enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:12 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:57 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
03:57 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:56 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:48 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:46 Gazeteci Nevzat ÇİÇEK: Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:38 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:18 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:09 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Özbekistan’da İtalya-Orta Asya 2. Bakanlar Konferansı yapıldı

Özbekistan’da İtalya-Orta Asya 2. Bakanlar Konferansı yapıldı
9 Aralık 2021
463
A+
A-

TAŞKENT-UHA HABER / Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te, İtalya-Orta Asya 2. Bakanlar Konferansı düzenlendi.

Konferansa İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov, Kazakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mukhtar Tileuberdi, Tacikistan Dışişleri Bakanı Siraciddin Muhriddin, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ruslan Kazakbayev, Avrupa Birliği Orta Asya Özel Temsilcisi Teri Hakala ve diğer yetkililer katıldı.

Bu ülkelerin ekonomi, maliye ve sağlık bakanlıkları yetkililerinin de hazır bulunduğu konferansta, Orta Asya ülkeleri ile İtalya arasında çeşitli alanlardaki ilişkilerin durumu ve geleceğiyle ilgili meseleler ele alındı.

Konferansta çağdaş tehdit ve zorluklara birlikte mücadele etmenin önemini vurgulayan bakanlar, Afganistan’daki durumla ilgili detaylı bilgi alışverişinde bulundu.

Bakanlar ayrıca bölgedeki çevre sorunlarını çözme, aşırılık ve terörizm gibi sınır ötesi tehditleri önleme ile ilgili meseleleri de gözden geçirdi.

Konferansta, bölgesel ekonomik ortaklığın geliştirilmesi, ticaret, yatırım, ulaşım, enerji, tarım ve sanayi alanlarında ortak projelerin hayata geçirilmesi konuları ele alındı.

Konferans kapsamında ayrıca Orta Asya ve İtalya’dan uzmanların katıldığı “Orta Asya ve İtalya arasındaki bilimsel iş birliğinin durumu ve beklentileri” konulu yuvarlak masa toplantısı da düzenlendi.

Toplantıda bölgesel iş birliği, sürdürülebilir ve kapsayıcı kalkınma, kültürel mirasın korunması ve tanıtılması, bilimsel ve akademik ilişkilerin güçlendirilmesi ile ilgili konular tartışıldı.

İtalya-Orta Asya Birinci Bakanlar Konferansı Aralık 2019’da Roma’da düzenlenmişti.

[UHA Haber Ajansı, 09 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.