enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:45 Uğur Mumcu katledilişinin 33. yılında İzmir’de de anıldı
20:10 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:57 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:43 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
06:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:07 Türkiye ve Marmara için örnek model: İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek
00:28 ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam’da uçuş güvenliğini sağlayacak
00:07 CHP’li Meclis Üyesi İstifa Etti, AK Parti’ye Katıldı
21:49 ABD merkezli İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), “İran’daki eylemlerde ölenlerin sayısı 5 bin 2’ye yükseldi”
21:27 Meteorolojiye göre İzmir’de yağış alarmı sürüyor
16:49 Türk Kızılay’ın Gazze’ye gönderilmek üzere hazırladığı, 20. “İyilik Gemisi”, Mersin’den yola çıktı…
15:25 Televizyonun görsel dili TRT Akademi’de şekilleniyor
14:51 Hafta sonu ülke genelinde hava nasıl olacak?
14:27 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “bilirkişilik başvuru süresini 16 Şubat’a kadar uzattık”
14:04 Türkiye’nin Stratejik Ekseni ve İstikbal Programı için Düşünceler…
13:19 İnsanlar arasındaki iletişimin özü sevgi ve saygıya dayanmaktadır.
12:00 Rapor: Trump ile yapılacak anlaşma, ABD’ye Grönland’ın bazı bölgelerini kontrol etme hakkı verebilir
00:31 Hollanda’da kur’an yakmaya yargıçlar bile “Mübah” diyor…
00:04 Rusya’da Türk dizileri paniği!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Özgür Avrupa Radyosu: Rus sağlık görevlileri cephede seks köleliğine zorlanıyor

Özgür Avrupa Radyosu: Rus sağlık görevlileri cephede seks köleliğine zorlanıyor
1 Nisan 2024
173
A+
A-

Radyoya konuşan bir Rus sağlık görevlisi, cephede görev yapan kadınlardan subayların “savaş eşi” olmasının istendiğini iddia etti.

UHA / İnternational News Agency

Ukrayna’da görev yapan kadın Rus sağlık görevlilerinin “seks kölesi” olmaya zorlandığı iddia edildi.

Özgür Avrupa Radyosu’na röportaj veren Margarita isimli kadın bir Rus askeri görevlisi, erkek subayların kadın görevlileri seks köleliğine zorladığını, bunu reddedenlerin kötü muameleye maruz kaldığını öne sürdü.

Ukrayna’da geçirdiği iki ayın ardından travma yaşadığını ve rehabilitasyon sürecinde olduğunu belirten Margarita, “Yalnız değilken ve bir şeylerle meşgulken bile, o dehşet gözlerimin önüne geliyor” ifadelerini kullandı.

11 yıl görev yaptıktan sonra 2017’de Rus ordusundan emekli olduğunu söyleyen Margarita, savaşla birlikte ailesinin geçimini sağlamak adına gönüllü olarak Ukrayna’ya gitmeye karar verdiğini belirtti.

Eğitim için Nijniy Novgorod’a varır varmaz, bir tank müfrezesinin başındaki albayın kendisini ayırdığını ve “savaş eşi” olmasını istediğini belirten Rus sağlık görevlisi, reddetmesine rağmen albayın tekliflerinin müfreze Ukrayna’ya gittikten sonra dahi devam ettiğini öne sürdü.
Albayın emrindeki kişilere kendisi için hayatı yaşanmaz hala getirme emri verdiğini iddia eden Margarita, “Bir ay boyunca dışarda uyudum. Herkes geceyi çadırlarda ve evlerde geçirirken, ben bir yolun yanındaki küçük ormanda yerde yattım” ifadelerini kullandı.
Margarita, albayın tekliflerini ısrarlı şekilde reddetmesi nedeniyle cephenin ön hatlarına gönderildiğini söyledi.

Tüm sağlık görevlilerine baskı yapıldığını iddia etti
Bulunduğu sağlık müfrezesinde yaşları 23’le 38 arasında değişen ve birçoğu evli olan 7 kadın sağlık görevlisi bulunduğunu belirten Margarita, bunların tamamının bir veya daha fazla subayla ilişkiye girmesi için baskı gördüğünü öne sürdü.

Margarita, “Oraya gittiğimizde tabiki neler olduğunu bilmiyorduk. Anladığımızdaysa geri dönmek için çok geçti” diye konuştu.
Rus sağlık görevlisi, Svetlana isimli bir başka sağlık görevlisinin “savaş eşi” yapıldığı subay tarafından vurulduğunu iddia etti.
Margarita, “Ukraynalılar vurmuş gibi gösterdiler. Subay, onu koruyormuş gibi göstermek için kendini elinden vurdu. Üç hafta hastanede kaldıktan sonra geri döndü” ifadelerini kullandı.

Bazı kadın sağlık görevlilerinin, birkaç subay tarafından cinsel ilişkiye zorlandıklarını, cephede rahat bir yaşam sürmek isteyen bazı kadınların da bunu kabul ettiklerini öne sürdü.

Independent Türkçe, Özgür Avrupa Radyosu, NY Post 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.