enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:56 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
00:37 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
00:32 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
00:29 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
00:23 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
00:17 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
00:16 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
00:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
00:01 Alışılmış Ezber Döngüsü
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:25 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Onbir Ayın Sultanı 2 Nisan’da başlıyor

Onbir Ayın Sultanı 2 Nisan’da başlıyor
27 Mart 2022
358
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Müslümanlar için büyük öneme sahip Onbir Ayın Sultanı Ramazan 2 Nisan Cumartesi günü başlıyor. İlk sahur 1 Nisan’ı 2 Nisan’a bağlayan gece yapılacak. İlk iftar ise 2 Nisan Cumartesi günü açılacak.

Müslümanlar için büyük öneme sahip üç aylardan sağlık ve şükür ayı ramazanın ilk orucu için 1 Nisan’ı 2 Nisan’a bağlayan gece sahura kalkılacak ve 2 Nisan’da ilk iftar yapılacak.

Türkiye’de ramazan ayının ilk gününde oruç en erken 18.35’te Iğdır ve Hakkari’de, en son ise 19.46’da Çanakkale ve Edirne’de açılacak. En uzun oruç 15 saat 56 dakikayla Sinop’ta tutulacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre, ramazan ayının ilk günü olan 2 Nisan’da en erken imsak saat 04.14’te Iğdır’da, son imsak ise 05.25’te İzmir’de gerçekleşecek.

Yine ilk gün ilk iftar saat 18.35’te Iğdır ve Hakkari’de, son iftar ise saat 19.46’da Çanakkale ve Edirne’de yapılacak.

En uzun oruç Kırklareli ve Sinop’ta

Ayrıca Kırklareli ve Sinop’ta yaşayanlar, 14 saat 27 dakika oruçlu kalarak en uzun orucu tutacak, Hatay’da yaşayanlar ise 14 saat 12 dakika ile en kısa orucu tutacak.

Ramazan ayının son günü olan 1 Mayıs’ta ise; en erken imsak saat 03.21’de yine Iğdır’da, son imsak da 04.35’te İzmir ve Muğla’da gerçekleşecek.

Son gün ilk iftar 19.01’de Hakkari’de, son iftar 20.18’de Edirne’de yapılacak.

Ramazan ayının son gününde Sinop’ta yaşayanlar 15 saat 56 dakika oruçlu kalarak en uzun orucu tutacak, Hatay’da yaşayanlar ise 15 saat 22 dakika ile en kısa orucu tutacak.

Kadir Gecesi 27 Mayıs’ta idrak edilecek

Oruç, teravih namazı, fitre, mukabele okunması ve Kur’an-ı Kerim’in hatmedilmesi gibi ibadetlerin ifa edildiği ve ihtiyaç sahiplerinin her zamankinden daha fazla gözetildiği bu ayda, Kur’an-ı Kerim’de “Bin aydan daha hayırlı” olduğu bildirilen Kadir Gecesi 27 Mayıs’ta idrak edilecek.

Diyanet bu yılki fitre miktarını 40 lira olarak belirledi

Din İşleri Yüksek Kurulu, bu yıl ramazanın başlangıcından gelecek yıl ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre için fitre miktarını 40 lira olarak belirledi.

[UHA Haber Ajansı, 27 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.