enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
00:54 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
00:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
00:43 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
00:41 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
00:40 Netanyahu’nun Mesut Yılmaz’dan istediği Siloam yazıtı nedir?
00:37 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
00:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
00:09 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
00:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
09:52 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
06:57 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
06:09 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
00:56 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
00:37 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
00:32 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
00:29 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
00:23 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
00:17 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
00:16 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Önce karşı çıktı sonra hayvanların tahliyesine yeşil ışık yaktı

Önce karşı çıktı sonra hayvanların tahliyesine yeşil ışık yaktı
27 Ağustos 2021
413
A+
A-

UHA HABER / İngiltere, Kabil’deki bir hayvan barınağında bulunan kedi ve köpeklerin de tahliye edileceğini duyurdu. İngiliz hükümeti daha önce insanların tahliyesine öncelik verilmesi için hayvanların tahliyesi kampanyasına karşı çıkmıştı.

Kabil’de, eski bir İngiliz asker tarafından açılan hayvan barınağındaki 200 kadar kedi ve köpek de İngiltere yolcusu…

Savunma Bakanı Ben Wallace, bölgede bulunan barınaktaki hayvanların ve Afgan çalışanlarının da tahliye edilmesi için talimat verdiğini söyledi.

Kampanya ses getirdi

Farthing, İngiliz ordusu ile Afganistan’da görev yaptıktan sonra Kabil’de kedileri, köpekleri ve eşekleri kurtarmak için Nowzad adlı bir hayvan yardım kuruluşu kurmuştu.

Paul Farthing’in hayvanlarını tahliye etmek için yürüttüğü kampanya tartışmalara yol açmış büyük destek görüp fon sağlanırken, İngiliz hükümeti önce insanların tahliye edilmesi gerektiğini söyleyerek destek vermemişti.

“Evcil hayvanlara öncelik verilmesi yanlış”

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace daha önce, binlerce kişi havaalanının dışında beklerken “evcil hayvanlara insanlardan daha fazla öncelik vermenin” yanlış olacağını söylemişti.

Farthing, İngiltere savunma bakanlığının tutumundan şikayet eden komedyen Ricky Gervais de dahil olmak üzere ünlüler tarafından desteklenen bir kampanya yürütmüştü.

Wallace daha sonra yetkililere Farthing’in Kabil havaalanındaki Afgan personelini ile birlikte hayvanların tahliyesini işleme koyma talimatı verdi.

Uçuşun hayvanlarla gerçekleşmeme ihtimali var

Sınırlayıcı faktörün uçak kapasitesinin değil tahliyelerin akışını sürdürmek olduğunu vurgulayan Wallace, Farthing ve Birleşik Krallık vizesi verilen Afgan personelinin Kraliyet Hava Kuvvetleri uçuşunda hayvanlar olmadan da ayrılabileceğini vurguladı.

EK Kaynaklar * AFP

[UHA Haber Ajansı, 27 Ağustos 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.