enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:17  İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyasal Strateji ve Diplomasi Kulübü’nden ‘Online’ Çatışma Bölgeleri Eğitim Programı
06:51 Hollanda’da görülmemiş bir seçim yarışı: 4 parti liderlğe oynuyor!
00:45 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu,Türkiye’nin 14. hava kampüsünün 31 Ekim’de Sivas’ın Divriği ilçesinde açılıyor…
00:29 Samsun Yurt Savunma Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Aral 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
00:28 Araştırmacı Zeynep Gizem Özpınar: Nadir Toprak Elementleri: Türkiye’nin Yükselen Jeostratejik Konumu 
00:15 Fırat-Dicle Havzasındaki Kuraklık Dengeleri Bozar
00:14 Almanya Başbakanı Merz yarın Türkiye’ye geliyor
00:12 DoktorTakvimi, İstanbul Maratonu’nda geleceğin hekimleri için koşacak
00:08 Günün önemli şirket haberleri
00:05 Bahis skandalı: Hakemler ne ceza alabilir, lig etkilenir mi?
00:03 Gelecek yıl uzaya fırlatılması planlanan yeni nesil Connecta IoT uyduları, 5G NB-IoT teknolojisiyle donatılacak.
00:02 Türk azınlık ve toplulukları FUEN 69. Kongresi’ne katıldı  
00:01 Devlet Bahçeli: Terörün son bulması ülkemize kalıcı bahar havası getirecek
21:22 GastroAntalya, Miksoloji Yarışması’yla kapılarını açacak
21:02 UHA / İnternational News Agency’ndan Gazeteci Veysel KAVRAYAN, Balıkesir Sındırgı merkezli 6,1 büyüklüğünde önceki gün meydan gelen deprem bölgesindeydi…
17:35 “Casusluk” suçundan yürütülen soruşturma kapsamında MASAK tarafından hazırlanan ön raporda, Merdan Yanardağ’a zarfla para verilmiş
11:09 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den “Çalı Canavarı”, kırsal yollarda çalı, diken ve taş gibi engelleri temizliyor, ulaşım güvenliğini sağlıyor
07:03 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Bakan Uraloğlu, “Turistik Doğu Ekspresi, 2025-2026 kış sezonu seferleri 22 Aralık’ta başlayacak”
00:35 Papa 14. Leo göreve gelmesinin ardından ilk dış gezisini Türkiye’ye gerçekleştirecek.
00:31 Prof. Dr. Kürşad Zorlu: Ankara 2026 Türk Dünyası Başkenti seçildi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Otomotiv ihracatı ağustosta 2,4 milyar dolar oldu 

Otomotiv ihracatı ağustosta 2,4 milyar dolar oldu 
7 Eylül 2021
679
A+
A-

UHA HABER /  Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü otomotiv endüstrisinin ağustos ayı ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 57 arttı. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre, otomotiv endüstrisinin ağustos ayı ihracatı 2,4 milyar dolar oldu. Türkiye ihracatında ilk sırada yer alan endüstrinin toplam ihracattan aldığı pay ise yüzde 12,8’e yükseldi. 

OİB Başkanı Baran Çelik: 'Yerli otomobil ihracatçılar için motivasyon kaynağı olacak' - Son Haberler - MilliyetOİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, “Otomotiv firmalarının bu yıl özelinde değişen bakım-onarım-tatil dönemleri ağustos rakamlarımıza olumlu yansıdı. Binek otomobile olan dış talebin de artmasıyla tarihimizin en yüksek ağustos ayı ihracatını gerçekleştirdik. Tüm ürün gruplarında çift haneli ihracat artışı yakaladık” dedi.  

Türkiye ekonomisinin lokomotifi otomotiv endüstrisi, ihracatını ağustos ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 57 artırdı. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre, otomotiv endüstrisinin ağustos ayı ihracatı 2,4 milyar dolar oldu. Türkiye ihracatında ilk sırada yer alan endüstrinin toplam ihracattan aldığı pay ise yüzde 12,8’e yükseldi. Yılın ilk sekiz ayında ihracatını yüzde 29 artıran sektör, 18,8 milyar dolar ihracat gerçekleştirmiş oldu.  

Ağustos ayında en fazla ihracat yüzde 23 artış ve 311,2 milyon dolarla Almanya olurken, onu geçen yıl aralık ayında imzalanan STA sonrasında tüm sektörlerin hedef pazarı haline gelen Birleşik Krallık takip etti. Yüzde 211 artışla 297,4 milyon dolar ihracat gerçekleştirilen Birleşik Krallık’ı yüzde 76 artışla 260 milyon dolar ihracatla gerçekleştirilen Fransa, yüzde 174 artışla 185,6 milyon dolar ihracat gerçekleştirilen Slovenya ve yüzde 53 artışla 179 milyon dolar ihracat gerçekleştirilen İtalya takip etti. 

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, “Otomotiv firmalarının bu yıl özelinde değişen bakım-onarım-tatil dönemleri ağustos rakamlarımıza olumlu yansıdı. Binek otomobile olan dış talebin de artmasıyla tarihimizin en yüksek ağustos ayı ihracatını gerçekleştirmiş olduk. Tüm ürün gruplarında çift haneli ihracat artışı yakaladık” dedi.  

Pandemi sonrası binek otomobile dış talep yüzde 61 arttı 

Ağustos ayında tedarik Endüstrisi ihracatı yüzde 31 artarak 956 milyon dolar olurken, Binek Otomobil ihracatı ise yüzde 61 artarak 653 milyon dolar, Eşya Taşımaya Mahsus Motorlu Taşıtlar ihracatı yüzde 149 artarak 592 milyon dolar, Otobüs-Minibüs-Midibüs ihracatı da yüzde 47 artarak 117,5 milyon dolar oldu.  

Pandemi sonrasında toparlanmaya başlayan Avrupa ülkelerindeki binek otomobile talep artarken en fazla ihracat gerçekleştirilen Almanya’ya %89, Fransa’ya %123, Birleşik Krallığa %204, Slovenya’ya %88, İtalya’ya %30, İspanya’ya %35,  Polonya’ya %64 oranında binek otomobil ihracat artışı gerçekleşti. 

AB’ye ihracat yüzde 49 arttı 

Ülke grubu bazında en büyük pazar olan Avrupa Birliği Ülkelerine ihracat ağustosta yüzde 49 artarak 1,52 milyar dolar, AB ülkelerinin toplam otomotiv ihracatındaki payı ise yüzde 62,8 olarak gerçekleşti.  Ağustos’ta Diğer Avrupa Ülkelerine %162, Afrika ülkelerine ise  %47 ihracat artışı görüldü. 

[UHA Haber Ajansı, 07 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.