enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:04 Rusya’da Türk dizileri paniği!
21:50 Ege’de Sağanak Felaketi: Sel Değil, İhmal Taştı
21:24 Türkiye Yelken Ligi Techno 293 Sınıfı 2. Ayak Yarışları Foça’da Düzenleniyor
21:04 TBMM Başkanı Kurtulmuş: “İran kendi sorunlarını çözebilecek büyük bir tarihi müktesebata sahiptir”
20:19 Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan vatandaşlar zam farkları yarın
20:06 İletişim Başkanı Duran: Türkiye potansiyelini gerçeğe dönüştüren bir ülke konumuna ulaştı
19:53 Bakan Fidan: Alanda kavga artık müzakere masasına taşındı
19:43 Meteoroloji’den kuvvetli kar yağışı uyarısı
19:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pezeşkiyan ile görüştü
19:11 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Özyurt: “Faiz Kararı Tek Başına Değil, Ticari Kredi Koşulları Belirleyici”
17:47 İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO): ABD ve İsrail’i herhangi bir yanlış hesap yapmalarına karşı uyarıyoruz
17:25 ABD ordusu, DEAŞ’lı tutukluları Suriye’den Irak’a nakletmeye başladı
11:01 Su Politikaları Uzmanı YILDIZ: Yapay yağış çözüm olur mu?
00:34 Serbest bölgelerin ihracatı artıyor
21:24 BM Raporu: Dünya Su Krizi Değil, Su İflası Yaşıyor!
20:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun hesabını o hainlerden mutlaka soracağız
19:41 İletişim Başkanı Duran, “Sosyal Medyada Sorumluluk, Özgürlük ve Güvenlik Paneli” programına katıldı..
19:19 Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı temsilen Barış Kurulu Şartı’nın imza törenine katılmak için bugün İsviçre’ye gidecek
15:13 Azerbaycan’ın ‘Kara’ günü: Kanlı Ocak
14:40 Bayrampaşa Belediyesi’nde yolsuzluk soruşturması: 12 gözaltı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Onur Yürüşü’ne Karşı Çıkan Gruplar Polisle Çatıştı

Onur Yürüşü’ne Karşı Çıkan Gruplar Polisle Çatıştı
18 Eylül 2022
419
A+
A-

Her yıl farklı bir Avrupa şehrinde kutlanan Onur Haftası’nın (EuroPride) sona ermesi nedeniyle Sırbistan’da düzenlenen LGBTQ yürüyüşüne binlerce kişi katıldı. Polis, yürüyüşü engellemeye çalışan sağcı protestocularla çatıştı.

Ana Brnabić - Council of Women World LeadersTÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) Avrupa Temsilciliğin haberine göre, Polisin başkent Belgrad’daki yürüyüşü engellemeye çalışan iki sağcı grupla çatıştığını söyleyen Başbakan Ana Brnabic, 10 polis memurunun hafif yaralandığını, beş polis aracının hasar gördüğünü ve 64 protestocunun gözaltına alındığını açıkladı.

Kendisi de Sırbistan’ın ilk eşcinsel başbakanı olan Brnabic gazetecilere yaptığı açıklamada daha ciddi olaylardan kaçınmayı başarmaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi.

Milliyetçilerin ve dini grupların protestolarının ardından hükümet geçen hafta yürüyüşü yasaklamıştı. Ancak Avrupa Birliği yetkilileri ve insan hakları aktivistlerinin çağrıları karşısında, yürüyüş için kısaltılmış bir güzergaha izin verildi.

Yürüyüşe katılanlar EuroPride konserinin yapıldığı Taşmeydan Stadyumu’na kadar birkaç yüz metre yürüdü.

Yürüyüşe ABD’nin Sırbistan Büyükelçisi Christopher Hill ve Avrupa Parlamentosu’nun Sırbistan özel raportörü Vladimir Bilcik de katıldı.

Onur yürüyüşlerini daha önceki hükümetler yasaklamış ve insan hakları gruplarının eleştirilerine maruz kalmıştı. 2000’li yılların başındaki bazı Onur yürüyüşleri şiddetli muhalefetle karşılaşmış ve şiddet olaylarına sahne olmuştu.

Ancak Sırbistan’daki son Onur yürüyüşleri barışçı bir şekilde geçti ve bu değişiklik EuroPride organizatörleri tarafından Belgrad’ın bu yılki evsahibi olarak seçilmesinin bir nedeni oldu. 2021 yılında evsahibi Danimarka’nın başkenti Kopenhag’dı.

Sırbistan AB’ye katılmaya aday ancak öncelikle hukukun üstünlüğü ile insan ve azınlık hakları konusundaki sicilini iyileştirme taleplerini karşılaması gerekiyor.

[UHA Haber Ajansı, 18 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.