enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:27 Ömer Çelik’ten CHP’ye tepki: Saldırganlık bir siyaset biçimi değildir
17:55 Sosyal medyada suç örgütlerini öven 325 şüpheli yakalandı
13:55 Türkiye, Sudan konulu beşinci istişare toplantısına katıldı
10:48 100’ün Üzerinde Ülkeden Alıcılar, Bebek ve Çocuk Ürünleri İçin Geliyor
00:50 Bakan Göktaş, “Biz aynı aileye, farklı kapılardan ulaşan kurumlarız”
00:41 Ticaret Bakanlığı tüm gümrük işlemlerinde dijitalleşme ve şeffaflık konularında yeni adım attı…
00:40 Miraç Kandili bugün idrak edilecek
00:38 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
00:37 Hong Kong’da bulunan Sultan Boztepe, Türk Öğrenci Birliğinin kurulmasına öncülük etti…
00:26 Devlet Bahçeli: ABD Başkanı’nın savunduğu küresel çeteleşmedir
00:23 Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut: “Kocaeli ihracatta gurur kaynağımız”
00:22 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
00:16 Araştırma: Dişlerinizin durumu erken ölüm riskinin habercisi olabilir
00:16 Upcycle İstanbul’un İlham Verici Topluluk Buluşmaları “Salon’dayız” Etkinlikleriyle Başlıyor
00:07 Özel haber: Avrupa Parlamentosu Başkanı Metsola’dan ‘miadını doldurmuş’ İran rejimine karşı harekete geçme çağrısı
00:06 Diyanet İşleri Başkanlığı fitre miktarını belirledi
18:00 İran’daki protestolar: ABD veya İsrail’le çatışma ihtimali ne kadar yakın?
10:25 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
00:57 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2025’te 70 bin seyirciye ulaştı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ömer Çelik: İsrail’in öldürmekten çekincesi yok

Ömer Çelik: İsrail’in öldürmekten çekincesi yok
13 Nisan 2024
21
A+
A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail’in Gazze’de TRT Arabi ekibine yönelik saldırısına ilişkin, “Hem TRT ailesine hem basın camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. İsrail’in öldürmekten, katletmekten herhangi bir çekincesi yok” dedi.

UHA / İnternational News Agency

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ndeki Nusayrat Mülteci Kampı’nı bombalaması sonucu aralarında TRT Arabi ekibinin de bulunduğu bir grup gazeteci yaralandı.

AK Parti Sözcüsü Çelik, saldırıya sert tepki göstererek şunları kaydetti;

Öncelikle geçmiş olsun hem TRT ailesine hem basın camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Burada görev yapan arkadaşlarımız aslında insanlık için büyük bir vazifeyi yerine getiriyorlar. İsrail’in öldürmekten, katletmekten herhangi bir çekincesi yok. Fakat sadece bunların duyulmasını engellemeye çalışıyor.

“İsrail gerçekten bunu bilerek yapıyor”

Bu arkadaşlarımız da bu zor şartlarda herhangi bir sağlık ekibinin bile giremediği şartlarda bu görevleri yaparak aslında bütün bir insanlık vicdanı adına doğruyu göstermek için ölümü göze alarak haber yapıyorlar. Nitekim muhabir arkadaşımız ayağını kaybetmiş. İsrail gerçekten bunu bilerek yapıyor. Orada basın mensuplarının olduğunu bildiğinden hiçbir şüphemiz yok. Elindeki istihbarat, en son açıklananlar var. Şimdiki Netanyahu ve ekibinin tamamen akli kontrollerini kaybettiğini, herhangi bir ahlaki veya vicdani şeyleri yok.

Bu birden çok şeye yol açıyor. Birincisi şunu görmek lazım, Netanyahu ve ekibi geçmişte Nazilerin yaptığını aynısını daha da haddini aşarak, daha da ileriye götürerek bu şekilde yapmış oluyorlar. Yani bir bakıma bu son derece trajik bir öyküye dönüşüyor. Bir halkın geçmişte yaşadığı soykırımdan sonra şimdi Netanyahu ve ekibi aynı soykırımı Filistinlilere uyguluyor. Kuşkusuz bunun uluslararası alanda muhakkak eninde sonunda bir karşılığı olacak ve bir ceza görecekler. Aynı zamanda Netanyahu ve ekibi İsrail’i dünyanın en güvensiz ülkesi haline getirdi. Etraftaki herkese saldırıyorlar, Suriye’ye, Lübnan’a, İran’a saldırdılar. Burada gördüğümüz şey şu, bütün bunları yaparak Bazen insan şöyle düşünüyor; bu kadar kötülüğü yapıp, bu kadar kötü imaj çizdikten sonra bu vahşeti niye artırır diye bugün bunu sormak lazım.

“Vahşette yeni bir boyuda geçildi”

Bugün de TRT muhabirine yapılan saldırı vahşette yeni bir boyuta geçildiğini gösteriyor. Anlaşılan aslında vahşet kartını Netanyahu ve ekibi her geçen gün daha yükseğe taşıyarak bölgede çok daha büyük bir savaş istiyor. Bütün bölgeyi ateşe atacak bir savaşın başlamasını istiyor. Burada kendisinin uluslararası alanda başına gelecekleri bildiği için de sinsi bir oyun oynuyor. O da, bölgedeki vahşet politikasını Netanyahu kendisinin ve ekibinin bölgeye yaygın bir ateş olmak ötesine taşıyarak ABD ile bölgenin bir sorunu haline getirmeye çalışıyor. En son iRAN meselesinde gördüğümüz gibi. Burada herkesin görmesi gereken şey şu; Bu vahşetin boyutunu her geçen gün artırarak Netanyahu bütün bir bölgeyi, hatta küresel bir savaş çıkarmak istiyor kendini kurtarmak için.

“Bütün dünyayı saldırıyı lanetlemeye davet ediyoruz”

Burada sağ duyulu olmak gerekiyor. Muhakkak suretle bu suçlardan yargılanmasının önünü açmak gerekiyor. Bugün yapılan saldırının yani biz şimdiye kadar İsrail’in davranışlarını biliyoruz ama Netanyahu ve ekibinin 7 Ekim’den bu yana yürüttüğü politikaya baktığımızda TRT ekibinin kasten hedef alındığından hiç bir kuşkumuz yok. Kuşkusuz TRT, Anadolu Ajansı, Türkiye’den giden diğer gazeteci arkadaşlarımız büyük bir cesaretle, en zor şartlarda Filistinli çocukların, kadınların, oradaki çaresizlerin haberlerini bütün dünyaya yayarak hakikatin, doğrunun sesi oldular. Dolasıyla Netanyahu’nun ve ekibinin en nefret ettiği şey doğruların duyulması. Maalesef bu saldırı da vahşetin yeni bir boyutunu ortaya koyuyor. Bütün dünyayı, bütün basın kuruluşlarını, hükümetleri ve siyasi partileri bunu lanetlemeye davet ediyoruz.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.