enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 Norveç’te Epstein soruşturması: Eski Başbakan Jagland’ın mülklerinde arama
00:25 Avrupa Haberleri: Von der Leyen, kritik Draghi zirvesi öncesinde iki vitesli Avrupa fikrini savundu
00:22 Ruhangiz Aliyeva, “Halk Birliği Temsilcilik Ofisleri, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ve Guba-Haçmaz Ekonomik Bölgesinde faaliyete geçti”
00:20 Gazeteci Özlem BAY’ın ‘Haber Ajandası’: İş yerine taşınan hayat, yüzde 30 verim kaybı yaratıyor
00:18 Dr. Ender Saraç: Dünyayı proteinle beslenen toplumlar yönetiyor
00:15 ABD Başkanı Donald Trump, “İran’la bir anlaşma yapmak istiyoruz ve müzakereler sürüyor”
00:13 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “Guterres Kıbrıslı Türklerin hayal kırıklıklarının farkında”
00:11 Gezani Kasırgası Madagaskar’ı vurdu: En az 36 kişi hayatını kaybetti
00:07 Karayolları Trafik Kanunu’nda düzenlemeler içeren kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi…
00:05 Rusya’nın tankerleri 2025’te neredeyse her gün Danimarka sularındaydı
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’de bulunan Vucic ile Ankara’da bir araya geldi.
21:26 Analiz: Türkiye’nin Savunma Sanayii’nde Millileşme Stratejisinin, Operasyonel Performans ve Dış Pazar Dinamikleri
10:01 Hayırseverlerin Başkenti: Kayseri
09:59 FNSS, Nurol Makina ve Miilux OY arasında Teknik İş Ortaklığı Protokolü imzalandı
06:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize nasıl daha iyi hizmet ederiz buna odaklanıyoruz”
05:08 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan,”Gerçeği sadece CHP genel başkanı görmüyor”
00:53 ABD’de tabu kırıldı: Gazze’yi konuşan kazandı
00:41 (TÜİK) verilerine göre, il ve ilçe merkezlerinde ikamet ederken belde ve köylerde yaşayanların oranı geriledi…
00:34 NATO Genel Sekreteri Rutte, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın ardından basına açıklamalarda bulundu….
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artığı faşizan zihniyeti lanetliyorum
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Önce karşı çıktı sonra hayvanların tahliyesine yeşil ışık yaktı

Önce karşı çıktı sonra hayvanların tahliyesine yeşil ışık yaktı
27 Ağustos 2021
419
A+
A-

UHA HABER / İngiltere, Kabil’deki bir hayvan barınağında bulunan kedi ve köpeklerin de tahliye edileceğini duyurdu. İngiliz hükümeti daha önce insanların tahliyesine öncelik verilmesi için hayvanların tahliyesi kampanyasına karşı çıkmıştı.

Kabil’de, eski bir İngiliz asker tarafından açılan hayvan barınağındaki 200 kadar kedi ve köpek de İngiltere yolcusu…

Savunma Bakanı Ben Wallace, bölgede bulunan barınaktaki hayvanların ve Afgan çalışanlarının da tahliye edilmesi için talimat verdiğini söyledi.

Kampanya ses getirdi

Farthing, İngiliz ordusu ile Afganistan’da görev yaptıktan sonra Kabil’de kedileri, köpekleri ve eşekleri kurtarmak için Nowzad adlı bir hayvan yardım kuruluşu kurmuştu.

Paul Farthing’in hayvanlarını tahliye etmek için yürüttüğü kampanya tartışmalara yol açmış büyük destek görüp fon sağlanırken, İngiliz hükümeti önce insanların tahliye edilmesi gerektiğini söyleyerek destek vermemişti.

“Evcil hayvanlara öncelik verilmesi yanlış”

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace daha önce, binlerce kişi havaalanının dışında beklerken “evcil hayvanlara insanlardan daha fazla öncelik vermenin” yanlış olacağını söylemişti.

Farthing, İngiltere savunma bakanlığının tutumundan şikayet eden komedyen Ricky Gervais de dahil olmak üzere ünlüler tarafından desteklenen bir kampanya yürütmüştü.

Wallace daha sonra yetkililere Farthing’in Kabil havaalanındaki Afgan personelini ile birlikte hayvanların tahliyesini işleme koyma talimatı verdi.

Uçuşun hayvanlarla gerçekleşmeme ihtimali var

Sınırlayıcı faktörün uçak kapasitesinin değil tahliyelerin akışını sürdürmek olduğunu vurgulayan Wallace, Farthing ve Birleşik Krallık vizesi verilen Afgan personelinin Kraliyet Hava Kuvvetleri uçuşunda hayvanlar olmadan da ayrılabileceğini vurguladı.

EK Kaynaklar * AFP

[UHA Haber Ajansı, 27 Ağustos 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.