancak genelde inşaat, tarım ve konaklama sektörlerinde kayıt dışı olarak çalışıyorlar.

Uluslararası Kızılhaç Federasyonu (IFRC) Türkiye Direktörü Jonathan Brass, pandemi döneminde devreye sokulan kısıtlamalar nedeniyle mültecilerin çoğunlukla çalıştığı sektörlerin kapandığına dikkat çekiyor.

Amerika’nın Sesi’ne (VOA) konuşan Brass, “Bunun sonucunda, insanların su, sağlık hizmeti, elektrik gibi temel ihtiyaçlarını karşılama imkanları tamamen kısıtlandı. Bu nedenle de mültecilerin borçlanma miktarı önemli oranda arttı” dedi.

Konuyla ilgili araştırma raporunu hazırlayan uzmanlar, Türkiye’deki Suriyeli mültecilerin borçlarının geçen yıl, bir önceki seneye oranla %50 oranında arttığına dikkat çekiyor.

Mültecilerin aldığı gıda ürünlerinin kalitesi ve miktarının da doğrudan azaldığını söyleyen Brass, evlerindeki su, elektrik, doğalgaz gibi temel giderleri de büyük oranda ödeyemeyerek borcun için düştüklerini söylüyor.

“Mültecilerin ellerindeki kaynakların ve krizle mücadele stratejilerinin tükendiği, borç oranının yükselmeye devam ettiği” belirtilen raporda “kısıtlamalar aynı şekilde devam ederse mültecilerin ihtiyaçları ciddi oranda artacak” ifadeleri kullanıldı.

Guterres COVID-19 salgını sürecinde mülteciler ve göçmenleri korumanın önemini vurguladı | Türkiye'de Birleşmiş Milletler“Suriyeli mültecilere sadece mali yardım değil uzun vadeli çözüm gerekiyor”

Uluslararası Kızılhaç Federasyonu ve Kızılhaç Birliği, Türkiye’deki mültecilere nakit yardımı sunuyor. Bu kurumların sağladığı fon, 2016 yılında Ankara ile Avrupa Birliği arasında, mültecilerin Türkiye’den Avrupa’ya geçmesinin engellemek amacıyla sunulan yardım paketinin bir parçası.

Bu mali yardım programının ülkedeki her bir mülteci aileye aylık olarak sunduğu yardım 18 dolar ediyor.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen geçen hafta, ek mali yardım sunma vaadinde bulundu.

“Türkiye, Ürdün ve Lübnan gibi en fazla Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapan, bölgedeki ortaklarımızı desteklemeye devam edeceğimizi açıkça belirttik” diyen von der Leyen, Suriye’de 10 yıldır devam eden iç savaşın bedelini en fazla ödeyenlerin bölgedeki ülkeler olduğuna vurgu yaptı.

Von der Leyen, Corona virüsü pandemisinin de mülteciler ve ev sahipliği yapan ülkeler üzerindeki yükü arttırdığını söyledi ve AB’nin Türkiye’ye 2024 yılına kadar mültecilere yardım amacıyla 3 milyar Euro destek vereceğini belirtti.

Komisyon Başkanı ayrıca bu mali desteğin doğrudan AB bütçesinden sağlanacağının da altını çizdi.

Türkiye’deki mülteciler Corona virüsüne karşı aşılama programına da dahil ediliyor.

Brass, “1 Haziran itibariyle ülkede kısıtlamaların azalmaya başladığını gördük. Aşıların uygulanması da çok önemli bir etken. Her ne kadar mültecilerin aşıya, sağlık hizmetlerine erişim hakkı olsa da, gerek dil sorunu nedeniyle gerek bilgi eksikliği sonucu bu hizmetlere nasıl ulaşacaklarını bilmiyorlar” diyor.

Diğer taraftan, mali yardımın kalıcı bir çözüm üretmediğini savunanlar, Avrupa ve batılı ülkelerin Türkiye’nin üzerindeki baskıyı kaldırarak Suriyeli mülteciler için uzun vadeli bir çözüm sunması gerektiği görüşünde.

Henry Ridgwell | Voice of America - English

HABER : Henry RİDGWELL & (VOA)

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 01 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.