enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:49 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:08 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:55 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
00:46 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
22:45 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Onur Yürüşü’ne Karşı Çıkan Gruplar Polisle Çatıştı

Onur Yürüşü’ne Karşı Çıkan Gruplar Polisle Çatıştı
18 Eylül 2022
419
A+
A-

Her yıl farklı bir Avrupa şehrinde kutlanan Onur Haftası’nın (EuroPride) sona ermesi nedeniyle Sırbistan’da düzenlenen LGBTQ yürüyüşüne binlerce kişi katıldı. Polis, yürüyüşü engellemeye çalışan sağcı protestocularla çatıştı.

Ana Brnabić - Council of Women World LeadersTÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) Avrupa Temsilciliğin haberine göre, Polisin başkent Belgrad’daki yürüyüşü engellemeye çalışan iki sağcı grupla çatıştığını söyleyen Başbakan Ana Brnabic, 10 polis memurunun hafif yaralandığını, beş polis aracının hasar gördüğünü ve 64 protestocunun gözaltına alındığını açıkladı.

Kendisi de Sırbistan’ın ilk eşcinsel başbakanı olan Brnabic gazetecilere yaptığı açıklamada daha ciddi olaylardan kaçınmayı başarmaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi.

Milliyetçilerin ve dini grupların protestolarının ardından hükümet geçen hafta yürüyüşü yasaklamıştı. Ancak Avrupa Birliği yetkilileri ve insan hakları aktivistlerinin çağrıları karşısında, yürüyüş için kısaltılmış bir güzergaha izin verildi.

Yürüyüşe katılanlar EuroPride konserinin yapıldığı Taşmeydan Stadyumu’na kadar birkaç yüz metre yürüdü.

Yürüyüşe ABD’nin Sırbistan Büyükelçisi Christopher Hill ve Avrupa Parlamentosu’nun Sırbistan özel raportörü Vladimir Bilcik de katıldı.

Onur yürüyüşlerini daha önceki hükümetler yasaklamış ve insan hakları gruplarının eleştirilerine maruz kalmıştı. 2000’li yılların başındaki bazı Onur yürüyüşleri şiddetli muhalefetle karşılaşmış ve şiddet olaylarına sahne olmuştu.

Ancak Sırbistan’daki son Onur yürüyüşleri barışçı bir şekilde geçti ve bu değişiklik EuroPride organizatörleri tarafından Belgrad’ın bu yılki evsahibi olarak seçilmesinin bir nedeni oldu. 2021 yılında evsahibi Danimarka’nın başkenti Kopenhag’dı.

Sırbistan AB’ye katılmaya aday ancak öncelikle hukukun üstünlüğü ile insan ve azınlık hakları konusundaki sicilini iyileştirme taleplerini karşılaması gerekiyor.

[UHA Haber Ajansı, 18 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.