enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
06:58 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
06:50 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
00:55 MGK’da ‘Terörsüz Türkiye’ vurgusu: Milli hedeflere istikrarlı adımlarla ilerlenecek
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
00:48 Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti
00:38 Türkiye, Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı alınacak önlemleri ele alan Lahey Grubu’nun Bogota Ortak Bildirisi’ne katıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ören’de termik santrallerde önlemler artırıldı, hendekler kazıldı

Ören’de termik santrallerde önlemler artırıldı, hendekler kazıldı
5 Ağustos 2021
346
A+
A-

UHA HABER / Milas Ören’de alevlerin yaklaştığı Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrali’nde güvenlik önlemleri arttırıldı. Güvenli saha genişletildi, bu alanlarda iş makineleriyle hendekler açıldı. Hidrojen de tanklarla tahliye edildi.

Muğla Marmaris Armutalan Mahallesi’nde çıkan orman yangını Orhaniye, Turunç ve Turgut Mahallerinde etkisini sürdürüyor.

Ekipler, sarp arazi ve rüzgar sebebiyle yangına müdahalede güçlük yaşıyor.
Uçak ve helikopterlerin yanı sıra Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyeti’ne ait gemiler de söndürme çalışmalarına denizden destek veriyor.

Milas – Bodrum yangını ise Ören yönünde etkisini sürdürüyor. Ekipler, helikopter ve uçak desteğinde alevlerin ilerleyişini durdurmaya çalışıyor. Önceki gün alevlerin ulaştığı Bölgedeki bazı sitelerde yazlıklar yandı.

Hendekler kazıldı

Milas Ören’de alevlerin yaklaştığı Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrali’nde güvenlik önlemleri arttırıldı.

Santraller önünde itfaiye, yangın söndürme araçları, arazözler, iş makineleri, yangın uzmanları ve ekipler konuşlandırıldı. Benzer durumlara karşı santrallerle ormanlık alan arasında oluşturulan güvenli saha genişletildi. Bu alanlarda iş makineleriyle hendekler açıldı. Böylelikle yangının santral sahasına ulaşmasının önü alındı.

Hidrojen tanklarla tahliye edildi

Çalışmalara belediye ve çeşitli kuruluşların iş makineleri de katıldı. Santrallerde üretim için kullanılan hidrojenin de tanklarla tahliye edildiği öğrenildi.

Santral sahasında patlayıcı herhangi bir unsur bulunmadığı, çevre ve insan sağlığını etkileyecek herhangi bir riskin söz konusu olmadığı belirtildi.

İşletmeci firma da olumsuzluğa neden olabilecek durumlara karşı gereken önlemlerin alındığı söylüyor.

Bakan da inceleme yaptı 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Sönmez, santraller bölgesinde incelemede bulundu, önlemler konusunda yetkililerden bilgi aldı.

Milli Savunma Bakanlığı da Ören ve Milas açıklarına ihtiyaç halinde denizden tahliye çalışmasında kullanılmak üzere bir karakol botu ve bir çıkarma gemisinin sevk edildiğini duyurdu.

[UHA Haber Ajansı, 05 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.